Κατηγορίες

ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
«ΟΙΚΟλογήματα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη»
με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο

 

ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

OIKOλογήματα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη

7 βιβλία, 7 εβδομάδες, 17 στόχοι

 

 Με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο
(εκπαιδευτικό – συγγραφέα)


Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, 16.00 - 18.30

Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, βασισμένο στα βιβλία της σειράς ΟΙΚΟλογήματα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (Εκδόσεις Πατάκη), που πλαισιώνεται από την έκδοση Τραγούδια για το περιβάλλον και την οικολογία σε μουσική Κώστα Θωμαΐδη. Το πρόγραμμα και οι δράσεις του θα ολοκληρωθούν με εκδήλωση στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τα 7 βιβλία της σειράς ΟΙΚΟλογήματα (δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα, εικονογράφηση: Φραντσέσκα Κοζάντι), τα οποία ενθαρρύνουν τα παιδιά να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της φυσικής κληρονομιάς και αειφορίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σχολείο και στα σχετικά εργαστήρια δεξιοτήτων. Είναι εναρμονισμένα με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα με τους στόχους 13, 14 και 15 για το κλίμα και τη ζωή στη στεριά και στη θάλασσα.

Το πρωτότυπο αυτό σεμινάριο που συνδυάζει τη λογοτεχνία με την περιβαλλοντική εκπαίδευση θα προσφέρει στους συμμετέχοντες ιδέες και τεχνικές για:
- να εισαγάγουν τα παιδιά στα μεγάλα ζητήματα του περιβάλλοντος
- να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση
- να τα παροτρύνουν ώστε να καλλιεργήσουν φιλικές προς τον πλανήτη στάσεις και συμπεριφορές, μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές.

 Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης.

 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Δωρεάν συμμετοχή. Κράτηση απαραίτητη.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Για επιπλέον πληροφορίες:

Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1984. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο, Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας (εκδόσεις Δελφίνι). Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ο Τριγωνοψαρούλης (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους, τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα και σε μετάφραση σε πολλές άλλες χώρες. Για το έργο του έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και επαίνους. Θεωρείται ο συγγραφέας της αποδοχής της διαφορετικότητας και του σεβασμού στον άλλο. Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ τον είχε ανακηρύξει Πρεσβευτή Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2018.  

www.vagelisiliopoulos.gr

 

        

       

 

 



Page generated: 05/10/2024 17:16:02