Κατηγορίες

Καλή σχολική χρονιά!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Ζούμε όλοι μας σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, γεμάτο ανασφάλειες μα και προκλήσεις.

Η πρόκληση για μας είναι να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους μάχιμους εκπαιδευτικούς επιλέγοντας και εκδίδοντας τα καλύτερα βιβλία από κάθε τομέα, βιβλία που θα αποτελούν πάντα πολύτιμα στηρίγματα για σας και τους μαθητές σας.

Με ένα καλό βιβλίο μπορεί ο καθένας να δώσει τις δικές του απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, να βρει τις δικές του ισορροπίες, να δώσει ξανά νόημα σε αξίες που με το πέρασμα του χρόνου και μέσα σε συνθήκες αντίξοες φαίνονται κάποτε να ξεθωριάζουν και να ατονούν.

Πολλές από τις νέες εκδόσεις μας περιστρέφονται γύρω από επίκαιρα θέματα, όπως η ειρήνη, ο ρατσισμός, η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη. Άλλες πάλι έχουν να κάνουν με ζητήματα που ήταν και παραμένουν κρίσιμα, τόσο για την καθημερινή ζωή των ενηλίκων όσο των παιδιών — όπως είναι το θέμα της συναισθηματικής νοημοσύνης. Και, βέβαια, τις εκδοτικές μας επιλογές κατευθύνει πάντα το ταξίδι του ανθρώπου προς την αυτογνωσία — που μόνο όταν γίνεται τέχνη μοιράζεται.

Καλή σχολική χρονιά,
Έλενα Πατάκη


Βιβλία και προτάσεις εκδηλώσεων για νέους

Βιβλία για παιδιά γυμνασίου-λυκείου

Πρόσφατα βραβευμένα βιβλία

 

Το Κρατικό Βραβείο απέσπασε ο Φίλιππος Μανδηλαράς για το Ζωή σαν ασανσέρ: το τρίτο μέρος της Τριλογίας του δρόμου που ξεκίνησε με το ανατρεπτικό Κάπου ν’ ανήκεις συνεχίζεται με το τολμηρά ρεαλιστικόΎαινες και ολοκληρώνεται με αισιοδοξία με το Ζωή σαν ασανσέρ. Όπως δήλωσε και ο συγγραφέας με αφορμή τη βράβευση του βιβλίου: «Επιθυμούσα να καταγράψω λογοτεχνικά αυτό που ένιωθα ότι ζει ένας έφηβος σήμερα από τον οποίο στερούν την αθανασία (δολοφονία Γρηγορόπουλου), την ελευθερία (Δ.Ν.Τ.) και το δικαίωμα στο όνειρο (οικονομική κρίση). Σε όλους αυτούς τους εφήβους της απαίτησης, της επιμονής, της οργής, της μάχης και της ανατροπής αφιερώνω αυτήν εδώ τη βράβευση». (Συλλογή Κύκνοι 12+)

 

Το Βραβείο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ — Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου απέσπασε η Ελένη Σαραντίτη για το Η Χαρούλα στους εφτά ουρανούς. Μια ελεγεία για το δώρο της φιλίας, την καθαρότητα των ψυχών, για τη φιλοξενία, την ελπίδα και τον σεβασμό, αλλά και ένας ύμνος στον κόσμο που μας περιβάλλει. (Σύγχρονη Λογοτεχνία για Νέους)
Στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, σε μια εκδήλωση που μπορείτε να κλείσετε για να την παρακολουθήσετε με την τάξη σας, η συγγραφέας μιλάει με τους νέους για την ποίηση και για την καταλυτική σχέση τους. Για να εννοήσουμε γιατί σε καιρούς δύσκολους, με απογοητεύσεις κάθε λογής, ο λόγος του ποιητή μάς βοηθά να γαληνέψουμε ή να εξεγερθούμε. Η εκδήλωση εντάσσεται στον Μήνα Εφηβείας και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Πληροφορίες / συμμετοχές στο www.i-read.i-teen.gr/minasefivias ή στο 210.36.500.24.

 

Διαβάζω γιατί διασκεδάζω!

