Κατηγορίες

Βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023

Βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023

 

Ανακοινώθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τα Βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023

Τρία (3) βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη τιμήθηκαν με Βραβείο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2023.

Το Βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (picture book ή graphic novel) για την εικονογράφηση και για το κείμενο απονεμήθηκε στην  Ίριδα Σαμαρτζή (εικονογράφηση) και στη Μαρία Παπαγιάννη (συγγραφή) για το βιβλίο «Στο Πικεφί».

Το Βραβείο «Φανή Αποστολίδου» σε συγγραφέα εκτενούς αφηγήματος για παιδιά μεγάλων τάξεων Δημοτικού και Γυμνασίου απονεμήθηκε στη Λίλη Λαμπρέλλη για το βιβλίο «Το πέρασμα. Αϊβαλί- Μυτιλήνη, 1922».

Το Βραβείο σε συγγραφέα για τη διασκευή λογοτεχνικού έργου της ελληνικής ή παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά και νέους απονεμήθηκε στον Cob Kanellos για το βιβλίο «Ο θησαυρός της Βαγίας»  (συγγραφή Ζωρζ Σαρή).

Το μεγάλο βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» απονεμήθηκε στην συγγραφέα των εκδόσεων μας Αθηνά Μπίνιου για τη συνολική της προσφορά στην προώθηση του παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Το βραβείο, που φέρει το όνομα της σημαντικής Ελληνίδας λογοτέχνιδας, αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση που θεσπίστηκε από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ. Απονέμεται κάθε χρόνο σε πρόσωπα τα οποία διακρίνονται για τη συνολική τους προσφορά στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν επίσης τα διπλώματα στις υποψήφιες για το Διεθνές Βραβείο HCAA 2022 Μαρία Παπαγιάννη (για τη συγγραφή) και Ίριδα Σαμαρτζή (για την εικονογράφηση) καθώς και το δίπλωμα για την αναγραφή του έργου της στους Τιμητικούς Πίνακες της ΙΒΒΥ 2022 Αργυρώ Πιπίνη για τη μετάφραση του βιβλίου «Το χάρισμα της Ήβης» (εκδ. Πατάκη 2020). 

 

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 29/09/2024 12:17:16