Κατηγορίες

Δύο βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη τιμήθηκαν με Βραβείο Αναγνώστη 2024

Δύο βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη τιμήθηκαν με Βραβείο Αναγνώστη 2024

 Αγαπητοί συνεργάτες,

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 13 Ιουνίου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), τα Βραβεία του λογοτεχνικού περιοδικού ''Αναγνώστης'', για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2023.

Δύο βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη τιμήθηκαν με Βραβείο Αναγνώστη.

Το Βραβείο Διηγήματος, απέσπασε το βιβλίο της Αλεξάνδρας Κ* «Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο».

Γυναίκες που παρατηρούν άνδρες, γυναίκες που παρατηρούν γυναίκες, παιδιά που παρατηρούν άνδρες και γυναίκες να παίζουν ένα άνισο παιχνίδι. Είκοσι ιστορίες για καλές µαθήτριες, σκυμμένες πάντα πάνω από µια λάθος εξίσωση.  

Το Βραβείο Λογοτεχνικό Βιβλίο για Εφήβους, απέσπασε ο Μάνος Κοντολέων για το βιβλίο του «Ποτέ πιο πριν…».

 

Ο Μάνος Κοντολέων με το τελευταίο του αυτό μυθιστόρημα μας ταξιδεύει από μια ήπειρο σε άλλη και μέσα από την εξιστόρηση της ζωής δυο νέων γυναικών μάς υπενθυμίζει πως κάποιες συνθήκες σχετικές με τις ατομικές ελευθερίες δεν είναι μήτε πάντα μήτε και παντού δεδομένες. Ένα απόλυτα cross over μυθιστόρημα ενηλικίωσης που με μια ιδιαίτερη, σε κάποιες σελίδες, γραφή ξεσκεπάζει την καταπίεση των γυναικών, τη βία που υφίστανται όσοι θέλουν να αμφισβητήσουν συντηρητικές δοξασίες και υποστηρίζει την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος.

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 25/08/2024 01:18:11