Κατηγορίες

Μήνας εφηβείας





 



Ο Νοέμβριος στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη είναι και φέτος αφιερωμένος στους νέους.
Με κοινό παρονομαστή την τέχνη και θεματικές ενότητες όπως Κινηματογράφος, Θέατρο, Μουσική, Design κ.ά. θέλουμε να έχετε τον πρώτο λόγο με την παρουσία σας, τις παρεμβάσεις σας, τη δράση σας.
Δείτε το πρόγραμμα, διαδώστε το, ελάτε με παρέα ή μόνοι.
Από σήμερα κιόλας, μπορείτε να στέλνετε τα σχόλιά σας στο μέιλ:
minasefivias@patakis.gr
.
Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Εκδηλώσεων, τηλ. 210.36.50.024.




Πρόγραμμα εκδηλώσεων


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ
ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (τάξεις σχολείων κ.ά.)

Κλείστε τώρα μια εκδήλωση για το σχολείο σας και δώστε μια άλλη, βιωματική διάσταση στο μάθημα της λογοτεχνίας ή σε οποιοδήποτε θέμα δουλεύετε στην τάξη.


Σεμινάριο δημιουργικής γραφής για εφήβους
Μάνος Κοντολέων: Συγγραφέας, κριτικός

Για μαθητές β’ και γ’ γυμνασίου, α’, β’ και γ’ λυκείου

Ο Μάνος Κοντολέων θα αναπτύξει στους συμμετέχοντες τους βασικούς κανόνες συγγραφής ενός λογοτεχνικού κειμένου. Στη συνέχεια θα προτείνει στους εφήβους που θα συμμετάσχουν ένα θέμα για να γράψουν ένα σύντομο λογοτεχνικό κείμενο. Μετά, όλοι μαζί θα σχολιάσουν τα κείμενα που θα έχουν γραφτεί.




17η Νοέμβρη 1973
Βούλα Μάστορη: Συγγραφέας

Γιορτάζουμε τη Μέρα του Πολυτεχνείου διαφορετικά. Βίντεο, τραγούδια και φωτογραφίες της εποχής συνοδεύουν αποσπάσματα του βιβλίου «Κάτω από την καρδιά της» διαβασμένα θεατρικά από μαθητές και τη Βούλα Μάστορη.
Ακολουθεί συζήτηση.




AIDS, Λογοτεχνία, Επιστήμη και Έφηβοι
Λίτσα Ψαραύτη: Συγγραφέας
Οργάνωση PRAKSIS

Η συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη, που καταπιάστηκε λογοτεχνικά και με το σκληρό θέμα του AIDS ή το Αυγό της Έχιδνας, όπως το αποκάλεσε στο ομώνυμο βιβλίο, συνομιλεί με τους ειδικούς της PRAKSIS, και μαζί ενημερώνουν τους έφηβους μαθητές και ανταλλάσσουν σκέψεις μαζί τους.





Αυτό που θέλω να σου πω…
Αγγελική Δαρλάση: Συγγραφέας, θεατρολόγος

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τη θεατρική παράσταση Με λένε… Σύννεφο βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγγελικής Δαρλάση. Στη συνέχεια η συγγραφέας θα συντονίσει ένα εργαστήρι «δημιουργικής γραφής» στο πλαίσιο του ευρύτερου project «Αυτό που θέλω να σου πω…». Κείμενα θα δραματοποιηθούν και θα παρουσιαστούν επιτόπου από τους συντελεστές της παράστασης με τη συμμετοχή των νέων.





Ο αγαπημένος ήρωας των παιδικών σου χρόνων... σήμερα
Βάσω Ψαράκη: Εικονογράφος

Αλήθεια, ποιος ήταν ο αγαπημένος ήρωας των παιδικών σου χρόνων; Ο Πινόκιο, η Αλίκη, ο Πίτερ Παν, ο Ροβινσόνας Κρούσος, ο Γκιούλιβερ, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Spiderman, o Μικρός Πρίγκιπας; Βάλε τον ήρωά σου να ζήσει μια μέρα στην Αθήνα του σήμερα. Γράψε και εικονογράφησε την περιπέτειά του.