Κάτω από αυτό το σύνθημα, που στην ουσία συνοψίζει την αγάπη για το βιβλίο και την πραγματική απόλαυση της ανάγνωσης, έχουμε συγκεντρώσει χιουμοριστικά βιβλία με σύντομα, έξυπνα κείμενα και με αρκετή εικονογράφηση, ώστε να είναι ελκυστικά και σε παιδιά που δυσκολεύονται όταν διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία.

 

Σειρά Ρούμπυ Ρέντφορντ: Η Ρούμπυ είναι 13 χρονών και το όνειρό της είναι να γίνει κατάσκοπος. Μόνο που πρέπει να βάλει τα μεγάλα μέσα: τη λογική και το μυαλό της. Κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς: Κοίτα με στα μάτια και Πάρε την τελευταία σου ανάσα. (από 9 ετών)

 

 

 


Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα βιβλία (ακόμα κι αν δε σου αρέσει καθόλου να διαβάζεις)
Το βιβλίο που σου εξηγεί τα πάντα για τους γονείς (γιατί σε βάζουν να τρως σπανακόρυζο και άλλα τέτοια)
Δύο βιβλία με μοναδικό χιούμορ και αισθητική, που μπορούν να μιλήσουν στα παιδιά γιαόσα οι μεγάλοι δεν μπορούν. (από 8 ετών και για ενήλικες)


 

Οι λογοτεχνικές σειρές των Εκδόσεων Πατάκη για μεγάλα παιδιά: Κείμενα-σταθμοί της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας περιλαμβάνονται στις συλλογές Περιστέρια (9+) και Κύκνοι (12+). Πολλά βιβλία έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο www.patakis.gr/paidikoskatalogos θα βρείτε όλα τα βιβλία των συλλογών αυτών, καθώς και μυθιστορήματα Φαντασίας και Περιπέτειας και μια μεγάλη συλλογή με Κλασική Λογοτεχνία. Για τους πιο ώριμους αναγνώστες προτείνουμε επίσης τη Σύγχρονη Λογοτεχνία για Νέους, την οποία μπορείτε να ανακαλύψετε στον ιστότοπο www.i-read.i-teen.gr.

 

Το παιδί με τα δύο πρόσωπα της Λίνας Λυχναρά. Αστυνομικό μυθιστόρημα με ήρωα τον αστυνόμο Ζαφείρη από τη «μετρ» του είδους. Έμπνευση για το μυθιστόρημα υπήρξαν οι συναντήσεις της συγγραφέα με τα παιδιά στα πλαίσια του Μήνα Εφηβείας. (Συλλογή Περιστέρια 9+)
Αν θέλετε και εσείς να ζήσετε την εμπειρία και -γιατί όχι- να εμπνεύσετε ένα επόμενο μυθιστόρημα, ελάτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, σε μια εκδήλωση που μπορείτε να κλείσετε για να την παρακολουθήσετε με την τάξη σας. Η συγγραφέας μοιράζεται τα μυστικά του είδους με τους εφήβους, σχεδιάζουν μαζί μια αστυνομική ιστορία και μέσα από ένα συλλογικό διαδραστικό παιχνίδι προσπαθούν να φτάσουν στην αποκάλυψη του ενόχου. Η εκδήλωση εντάσσεται στον Μήνα Εφηβείας και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Πληροφορίες / συμμετοχές στο www.i-read.i-teen.gr/minasefivias ή στο 210.36.500.24. Στο www.i-read.i-teen.gr θα μπορέσετε να διαβάσετε τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου που δημοσιεύουμε κάθε εβδομάδα, πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο.

