Κατηγορίες

15 + άλλες αφορμές για να γράψεις
Δημιουργική γραφή για όλους

 

Εισηγητής: Φίλιππος Μανδηλαράς
 
 

 

Πώς μπορεί να διηγηθεί την ίδια ιστορία ένα παιδί, ένας έφηβος και ένας ενήλικας; Τι ιστορίες μπορούμε να φτιάξουμε παρέα με τα παιδιά ή τους μαθητές μας; Και τι μαθαίνει ο ένας από την ιστορία του άλλου;

Αν αναζητάτε μια διαφορετική εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης μαζί με τα παιδιά ή τους μαθητές σας, ο Φίλιππος Μανδηλαράς σάς προσκαλεί σ’ ένα ευρηματικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής για όλους. Παιδιά από δέκα ετών, έφηβοι και ενήλικες, σε μια κοινή ομάδα με στόχο να ανακαλύψουν τα εκφραστικά τους μέσα και να επικοινωνήσουν.

Ένας  μαραθώνιος δημιουργικότητας που θα ολοκληρωθεί σε 5 τρίωρες συναντήσεις.

Πρόγραμμα συναντήσεων:  16/2, 23/2, 2/3, 23/3, 3/4 (5 μ.μ. – 8 μ.μ.)
Τόπος διεξαγωγής: Παν. Τσαλδάρη 38, Αθήνα, στάση μετρό ΟΜΟΝΟΙΑ

Κόστος συμμετοχής:  75 ευρώ για ενήλικες,  44 ευρώ για παιδιά (συνολικά για τις  5 συναντήσεις). Για ομαδικές συμμετοχές  (άνω των τριών ατόμων) ενηλίκων – παιδιών, 20% έκπτωση.

Το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν και μεμονωμένα ενήλικες ή παιδιά.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋποθέτει την παρακολούθηση όλων των συναντήσεων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.010 (Δευτέρα έως Πέμπτη, 10.00 – 15.00), e-mail:sxoli@patakis.gr


Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία, την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Έχει δημιουργήσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για παιδιά (Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά, Εκδόσεις Πατάκη 1998, cd-rom και εκπαιδευτική μέθοδος, Μεγάλο Βραβείο στον ελληνικό διαγωνισμό MOEBIUS 1999 και τιμητικός έπαινος στην κατηγορία των εκπαιδευτικών cd-rom στον διεθνή διαγωνισμό MOEBIUS 2000) και έχει γράψει, μεταφράσει και διασκευάσει πάμπολλα βιβλία για παιδιά και εφήβους. Το 2014 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο εφηβικής-νεανικής λογοτεχνίας παραγωγής 2012 για το μυθιστόρημά του Ζωή σαν ασανσέρ, τρίτο και τελευταίο μέρος της Τριλογίας του Δρόμου. Για το έργο του Υπέροχος κόσμος (Εκδόσεις Πατάκη, 2016) απέσπασε το βραβείο Λογοτεχνικού βιβλίου για εφήβους του περιοδικού Ο Αναγνώστης.

 



Page generated: 05/10/2024 13:21:18