Εργαστήρι Κόμικ από τη Σχολή Ορνεράκη

Τα κόμικς σήμερα έχουν βρει τη θέση που τους αρμόζει σαν μια εντελώς πρωτότυπη και αυτόνομη μορφή έκφρασης, που συγγενεύει περισσότερο με την άλλη σημαντική νεωτερική τέχνη του σινεμά. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους μεγάλους δημιουργούς και τις πρώτες τεχνικές των κόμικς, ένα εργαλείο που επιδιώκει να συμπληρώσει το βιβλίο χρησιμοποιώντας την κυρίαρχη γλώσσα της εποχής μας, την εικόνα.





(Εργαστήρι)
Μόδα | Ενδυματολογία

Ηλένια Δουλαδίρη: Ενδυματολόγος, εικαστικός

Ομιλία – συζήτηση
Ας μιλήσουμε για μόδα! (μόδα του 20ού και του 21ου αιώνα και αναφορές σε παλαιότερες μόδες ανά τους αιώνες).
Δημιουργική δραστηριότητα
Φέρτε παλιά ρούχα ή αξεσουάρ (καπέλα, κασκόλ, σκουφιά κτλ.) που δε σας αρέσουν πια, ώστε να τα αλλάξουμε και ολοκαίνουρια πλέον να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.





Reading Theater for teens
Βαγγέλης Ηλιόπουλος: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος «μοιράζει ρόλους» από τα βιβλία του Το ξύπνημα της φράουλας , Έτοιμος από καιρό, Παίξε το ανάποδα και μέσα από τη δραματοποιημένη ανάγνωση βοηθά κάθε έφηβο να ανακαλύψει στα βιβλία δικές του καταστάσεις, να δώσει λύσεις, να προβάλει στους ήρωες τα δικά του συναισθήματα και να συνεχίσει εκείνος με το δικό του τρόπο την κάθε ιστορία.





Δημιουργούμε το δικό μας AVATAR - κατακτώντας διαδικτυακούς τόπους
Φίλιππος Μανδηλαράς: Συγγραφέας
Αργυρώ Πιπίνη: Συγγραφέας, ηθοποιός, καθηγήτρια υποκριτικής

Τι γίνεται κάθε φορά που σε μια ιστοσελίδα, ένα blog, μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης θέλει να φτιάξει κανείς το δικό του προφίλ εισάγοντας ένα nickname και ένα password με χαρακτηριστικά χρήστη κτλ.; Οι περισσότεροι δημιουργούν έναν άλλο χαρακτήρα διατηρώντας έτσι την ανωνυμία τους ή κατασκευάζοντας έναν άλλο εαυτό, λίγο κινηματογραφικό, λίγο παραμυθένιο. Ελάτε λοιπόν με αφορμή το www.i-read.i-teen.gr να ψάξουμε για ατάκες, nicknames, stats κ.α. και να δημιουργήσουμε το δικό μας avatar.





(Εργαστήρι)
Η γραφή συναντάει το θέατρο και μαζί γίνονται ...Stand-Up Poetry
Χαρά Γιαννακοπούλου, Φίλιππος Μανδηλαράς: Συγγραφείς
Βίκυ Αδάμου: Ηθοποιός (Κινητήρας Studio)

Γίνε κάποιος άλλος και πες με τη φωνή του τι σκέφτεται – αλλά κάπως διαφορετικά! Με τους συγγραφείς Φίλιππο Μανδηλαρά και Χαρά Γιαννακοπούλου φτιάχνουμε χαρακτήρες, ξεκλειδώνουμε τις σκέψεις τους και τις κάνουμε λόγο – και με την ηθοποιό Βίκυ Αδάμου δίνουμε φωνή και κίνηση στους νέους χαρακτήρες μας. Το αποτέλεσμα εγγυημένα απολαυστικό και η διαδικασία ακόμα απολαυστικότερη.





Μικρασιατική Καταστροφή: 90 χρόνια μετά
Ελένη Δικαίου: Συγγραφέας βραβευμένη από την Ένωση Σμυρναίων Αθηνών για το βιβλίο της Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά

Ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ, το ρεμπέτικο και τα βήματα ενός χορού που έχει ταυτιστεί με το φιλότιμο του Έλληνα, γεύσεις και μυρωδιές, λέξεις γεμάτες μουσικότητα και μια θεώρηση ζωής βασισμένη στην αγάπη για τον συνάνθρωπο και τη χαρά να δημιουργείς. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ελένη Δικαίου μοιράζεται μαζί με τους εφήβους τις εμπειρίες της ως παιδί μικρασιατικής καταγωγής και ως ενήλικη, ενώνοντας το χτες και το σήμερα της Μικρασίας όχι ως τόπο, αφού οι Μικρασιάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αλλά ως ιδέα και τρόπο ζωής.







