Κατηγορίες

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - Ιστορίες ευρείας φόρμας

 (διδάσκων: Βαγγέλης Ηλιόπουλος)


Οι ιστορίες ευρείας φόρμας αποτελούν ίσως το πιο τυπικό ανάγνωσμα για παιδιά. Πρόκειται για το είδος βιβλίου που ονομάζαμε «παιδικό» ήδη από τον 19ο αιώνα. Οι ιστορίες αυτές απευθύνονται κυρίως σε παιδιά δημοτικού, όχι μόνο λόγω της έκτασής τους, αλλά και της φόρμας και της θεματολογίας. Σήμερα που είναι πλέον σαφές ότι στο παιδί μπορούμε να μιλάμε για όλα τα θέματα, αρκεί να ξέρουμε τον κατάλληλο τρόπο, η φόρμα και η θεματολογία αποκτούν νέες διαστάσεις. Στη διάρκεια των συναντήσεων παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας και πειραματιζόμαστε σε νέους δρόμους έκφρασης.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις (5 μ.μ. – 8 μ.μ.), μία φορά την εβδομάδα.
Πρόγραμμα συναντήσεων: 8/2, 15/2, 22/2, 1/3, 8/3
Τόπος διεξαγωγής: Εκδόσεις Πατάκη, Παν. Τσαλδάρη 38
Κόστος συμμετοχής: 160 ευρώ

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.
Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις: τηλ.: 210 36.50.010 (Τρίτη έως Πέμπτη, 10:00 - 15:00), e-mail: sxoli@patakis.gr.


Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει τον Α' κύκλο μαθημάτων στη Σχόλη των Εκδόσεων Πατάκη ή αντίστοιχο σεμινάριο σε άλλους φορείς. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1984. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του λογοτεχνίας για παιδιά. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει πολλά (πάνω από 50) βιβλία του με δημοφιλέστερο το Ο Τριγωνοψαρούλης. Αρκετά από τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με διακρίσεις και βραβεία. Επίσης πολλά βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Γράφει σε περιοδικά άρθρα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.



Page generated: 05/10/2024 13:18:15