 

Γυμνάσιο – Χειρότερα δε γίνεται, Γυμνάσιο - Βγάλτε με από δω! και Γυμνάσιο - Ο αδερφός μου είναι ο μεγαλύτερος αρχιψεύταρος του Τζέιμς Πάτερσον. Βιβλία που μιλάνε στην καρδιά κάθε μαθητή που έχει νιώσει, έστω και για μια στιγμή, παρείσακτος κι έχει ψάξει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει στον παράξενο κόσμο του σχολείου (αλλά κι έξω απ’ αυτόν). Μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς. (Συλλογή Περιστέρια 9+)

 

 


Το δέκατο έβδομο κιβώτιο του Διονύση Λεϊμονή. Καλοστημένη περιπέτεια όπου μια παρέα παιδιών ψάχνει να βρει το 17ο κιβώτιο από τον θησαυρό του Έλγιν στα Κύθηρα. Μυθιστόρημα με πολλά πολιτισμικά και αρχαιολογικά παρένθετα. (Συλλογή Περιστέρια 9+)

 




Λίο Μέσσι: Ζωή σαν παραμύθι του Μάικλ Παρτ. Η ιστορία ενός παιδιού που πιστεύει στον εαυτό του, ένα καλογραμμένο χρονικό του ταλέντου, της πίστης και της επιμονής που οδήγησαν τον πιτσιρικά από την Αργεντινή στην κορυφή. (Συλλογή Περιστέρια 9+)

 




Θεατής... ή το επόμενο θύμα; του James Preller. Σπάσε τη σιωπή! Πάψε να είσαι θεατής. Δράσε! Ένα βιβλίο περί εκφοβισμού όπου ο ήρωας είναι ο συμμέτοχος στον εκφοβισμό, ο αμέτοχος θεατής, αυτός που ανέχεται τη βία γύρω του δίχως να βγάζει τσιμουδιά, αυτός ο οποίος, αν τολμήσει ν’ ανοίξει το στόμα του, θα γίνει το επόμενο θύμα του εκφοβιστή. Πώς θα πρέπει να δράσει; (Συλλογή Κύκνοι 12+)

 



Ποτέ, μα ποτέ ξανά της Λίτσας Ψαραύτη. Η Ηλέκτρα, μαθήτρια γυμνασίου, ζει τη μεγάλη ανατροπή της ζωής, όταν η οικονομική κρίση χτυπάει την οικογένειά της. Παρακολουθεί το βύθισμα του πατέρα στην απόγνωση, την κατάκοπη από την ολοήμερη δουλειά μητέρα και το μπλέξιμο του μεγαλύτερου αδερφού με τους νεοναζί. Σαν διέξοδο, καταφεύγει σε μια σχέση «ψηφιακή» που θα τη φέρει αντιμέτωπη με τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό. (Συλλογή Κύκνοι 12+)
Στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, σε μια εκδήλωση που μπορείτε να κλείσετε για να την παρακολουθήσετε με την τάξη σας, η συγγραφέας με τη συμμετοχή της Βασιλικής Νίκα (εκπαιδευτικός — PhD in Media Education) και του Μανώλη Αλεξαντωνάκη (προγραμματιστής) θα προσεγγίσουν διαθεματικά το θέμα του ηλεκτρονικού εκφοβισμού ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα είτε έχουν άμεση είτε έμμεση εμπλοκή. Η εκδήλωση εντάσσεται στον Μήνα Εφηβείας και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Πληροφορίες / συμμετοχές στο www.i-read.i-teen.gr/minasefivias ή στο 210.36.500.24.

 

Μαξ της Sarah Cohen-Scali. Ο Μαξ είναι ένα παιδί-πειραματόζωο που μεγαλώνει με σκοπό να υπηρετήσει το «αχόρταγο κτήνος» του ναζισμού. Όταν όμως συναντάει τον Πωλονοεβραίο Λούκας και συνδέεται συναισθηματικά μαζί του, όλη του η κοσμοθεωρία θα αρχίσει να καταρρέει. Ένα βιβλίο-σταθμός εξαιρετικά τεκμηριωμένο, που δοκιμάζει τις αντοχές του αναγνώστη στη φρίκη του ναζισμού, που προβληματίζει και συνταράσσει με τη σκληρή φωνή του άγουρου αλλά σίγουρου για το μέλλον του αφηγητή. Ένα μυθιστόρημα για νέους από 16 ετών και ενήλικες που θέλουν να κατανοήσουν την ιστορία και να νιώσουν ακριβώς πώς σκέφτονται οι πνευματικοί απόγονοι του Μαξ που φιλοδοξούν να γίνουν αυτό που εκείνος δεν κατάφερε ποτέ να γίνει. (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους)

 