Κάποιες από τις δράσεις που διοργανώνονται για εφήβους μπορούν προσαρμοσμένες να παρουσιαστούν και σε οργανωμένες ομάδες έφηβων μαθητών (βλέπε και στα αναλυτικά προγράμματα).

Τι γίνονται οι ήρωες όταν τα μυθιστορήματα τελειώνουν; Λογοτεχνία και κοινωνική πραγματικότητα – Λογοτεχνία και ιστορία
Μάνος Κοντολέων, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λίτσα Ψαραύτη

Το λαϊκό παραμύθι ως μέσο μετακίνησης προς την ενηλικίωση
Λίλη Λαμπρέλλη

Όνειρα και πραγματικότητα: από την αφήγηση στον δημόσιο λόγο
Τζωρτζίνα Κακουδάκη. Η εκδήλωση μπορεί να φιλοξενηθεί και στο σχολείο.

Μυστήριο στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη: Το κλεμμένο βιολί
Λίνα Λυχναρά, Ομάδα: Non ? sense




Σχεδιάστε την κεντρική βιτρίνα του Βιβλιοπωλείου Πατάκη
(για οργανωμένες τάξεις μαθητών ή για ατομικές συμμετοχές νέων από 13 έως 19 ετών)

Το Βιβλιοπωλείο Πατάκη καλεί τους εφήβους να σχεδιάσουν την κεντρική του βιτρίνα επί της οδού Ακαδημίας. Εμπνευστείτε μόνοι σας ή συνεργαστείτε με τους συμμαθητές ή συμφοιτητές σας και συνδυάστε φόρμες, αντιφόρμες, όγκους, χρώματα, σχήματα και πάνω απ’ όλα ιδέες βασισμένες σε κάποιο ή κάποια αγαπημένα σας εφηβικά βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη.
Χρησιμοποιήστε απλά υλικά και αφήστε τη φαντασία σας να γεμίσει με τον πιο δημιουργικό τρόπο τη βιτρίνα διαστάσεων 1,80Χ2,50Χ0,80.
Τα σχέδια θα ξεχωρίσει επιτροπή των Εκδόσεων Πατάκη και η νικητήρια ιδέα θα εφαρμοστεί για έναν ολόκληρο μήνα. Εκτός αυτού το πρώτο βραβείο θα συνοδεύεται από βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 150 ευρώ.
(Υποβολή προτάσεων έως και 30 Νοεμβρίου)
Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Εκδηλώσεων
τηλ. 210.36.50.024, www.patakis.gr




ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ


Τι γίνονται οι ήρωες όταν τα μυθιστορήματα τελειώνουν;
Λογοτεχνία και κοινωνική πραγματικότητα – Λογοτεχνία και ιστορία

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 19:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚH

Μάνος Κοντολέων: Συγγραφέας, κριτικός,
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου: Συγγραφέας
Λίτσα Ψαραύτη: Συγγραφέας

Τρεις συγγραφείς με δημοφιλή έργα για εφήβους μιλούν με τους νεαρούς αναγνώστες και τους εκπαιδευτικούς για τους ήρωες των μυθιστορημάτων τους και δίνουν εναύσματα για συζήτηση γύρω από τη σύγχρονη λογοτεχνία, τη σύνδεσή της με την ιστορία, τις νέες τάσεις, τη σχέση της με την κοινωνική πραγματικότητα και ειδικότερα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι έφηβοι.





(Σεμινάριο)
Το λαϊκό παραμύθι ως μέσο μετακίνησης προς την ενηλικίωση

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗ «ΜΑΓΕΙΑ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 19:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

Λίλη Λαμπρέλλη: Συγγραφέας, αφηγήτρια παραμυθιών

Ποιο νόημα έχει ο κανιβαλισμός και η ενδοοικογενειακή αλληλοβορά στο λαϊκό παραμύθι; Ποιο είναι το νόημα της υπέρβασης, της οφειλής, της απώλειας, του εύθετου χρόνου; Ποια είναι η ουσία των μαγικών παραμυθιών και με ποιον τρόπο καλούμαστε να τα αφηγηθούμε;




(Σεμινάριο)
Η μετάβαση στην ελευθερία μέσα από το μαγικό παραμύθι

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Μπορεί να πραγματοποιηθεί και στη γαλλική γλώσσα κατόπιν συνεννόησης.

