Κατηγορίες

Οι τιμητικές διακρίσεις της Ακαδημίας Αθηνών για το 2022

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 οι τιμητικές διακρίσεις της Ακαδημίας Αθηνών για το 2022 σε ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών, της τέχνης και της προσφοράς.

 

Το Bραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, για τη βράβευση Έλληνα λυρικού ποιητή, για πρόσφατα δημοσιευμένη ποιητική συλλογή, έλαβε ο Σάκης Σερέφας για την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Κήτη – ένα ποίημα» (Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα 2021).

 

Έπαινο Ιδρύματος Κώστα & Ελένης Ουράνη, έλαβε η Μιμή Ντενίση, σεναριογράφος (με τον κ. Martin Sherman) και πρωταγωνίστρια της ιστορικής, δραματικής ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη», βασισμένης στο ομώνυμο θεατρικό της έργο που αναφέρεται στην περίοδο της καταστροφής της Σμύρνης το 1922. Το ομώνυμο θεατρικό έργο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Βραβείο ποίησης Ιδρύματος Κώστα & Ελένης Ουράνη με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, έλαβε ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο «Τίτος Πατρίκιος - Mιαν άκρη της αλήθειας να σηκώσω». Το βιβλίο βασίζεται στις συνοµιλίες του ποιητή µε τον Γιώργο Αρχιµανδρίτη, από το 2007 µέχρι το 2020, υλικό που εµπλουτίστηκε έως την έκδοσή του, τον Νοέµβριο του 2022.

 

Μεταξύ των τιμωμένων του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ‘κυρά Ρηνιώ’, μοναδική κάτοικο της βραχονησίδας Κίναρος, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

 

 

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 28/09/2024 22:17:33