Συνέντευξη με το φάντασμα του βάλτου. Στο νέο μυθιστόρημα της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου, συναντάμε ένα εννιάχρονο αγόρι, που με το θάρρος του πήγε ένα βήμα μπροστά την κατάρρευση των γερμανικών στρατευμάτων στην Κατοχή. Συναντάμε όμως κι έναν Άγγλο αξιωματικό της αντικατασκοπείας που σκοτώνεται ενώ εκτελεί μια αποστολή, δίχως, ωστόσο, να παύει να είναι παρών. Τέλος, συναντάμε την αποφασιστική Δήμητρα, μια φοιτήτρια-δημοσιογράφο που έχει εμπλακεί με πάθος στην παλιά αυτή ιστορία και ζητά απαντήσεις. Ένα ξεχασμένο ημερολόγιο, μια κεχριμπαρένια μπάλα και πολλή αγάπη κι ενσυναίσθηση θα είναι οι σύμμαχοί της. Ένα μοναδικό μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στον χρόνο και τον συμφιλιώνει με τον χώρο πέρα από τις ανθρώπινες αισθήσεις. Μια αναγνωστική εμπειρία για απαιτητικούς αναγνώστες. (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους)

 

Γορίλλας στο φεγγάρι της Ελένης Κατσαμά. Όταν η έφηβη Μαρία αποφασίσει να ενώσει τα κομμάτια ενός παζλ που δε γνωρίζει ακόμα ότι είναι κομμάτια ούτε ότι μπορεί να συνθέσουν μια εικόνα, όλα θα συνωμοτήσουν υπέρ της (αλλά μπορεί και εναντίον της) στο απόμακρο Σταχοχώρι. Το μυθιστόρημα της Ελένης Κατσαμά (την οποία γνωρίζουμε από το βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο Κοσμοδρόμιο) είναι μια έκπληξη. Έκπληξη λογοτεχνική, αισθήσεων και εμπειριών, που παρασύρει τον αναγνώστη σ’ έναν κόσμο γεμάτο μυστήρια που, για να τα λύσει, θα χρειαστεί να αφεθεί δίχως αντιστάσεις στα χέρια της συγγραφέα και της ηρωίδας της, της μαχητικής Μαρίας με την εφηβική ματιά και την τρομερή ικανότητα αυτοσαρκασμού. (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους)

 

Αμίλητη αγάπη της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου. Τρεις έφηβοι –ο Θέμης, η Όλγα, η Ειρήνη–, τρεις φίλοι με διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικές ανάγκες και προσδοκίες, γίνονται μια «αχώριστη τριάδα» για ν’ αντιμετωπίσουν τη βία και τη βαναυσότητα που προκαλεί στον περίγυρό τους ο σχολικός εκφοβισμός και ο νεοναζισμός. Οι προσπάθειές τους θα φέρουν αποτέλεσμα, τι θα γίνει όμως με κάποια δικά τους αισθήματα που τα κρύβουν και δε μιλούν γι’αυτά; (Από 15 ετών)

 

 


Άμπερ φάμπερ βγε! της Χριστίνας Φραγκεσκάκη, εικ.: Μάρια Μπαχά. Τρεις ιστορίες κι ένα υπόγειο νήμα που τις αγγίζει και τις διαπερνά. Πλέκει μαζί τους μια περιπέτεια. Μια περιπέτεια αληθινή πέρα για πέρα. Σαν τη ζωή. Σαν τη γραφή. Ένα βιβλίο που θα αγαπηθεί από τους λάτρεις των παραμυθιών – μικρούς και μεγάλους.