Le seminaire aurait lieu en langue francaise d‘ apres communication / accord. Seminaire destine aux francophones: L’acces a la liberte a travers le conte merveilleux.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 19:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

Λίλη Λαμπρέλλη: Συγγραφέας, αφηγήτρια παραμυθιών

Τι είναι μαγικό παραμύθι; Από πού έρχεται; Σε ποιους απευθύνεται; Γιατί είναι απελευθερωτικό; Με ποιους τρόπους μάς «μεγαλώνει»; Εισαγωγή στην τέχνη της αφήγησης και συμβολική προσέγγιση του «Καημού».





(Εργαστήρι)
Όνειρα και πραγματικότητα: από την αφήγηση στον δημόσιο λόγο

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 14:00-17:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

Τζωρτζίνα Κακουδάκη: Σκηνοθέτρια, θεατροπαιδαγωγός

Ένα βιωματικό εργαστήριο που μέσα από τεχνικές του θεάτρου στόχο έχει να προτείνει μια μεθοδολογία θεατρικής σύνθεσης που συνδυάζει λογοτεχνικά κείμενα και κείμενα που παράγονται μέσα από τη δημιουργική διαδικασία του σεμιναρίου. Θα χρησιμοποιηθούν κείμενα από την παράσταση για εφήβους Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας της ομάδας 4 frontal σε σκηνοθεσία και διασκευή Τζ. Κακουδάκη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά σε 3ωρη πρόβα της ομάδας.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 210.36.50.024 / 210.36.50.071 / ekdiloseis@patakis.gr





Μυστήριο στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη
Το κλεμμένο βιολί

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 19:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Λίνα Λυχναρά: Συγγραφέας
Ομάδα Non ? sense

Η θεατρική ομάδα NONSENSE ξεκίνησε την «ερευνητική» της δράση με την εξιχνίαση ενός εγκλήματος! Το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ NEGROMIKELE, μια μαύρη κωμωδία μυστηρίου με διαρκείς ανατροπές! Στη συνέχεια μπήκε στα άδυτα των παρασκηνίων ενός θιάσου, με την παράσταση ΑΥΓΑ ΜΥΓΑΣ... ΣΕ ΙΣΤΟ ΑΡΑΧΝΗΣ, για να ξεσκεπάσει ίντριγκες και δολοπλοκίες και αφού βγήκε σώα και αβλαβής κι απ’ αυτή τη δοκιμασία, έρχεται την Τρίτη και 13 (τυχαίο;) να λύσει με τη συνεργασία του κοινού το ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ με την υπόθεση του κλεμμένου βιολιού!





(Προβολή ταινίας – συζήτηση)
Μοχτάρ / Η επανάσταση ενός νέου απέναντι στα κατεστημένα


ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 (Παγκόσμια μέρα για τα δικαιώματα του παιδιού) 18:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

Μάνος Κοντολέων: Συγγραφέας
Ηλίας Λυμπέρης: Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unicef
Δημήτρης Σπύρου: Συγγραφέας, σκηνοθέτης

Σε συνεργασία με τη Unicef και το Νεανικό πλάνο

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους καναδομαροκινής παραγωγής Μοχτάρ, με κεντρικό θέμα τη συγγένεια, την πνευματικότητα, την εσωτερική και την εξωτερική δύναμη. Συζήτηση σχετικά με τη δράση της Unicef για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων.





(Εργαστήρι)
Η ιστορία της γραφής
Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου,
σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δημήτρης Κουρουβακάλης.

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 19:00-20:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

Το εργαστήρι θα βασιστεί στο ομότιτλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη της γραφής, ενώ από την άλλη δίνει την ευκαιρία για μια δημιουργική ενασχόληση και γνωριμία με τα «υλικά της γραφής». Οι συμμετέχοντες καλούνται να ακολουθήσουν τη διαδρομή από τις σπηλαιογραφίες μέχρι τις ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης (e-book readers). Στο εργαστήρι θα παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος, η μεθοδολογία του και η βιωματική χρήση των υλικών της γραφής. Επιπλέον θα συζητηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης ενός αντίστοιχου εργαστηρίου στη σχολική τάξη.





