Κατηγορίες

Διήγημα online

(Διδάσκων Χρίστος Κυθρεώτης)

Στο εργαστήριο θα εξεταστούν μια σειρά από αφηγηματικές τεχνικές και στρατηγικές, με έμφαση στην πρακτική πλευρά. Ειδικότερα, οι συνεδρίες θα χωρίζονται σε δύο μέρη, ένα θεωρητικό, όπου θα αναλύονται και θα συζητούνται βασικές έννοιες (εστιασμένη αφήγηση, αφηγηματικοί χρόνοι, ύφος, ρυθμός κτλ.), κατά κύριο λόγο μέσω της ανάγνωσης παραδειγματικών κειμένων από τον εγχώριο και παγκόσμιο λογοτεχνικό κανόνα, και ένα πρακτικό, όπου το βάρος θα πέφτει στα κείμενα των συμμετεχόντων, με συγκεκριμένες παρατηρήσεις και ανταλλαγή σχολίων. Στο τέλος αυτού του κύκλου σεμιναρίων, προσδοκάται οι συμμετέχοντες να έχουν εξοικειωθεί με τα βασικά εργαλεία αλλά και τις δυσκολίες της αφήγησης, προκειμένου να προσεγγίσουν πιο υποψιασμένοι τη διαδικασία της γραφής.

Θα πραγματοποιηθούν δέκα διαδικτυακές συναντήσεις ασύγχρονης διδασκαλίας. 

Έναρξη: Πέμπτη 30 Απριλίου. 

Κόστος συμμετοχής

290 ευρώ και 240 ευρώ για δεύτερη επιλογή την ίδια περίοδο, για παλαιούς μαθητές της Σχόλης, για φοιτητές ή ανέργους. Καταβάλλεται προκαταβολή 100 ευρώ πριν από την έναρξη του εργαστηρίου και το υπόλοιπο ποσό έως την τέταρτη online συνάντηση. Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.

Οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα και δείγμα γραφής (500 λέξεις).

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210.36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr.
 
Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην online πλατφόρμα της e-Σχόλης teachme.patakis.gr. Δεν απαιτείται η προμήθεια ή η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού. Χρειάζεται μόνο ένας υπολογιστής και πρόσβαση στο διαδίκτυο. 
 
Το online εργαστήριο Διηγήματος ακολουθεί ένα πρόγραμμα ασύγχρονης διδασκαλίας, το υλικό, δηλαδή, κάθε ενότητας δημοσιεύεται στην πλατφόρμα και δεν προγραμματίζονται συνομιλίες πραγματικού χρόνου. Η ύλη της κάθε ενότητας θα ανεβαίνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του προγράμματος ημέρα Πέμπτη και θα είναι διαθέσιμη στους συμμετέχοντες μετά τις 6 μ.μ.

Αποκλειστικά οι μαθητές της e-Σχόλης θα προμηθεύονται από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Πατάκη (www.patakis.gr) την προτεινόμενη βιβλιογραφία που ορίζουν οι διδάσκοντες με 20-30% έκπτωση (βιβλία άλλων εκδοτών) και 30% έκπτωση (βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη) στα βιβλία εκτός ενιαίας τιμής. Στα βιβλία που εμπίπτουν στον νόμο περί ενιαίας τιμής, η έκπτωση θα είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη, δηλαδή 10%.

 

 

Ο Χρίστος Κυθρεώτης γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε νομικά, ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και στα λογοτεχνικά περιοδικά (δε)κατα, Εντευκτήριο και The Books' Journal, ενώ βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Συντακτών, στον Αναγνώστη και στο The Books' Journal. Για το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων Μια χαρά (Εκδόσεις Πατάκη), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (εξ ημισείας με τη Μαρία Φίλη), ενώ περιλήφθηκε επίσης στις βραχείες λίστες για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Ο Αναγνώστης και το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη του περιοδικού Κλεψύδρα. Το 2019 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το δεύτερο βιβλίο του, το μυθιστόρημα Εκεί που ζούμε. 



Page generated: 05/10/2024 15:25:26