Το βιβλίο μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα «Happy Buddha» στη Βραχεία Λίστα των Gourmand World Cookbook Awards
Το βιβλίο μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα «Happy Buddha. Ιστορίες και συνταγές από τα ταξίδια μου στην Ασία» μπήκε στη βραχεία λίστα με τα 6 καλύτερα βιβλία στον κόσμο στην κατηγορία «Ασιατική κουζίνα» των Gourmand World Cookbook Awards για το 2024.
Τα αποτελέσματα για το βραβείο Best in the World θα ανακοινωθούν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2025 στη Λισαβόνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα φετινά βραβεία Gourmand συμμετείχαν 1.270 υποψήφια βιβλία από 222 χώρες, ενώ στην επόμενη φάση προκρίθηκαν 750 υποψήφια βιβλία από 152 χώρες .
Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά τα βιβλία μαγειρικής.
Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον Βαγγέλη Δρίσκα:
Όλα αυτά που έζησα, αυτά που διαπίστωσα με τα ταξίδια μου στην Ασία, με την έρευνα, το διάβασμα και κυρίως δοκιμάζοντας επιτόπου τα πιο σπουδαία πιάτα κάθε τόπου στην αυθεντική τους εκδοχή, καταγράφηκαν για να διανθίσουν το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Και μπορεί ως επαγγελματίας της γεύσης να μην έχω όρια και να μου αρέσουν και οι πιο περίπλοκες γευστικές εκφάνσεις, είμαι σε θέση όμως να ξεχωρίσω αυτά τα πιάτα που μπορούν να κλέψουν τις εντυπώσεις σε έναν δυτικό ουρανίσκο.
Τώρα αισθάνομαι έτοιμος να μοιραστώ μαζί σας όλα αυτά που έμαθα και δοκίμασα στα ταξίδια μου στην Ασία. Τα καλύτερα πιάτα, τα πιο χαρακτηριστικά κάθε τόπου, με συνταγές γραμμένες αναλυτικά και με όλες τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα στο πιάτο σας.
Όσο για το Happy Buddha, αυτό μου έμεινε από το Μπαλί, όπου, περπατώντας στον δρόμο, πολλοί με σταματούσαν και χάιδευαν την κοιλιά μου αναφωνώντας: "Happy Buddha!". Εκεί πιστεύουν ότι μια τροφαντή κοιλιά υπόσχεται πλούτο και ευημερία, που θα τα αποκτήσουν εφόσον τη χαϊδέψουν.
Το Happy Buddha θα σας ταξιδέψει σε τόπους και γεύσεις της Ασίας, και είμαι σίγουρος ότι θα σας "βάλει" στην κουζίνα ώστε να δημιουργήσετε και να μεγαλουργήσετε. Θέλω, ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο, μαγειρεύοντας και δοκιμάζοντας όλα αυτά τα υπέροχα ασιατικά πιάτα, να νιώσετε αυτή τη χαρά και την ευεξία που μόνο οι ασιατικές κουζίνες μπορούν να προσφέρουν.