Η ψυχοθεραπευτική δύναμη της λογοτεχνίας στη διάρκεια της εφηβείας


ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 19:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου: Συγγραφέας, φιλόλογος, διευθύντρια γυμνασίου
Ελευθερία Ράλλη: Συμβουλευτική Ψυχολόγος, συνεργάτιδα της «Μέριμνας»,
www.merimna.gr

Κανείς δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά από την ίδια τη ζωή. Συχνά στεκόμαστε αμήχανοι μπροστά στη συνάντησή τους με το μοιραίο. Αλλά στις ατυχίες της ζωής, έλεγε ο Πλάτωνας, η Τέχνη αποτελεί μεγάλη παρηγοριά. Μέσα από ιστορίες απώλειας και πένθους, ανάλογες με αυτές που βιώνουν οι ίδιοι, οι έφηβοι ταυτιζόμενοι με τους ήρωες αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους, διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, συμφιλιώνονται με την κατάσταση, συγχωρούν τελικά τους ανθρώπους και τη ζωή. Γονείς και εκπαιδευτικοί καλούμαστε να τους δείξουμε τον δρόμο, οδηγώντας τους στα κατάλληλα για την περίπτωση αναγνώσματα, ανοίγοντάς τους ουσιαστικά την πόρτα προς το μέλλον.





(Εργαστήρι)
Λογοτεχνία, design και κίνηση


ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 12:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ ή κάπου αλλού
(1η Συνάντηση: Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 14:00-16:00)

Χαρά Γιαννακοπούλου: Συγγραφέας
Σοφία Δράκου: Επιμέλεια χορογραφίας / κίνησης
Δικαίος Χατζηπλής: Γραφίστας - ΜΑ Design and Branding strategy

Μια ξεχωριστή ευκαιρία για νέους που αγαπάνε την κίνηση, τη λογοτεχνία και τη δημιουργική δράση να συνεργαστούν για τέσσερις ημέρες με μια συγγραφέα, μια χορεύτρια και έναν designer και να δημιουργήσουν μια performance είτε με τη μορφή FLASH MOB, είτε ως παράσταση στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρευρεθούν σε όλες τις συναντήσεις.
1η Συνάντηση: Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 14:00-16:00 Τις υπόλοιπες ημέρες του εργαστηρίου θα ορίσει η ομάδα από κοινού στην πρώτη συνάντηση.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλ. 210.36.50.024 | 210.36.50.071 ή στο e-mail: ekdiloseis@patakis.gr






ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΩ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 19:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

Χριστίνα Ρασιδάκη: Συμβουλευτική Ψυχολόγος, συγγραφέας

Διάβασμα, βαθμοί και εξετάσεις αποτελούν ένα τρίπτυχο προσδοκιών και προστριβών στο σχολείο και την οικογένεια. Πώς μπορούμε να διαπλεύσουμε την εφηβεία με το λιγότερο δυνατό στρες; Τι στάση να κρατήσουμε και πώς να συμβουλεύσουμε τα παιδιά; Ποιες είναι οι ακαδημαϊκές και ποιες οι ψυχολογικές δεξιότητες που τους χρειάζονται για ένα καλό παρόν και ένα υποσχόμενο μέλλον; Εκτός από τα παραπάνω, η συγγραφέας, με αφορμή και το βραβευμένο της βιβλίο Ξέρω να λέω ΟΧΙ, θα αναφερθεί και στο θέμα του εκφοβισμού, το οποίο τόσο συχνά συναντάται πλέον σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.