 

Κόμικς

Το νησί των θησαυρών του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, Οι τρεις σωματοφύλακες του Αλέξανδρου Δουμά, Σκρουτζ, μια χριστουγεννιάτικη ιστορία και Όλιβερ Τουίστ του Καρόλου Ντίκενς. Μια σύγχρονη ματιά στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας με την υπογραφή σπουδαίων καλλιτεχνών. Για αναγνώστες που προτιμούν να συνδυάζουν τις λέξεις με εικόνες αλλά και για τους λάτρεις των κόμικς. (από 10 ετών και για ενήλικες)

 


Μυθιστορήματα φαντασίας

Αγριόδασος και Κάτω από το Αγριόδασος του Κόλιν Μελόυ. Ξεχώρισε αμέσως για την άψογη αισθητική του και τη μαγευτική του πλοκή. Τα βιβλία της σειράς Τα χρονικά του Αγριόδασους μπορούν να διαβαστούν από παιδιά αλλά κι από μεγάλους που θα εκτιμήσουν τη λογοτεχνικότητά τους. Τα παιδιά και οι έφηβοι θα σταθούν στη γοργή περιπέτεια, στο έντονο σασπένς, στους απίθανους χαρακτήρες και στο ταξίδι αυτογνωσίας των δύο πρωταγωνιστών. (από 10 ετών και για ενήλικες)

 



Βιβλία γνώσεων

Ζήτω τα κορίτσια: Οδηγός για όσες μπαίνουν στην εφηβεία / Εμείς τα αγόρια: Οδηγός για όσους μπαίνουν στην εφηβεία. Οι οδηγοί αυτοί θα βοηθήσουν τους νέους να βρουν τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα της εφηβείας. Οι απαντήσεις, μαζί με συμβουλές ειδικών επιστημόνων, τεστ αυτογνωσίας και μαρτυρίες παιδιών αυτής της ηλικίας, βρίσκονται σε όλες τις σελίδες των οδηγών αυτών, που θα βοηθήσουν τα παιδιά στις ταραγμένες θάλασσες της προεφηβείας.


10 (δημιουργικά) χρόνια Δημιουργικό Σχολείο

Τα βιωματικά σεμινάρια του Δημιουργικού Σχολείου έχουν στόχο να προσφέρουν πρακτικές λύσεις και ιδέες που θα διευκολύνουν την παιδαγωγική διαδικασία με μοντέρνες προσεγγίσεις. Φέτος το Δημιουργικό Σχολείο συμπληρώνει 10 χρόνια δημιουργικής δράσης και διοργανώνει το σεμινάριο: Μαθησιακές δυσκολίες – Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς.

Ο Νίκος Τομαράς (ειδικός εκπαιδευτικός – συγγραφέας) συντονίζει ένα βιωματικό εργαστήριο που απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές και φοιτητές, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ανίχνευση και αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών και να δοκιμάσουν διδακτικές πρακτικές παρέμβασης, ώστε να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους μαθητές τους μέσα στο πλαίσιο της διδασκαλίας στη γενική τάξη. Συμμετέχει η Μαρία Ψωμά (φιλόλογος ειδικής αγωγής – συγγραφέας).

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, 9:00-14:00, Κόστος συμμετοχής: 20 € (20% έκπτωση για τα μέλη του Δημιουργικού Σχολείου). Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δημιουργικό σχολείο και για γονείς: Μαθησιακές δυσκολίες - Βιωματικό εργαστήριο για γονείς. Ο Νίκος Τομαράς θα πραγματοποιήσει σεμινάριο και για γονείς το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, 9:00-14:00. Κόστος συμμετοχής 15 €.

Στην αίθουσα σεμιναρίων των Εκδόσεων Πατάκη (Παναγή Τσαλδάρη 38, Αθήνα [μετρό Ομόνοια]). Και στα δύο σεμινάρια οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για πληροφορίες www.patakis.gr ή καλέστε στο 210.36.500.73.


