Κατηγορίες

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ (διδάσκουσα Έφη Λαδά)

 
Σχόλη στις Εκδόσεις Πατάκη Θ' Κύκλος
ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015

Έναρξη: 4 Νοεμβρίου 2015


Επιλέγοντας το γνωστό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας», θα δημιουργήσουμε τον ήρωα (γίγαντα), ο καθένας με τη δική του ματιά. Βήμα βήμα θα στήσουμε την εικόνα, θα σκιτσάρουμε τον ήρωα και το περιβάλλον του, θ’ αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να τον ντύσει και θ’ απλώσουμε το χρώμα ξεδιπλώνοντας μικρά μυστικά.

Υλικά που θα πρέπει να έχει ο καθένας μας μαζί του:

  • Ένα μηχανικό μολύβι με μύτες ΗΒ 0,5
  • Μία γόμα
  • Ένα μπλόκ ακουαρέλας 40cmΧ50cm
  • Ένα κουτί με ακουαρέλες σωληνάρια
  • 4 πινέλα, νο 2, 5, 8 & 12
  • Ξυλομπογιές (προαιρετικά)
  • Πλαστικά πιάτα (για την μίξη των χρωμάτων) + πλαστικά ποτήρια (για τα πινέλα)


* Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν αντίληψη του σχεδίου και να αποστείλουν ένα μικρό δείγμα δουλειάς τους (επικοινωνήστε στο 210 3650010 για τον τρόπο αποστολής).

Το εργαστήρι θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη (5 μ.μ. - 8 μ.μ.) στις Εκδόσεις Πατάκη, Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38 και θα ολοκληρωθεί σε πέντε συναντήσεις.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής: 160 ευρώ

Για αίτηση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ

Η Έφη Λαδά γεννήθηκε σ' ένα μικρό χωριό της Αχαΐας, στην Πελοπόννησο. Σπούδασε το σχέδιο και το χρώμα στο εργαστήρι του ζωγράφου Γιώργου Βογιατζή. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και από το 1991 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με το παιδικό βιβλίο. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 70 βιβλία και πολλά εξώφυλλα. Είναι μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Plant Your Roots in Greece», έχει φιλοτεχνήσει κάρτες για το Παιδικό χωριό SOS , είναι μέλος του Ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ, (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), μέλος της «Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς» και μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά, κορεάτικα, κινέζικα και ρωσικά.

To 1998 έλαβε μέρος στη 15η Mostra internazionale d’ illustrazione per l’ infanzia στο Sarmede της Ιταλίας.
Το 2004 έλαβε μέρος στη Διεθνή έκθεση παιδικού βιβλίου στην Bologna, υπό την αιγίδα του ΕΚΕΒΙ, με τίτλο «Ξυπόλητες εικόνες».
Στις 26 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου του 2005 πραγματοποίησε ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι), με τίτλο: «Παραμυθοπινελιές, Μια φορά κι έναν καιρό στην Αθήνα...», υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.
To 2005, στις (14-18 Δεκεμβρίου) έκανε τη σκηνογραφία για τη μουσική παράσταση που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, βασισμένη στο ιρλανδέζικο παραμύθι Ο κούκος των Χριστουγέννων. Το βιβλίο της Τα γενέθλια της Ινφάντας (εκδ. Πατάκη) μεταφράστηκε στα ιταλικά και στα κορεάτικα.
To 2006 το βιβλίο της Τις Κυριακές στο πάρκο... προτείνεται για το Κρατικό Βραβείο εικονογράφησης (στη βραχεία λίστα).
To 2008 συμμετέχει στην 26th international exhibition Illustrations.
Το 2009 λαμβάνει το Βραβείο Εικονογράφησης από το Ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) για το βιβλίο Η βροχή των αστεριών και είναι υποψήφια στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων και των βραβείων του περιοδικού Διαβάζω. Πραγματοποιεί έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Παραμύθια κάτω από τις στέγες….» στον πολυχώρο Black Duck multiplarte στην Αθήνα.
Το 2010-11 είναι υποψήφια για το Astrid Lindgren memorial Aword 2011 και συμμετέχει στην παγκόσμια έκθεση εικονογράφων: BIBIANA, International House of Art for Children.
Το 2011-12 είναι υποψήφια για το βραβείο, Hans Christian Andersen 2012. Έργα της πωλούνται στην online γκαλερί Nucleus για φιλανθρωπικό σκοπό.
Το 2015 συμμετέχει στην παγκόσμια έκθεση εικονογράφων BIBIANA, International House of Art for Children και στον διαγωνισμό αφίσας Adelaide Fringe 2016 Poster Design Competition.
Συμμετείχε ως μέλος στην επιτροπή Κρατικών Βραβείων από το 2011 έως τον Μάρτιο του 2015.



Page generated: 05/10/2024 07:20:33