Κατηγορίες

Το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο» βραβεύτηκε στα Gourmand World Cookbook Awards 2023

Το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο» βραβεύτηκε στα Gourmand World Cookbook Awards 2023

Το βιβλίο μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο βραβεύτηκε στα Gourmand World Cookbook Awards 2023

Συγκεκριμένα, το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα έλαβε το βραβείο καλύτερου βιβλίου διάσημου Ευρωπαίου σεφ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής των βραβείων, «ο Βαγγέλης Δρίσκας προσπαθεί για χρόνια να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην επαγγελματική μαγειρική και στη σπιτική κουζίνα. Σε κάθε βιβλίο του φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τις οικογενειακές συνταγές σε γαστρονομικές προτάσεις».  

Για τη βράβευσή του, ο Βαγγέλης Δρίσκας δήλωσε: «Με την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με την Άννα Πατάκη και την καταλυτική δημιουργική ματιά του Ανδρέα Ευσταθίου, καταφέραμε να κερδίσουμε για το έκτο μας βιβλίο Chef στην κουζίνα σας. Η κλασική μαγειρική του αύριο το 1ο βραβείο στον πιο σημαντικό διαγωνισμό βιβλίων γαστρονομίας στον κόσμο. Γεγονός που με γεμίζει χαρά και όρεξη για νέα γαστρονομικά ταξίδια με τις Εκδόσεις Πατάκη στο άμεσο μέλλον». 


© Jean-Yves Bardin  

Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.

 

Ο Βαγγέλης Δρίσκας γεννήθηκε στην Κοµοτηνή. Τα οικογενειακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία καθόρισαν την επαγγελµατική του πορεία. Μετά από µία πετυχηµένη και βραβευµένη πορεία ως Chef σε µεγάλα εστιατόρια, από το 2000 ξεκίνησε τα σεµινάρια µαγειρικής και τις εµφανίσεις του στην τηλεόραση. Από το 2011 παρουσιάζει τις δικές του εκποµπές µαγειρικής και µέχρι σήµερα έχει σχεδόν καθηµερινή παρουσία στην τηλεόραση. Το πάθος του είναι τα ταξίδια, που έγιναν η αφορµή για να συγκεντρώσει µοναδικές συνταγές και γνώσεις από όλα τα µέρη του κόσµου, τις οποίες µοιράζεται µε το κοινό µέσα από τις εκποµπές, τα βιβλία και τα σεµινάρια µαγειρικής. Είναι συγγραφέας 5 εξαιρετικά επιτυχηµένων βιβλίων µαγειρικής (όλα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη), που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία: Κάθε µέρα σεφ, Αρωµατική κουζίνα, Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα, Κινέζικη κουζίνα, Αυτή είναι η κουζίνα µου. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το 2022. Έχει δηµιουργήσει την πετυχηµένη σειρά προϊόντων «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ». Η εταιρεία του, d.t.k., εξειδικεύεται στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραµµάτων, στην παραγωγή προϊόντων, στα εταιρικά events, στα σεµινάρια και στις εκδόσεις µε άξονα τη γαστρονοµία, και παρέχει συµβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελµατίες του κλάδου της εστίασης και των εταιρειών τροφίµων. Www.driskas.com, info@driskas.com, @vdriskas 

Δείτε όλα τα βιβλία του Βαγγέλη Δρίσκα εδώ. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 02/10/2024 13:22:56