Ποίηση Δρώσα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 19:00 | ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

Αντώνης Σαρρηγιάννης: Φυσικός, ποιητής
Κική Μιχαλά: Καθηγήτρια, υπεύθυνη βιβλιοθήκης
Ουρανία Πάγου: Καθηγήτρια, συνεργάτιδα βιβλιοθήκης
Θεοδώρα Μπέτσου: Φιλόλογος, υπεύθυνη βιβλιοθήκης

Η ποίηση δεν είναι μία τέχνη που μπορείς μόνο να διαβάζεις και να διαλογίζεσαι. Η ποίηση είναι και μία δραστική τέχνη. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε εικόνες, να «παντρέψουμε» τα ποιήματα με την τεχνολογία και τη μουσική δημιουργώντας ppt και βιντεοκλίπ ή να αποδώσουμε επιτόπου ένα ποίημα δημιουργώντας μια απλή εικαστική κατασκευή. Μπορείτε να έρθετε προετοιμασμένοι από το σπίτι σας ή ακόμα να φέρετε μαζί και κάποιο μουσικό σας όργανο για να μας παίξετε ένα ποίημα που εσείς έχετε μελοποιήσει. Πιστέψτε μας, στο τέλος της βραδιάς θα είναι διαφορετική η γνώμη σας για την ποίηση – και ίσως και για τους ποιητές.






Oper(O)
Μυστική και... αιφνιδιαστική συμμετοχή Oper(O)

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Οι Oper(O) θα εμφανιστούν σε κάποιες από τις εκδηλώσεις του Μήνα Εφηβείας χωρίς κανείς να το περιμένει. Θα είστε άραγε στους τυχερούς που θα απολαύσουν την ανατρεπτική τους συμμετοχή;
Περισσότερες πληροφορίες: www.myspace.com/operoteam






ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Εργαστήριο Δημιουργικής Κίνησης: Ελευθερία + Ταυτότητα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 14:00-16:00 | πολιτιστικός χώρος ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ
(Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, www.akademeia.gr, τηλ.: 210.51.25.600)

Μάτα Μάρρα: Εμψυχώτρια (χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα δημιουργικής κίνησης και σύγχρονου χορού)

Τι είναι η ελευθερία; Τι σημαίνει να έχουμε ταυτότητα; Αν τα χάσουμε, πώς τα ξαναποκτούμε; Μέσα από κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και μέσα από τα βιβλία iBoy και Υπάρχω του Kevin Brooks, ενός από τους πρωτοπόρους σύγχρονους συγγραφείς, θα εμβαθύνουμε πάνω στην έννοια της ελευθερίας και της ταυτότητας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις δικές μας απαντήσεις.





ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στο Free Thinking Zone

Free Thinking Zone
Οίκος Ανοχής Σκέψης:
Σκουφά 64 & Γριβαίων, 10680 Αθήνα. τηλ.: 210.36.17.461,www.freethinkingzone.gr, E-mail: info@freethinkingzone.gr, Facebook: Free Thinking Zone, Twitter: @freethinkinzone


Φτιάξε τον δικό σου μύθο και εμείς θα φροντίσουμε να τον μάθουν όλοι

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Εφηβικός διαγωνισμός διηγήματος στο facebook του Free Thinking Zone και των Εκδόσεων Πατάκη για ολόκληρο τον Νοέμβριο. Τα 10 καλύτερα θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση στο Free Thinking Zone.





Σκιώδης εφηβική κυβέρνηση. Προγραμματικές δηλώσεις
Σε συνεργασία με τη Βουλή των εφήβων

ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ

Διοργανώνουμε συνεδρίαση της Βουλής των εφήβων με θέμα την Ευρώπη και το μέλλον της. Οι έφηβοι είναι στο πάνελ και στο κοινό θα βρίσκονται επώνυμοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.ά.





Street art
Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 12:00 | Free Thinking Zone
ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣΚΑΙ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ

Outdoor ενέργεια στον πεζόδρομο Δελφών και Γριβαίων με τη συμμετοχή ομάδων σχολείων (περίπου 5-6 άτομα σε κάθε ομάδα) και 1-2 νεανικών συγκροτημάτων.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.





Βιβλιοπωλείο Πατάκη:
Ακαδημίας 65, Αθήνα, τηλ.: 210.38.11.740, 850

Πολιτιστικός χώρος Ακαδήμεια:
Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα, τηλ.: 210.51.25.600,

Θέατρο νέου κόσμου:
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210.92.12.900

Free thinking zone:
Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα, τηλ.: 210.36.17.461


Για περισσότερες πληροφορίες για τις επισκέψεις στα σχολεία
επικοινωνήστε με το τμήμα εκδηλώσεων: τηλ.: 210.36.50.024










Page generated: 05/10/2024 01:10:59