Κατηγορίες

Εργαστήρι συγγραφής θεατρικού έργου για σχολική παράσταση

Σχόλη στις Εκδόσεις Πατάκη
Διεύθυνση Σπουδών: Μισέλ Φάις, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου
Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για εκπαιδευτικούς
Έναρξη: Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

 

Συγγραφή θεατρικού έργου για σχολική παράσταση από τους μαθητές της τάξης μας

*Το εργαστήρι απευθύνεται σε νηπιαγωγούς και δασκάλους

(διδάσκων: Βαγγέλης Ηλιόπουλος)

 

Γνωρίζοντας τους μαθητές μας, τις προτιμήσεις τους και τον παιδαγωγικό μας στόχο, συχνά θέλουμε, αντί να διασκευάσουμε μια γνωστή ιστορία, να γράψουμε εμείς το θεατρικό έργο που θα ανεβάσει η τάξη μας. Στις πέντε συναντήσεις του εργαστηρίου «Συγγραφή θεατρικού έργου για σχολική παράσταση» ανακαλύπτουμε τον τρόπο επιλογής του θέματος του έργου, της δημιουργίας των προσώπων, των διαλόγων και της θεατρικής δράσης, της κορύφωσης και της ολοκλήρωσης του έργου.


Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1984. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του λογοτεχνίας για παιδιά. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει πολλά (πάνω από 50) βιβλία του με δημοφιλέστερο τον Τριγωνοψαρούλη. Αρκετά από τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με διακρίσεις και βραβεία. Επίσης πολλά βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Γράφει σε περιοδικά άρθρα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

 

 

Το εργαστήρι θα διεξάγεται μία φορά την εβδομάδα (5 - 8 μ.μ.) στις Εκδόσεις Πατάκη, Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις (κάθε Πέμπτη).

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Για αίτηση συμμετοχής / εγγραφές κάντε κλικ εδώ


Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις, τηλ. 210.36.50.010 (10:00 - 15:00)

Αποκλειστικά οι μαθητές της Σχόλης προμηθεύονται από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65) την προτεινόμενη βιβλιογραφία που ορίζουν οι διδάσκοντες με 20% έκπτωση (βιβλία άλλων εκδοτών) και 25% έκπτωση (βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη) στα βιβλία εκτός ενιαίας τιμής. Στα βιβλία που εμπίπτουν στον νόμο περί ενιαίας τιμής η έκπτωση θα είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη, δηλ. 10%.



Page generated: 05/10/2024 09:13:06