Εκδηλώσεις

Ινστιτούτο Θερβάντες, Ίδρυμα Ευγενίδου – Βιβλιοθήκη

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλούμε την Ισπανίδα συγγραφέα και φυσικό Σόνια Φερνάντεθ-Βιδάλ. Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, ώρα 7.00μ.μ., στο Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου μια ανοιχτή κεντρική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και για όλους όσοι αγαπούν τη φυσική. Παράλληλα θα διοργανωθούν συναντήσεις – μικρά σεμινάρια για έφηβους μαθητές. Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Εκδηλώσεων, τηλ.: 210.36.50.024, 025.
Η Σόνια Φερνάντεθ-Βιδάλ γεννήθηκε το 1978 στη Βαρκελώνη. Είναι πτυχιούχος Φυσικής από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης και απέκτησε διδακτορικό στο πεδίο της Κβαντικής Πληροφορίας και Οπτικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Ως κβαντική φυσικός εργάστηκε στα πιο σημαντικά ερευνητικά κέντρα του κόσμου: στο CERN, στο σχέδιο του επιταχυντή σωματιδίων LHC, στο LANL, στο ICFO κ.α. Πάντοτε όμως της άρεσε να συνδυάζει όλες αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες με τη διδασκαλία. Έχει οργανώσει πολλές συζητήσεις και σεμινάρια που έχουν σκοπό να κάνουν προσιτά τα μυστικά της κβαντικής φυσικής στο ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας της για τη διάδοση της επιστήμης της, έγραψε το μυθιστόρημα Η πόρτα με τις τρεις κλειδαριές. (Μυθιστορήματα φαντασίας)

 

Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Μια νέα συνεργασία ξεκινάει αυτή τη σχολική χρονιά με τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Καλωσορίζουμε το νέο παιδικό - εφηβικό τμήμα της βιβλιοθήκης με πολλές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, ανοιχτές δράσεις στο κοινό και στα σχολεία της περιοχής. Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς: Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, τηλ.: 210.37.39.651-2 & 210.37.39.552, www.piop.gr/el/Library.

 

Επισκέψεις συγγραφέων στα σχολεία

Ως επιστέγασμα των δράσεων φιλαναγνωσίας που οργανώνετε στο σχολείο, καλέστε τον συγγραφέα του βιβλίου που δουλεύετε στην τάξη και χαρίστε στους μαθητές σας μια ξεχωριστή εμπειρία. Πληροφορίες: Τμήμα Εκδηλώσεων, τηλ.: 210.36.50.024, 025.

 

Διαδικτυακές επισκέψεις συγγραφέων στα σχολεία

Συνεχίζουμε την υποστήριξη της διαδικτυακής επαφής συγγραφέων με μαθητές όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης του συγγραφέα στο σχολείο. Με τον τρόπο αυτό όλο και περισσότεροι μαθητές μπορούν να γνωρίσουν τον συγγραφέα του βιβλίου που διαβάζουν. Για περισσότερεςπληροφορίες: Τμήμα Εκδηλώσεων, τηλ.: 210.36.50.024, 025.


Μήνας Εφηβείας 2014

Οι Εκδόσεις Πατάκη οργανώνουν για τέταρτη χρονιά τον μήνα Νοέμβριο αφιέρωμα στους εφήβους. Φέτος θα υλοποιηθούν δράσεις με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση των νέων, καθώς και την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που τους αφορούν. Τις δράσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε με την τάξη σας. Σας προσκαλούμε να ξεφυλλίσετε το σχετικό έντυπο, να επισκεφθείτε τα www.patakis.gr, www.i-read.i-teen.gr, να το διαδώσετε, αλλά κυρίως να οργανώσετε επίσκεψη της τάξης σας σε μια από τις πολιτιστικές δράσεις του Μήνα Εφηβείας. Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Πληροφορίες: Τμήμα Εκδηλώσεων, τηλ. 210.36.50.024. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και σε μαθητές γυμνασίου-λυκείου και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

 

Παιδικός κατάλογος

Μόλις κυκλοφόρησε ο νέος μας παιδικός κατάλογος (με βιβλία λογοτεχνικά και γνώσεων), για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Κυκλοφορεί και ο νεανικός κατάλογος με βιβλία για νέους. Για αντίτυπα των καταλόγων και για ενημερωτικό ή άλλο έντυπο υλικό (κάρτες, αφίσες, σελιδοδείκτες, πλανογράμματα κ.ά.), παρακαλώ επικοινωνήστε με την Κα Τίνα Χρήστoυ (τηλ. 210.36.50.071, christou@patakis.gr).

Ακόμα, μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστότοπους των Εκδόσεων Πατάκη www.patakis.gr, www.i-read.i-teen.gr, www.sxolikivivliothiki.gr και το νέο δυναμικό site για την εκπαίδευση schools.patakis.gr.

 

Καλή σχολική χρονιά!

Εκδόσεις Πατάκη

 




Page generated: 05/10/2024 09:15:19