Κατηγορίες

ΠΕΡΙ… ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Παίξε, Ερεύνησε, Ρώτησε, Ισορρόπησε τη χαρά με τη γνώση

Οι Εκδόσεις Πατάκη, διατηρώντας ένα συνεχή προβληματισμό και ανησυχία σε θέματα που απασχολούν τα σημερινά παιδιά, συνεχίζουν, μέσα από καλά βιβλία, τη δράση τους με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης. Με τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και μεγάλες εκδηλώσεις, με το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και φυσικά τις βιβλιοπαρουσιάσεις με σχετική θεματολογία κρατούν σταθερά ενημερωμένους τους μικρούς βιβλιοφάγους.
Έτσι λοιπόν την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009, στο ανακαινισμένο πλέον αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», που βρίσκεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, και με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού, οργανώνουν κύκλους εικαστικών, θεατρικών και εκπαιδευτικών δράσεων που θα επιμεληθεί και θα σχεδιάσει η ομάδα τέχνης Πάροδος, με αφορμή το βιβλίο της Σοφίας Καλαντζάκου Το καλοκαίρι του Πέτρου Πελεκάνου.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να ερευνήσουν, να ρωτήσουν και να ισορροπήσουν τη χαρά με τις γνώσεις τους περί Περιβάλλοντος…

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει κυκλικά και θα διαρκέσει μία ώρα κάθε φορά, με έναρξη στις 12:00, στις 13:00 και στις 14:00. Οι φίλοι ηλικίας από 4 έως 12 χρόνων με το που θα καταφθάνουν έξω από το αμφιθέατρο θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν υπαίθρια παιχνίδια. Στη συνέχεια στον εσωτερικό χώρο του αμφιθεάτρου θα χωρίζονται σε τρεις ομάδες και, ανάλογα με την ηλικία τους, θα μπορούν να πάρουν μέρος σε μια μεγάλη κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά που θα επιμελείται η εικαστικός Μάρθα Τζαβάρα, σε παιχνίδια μέσα από το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σωσίβιο για τον πλανήτη Γη, που σχεδίασε για τις Εκδόσεις Πατάκη η φυσικός Μαριάνα Δημητρίου, και με τη συγγραφέα Σοφία Καλαντζάκου σε ένα παιχνίδι συλλογής στοιχείων και πληροφοριών μέσα από το οικολογικό της παραμύθι Το καλοκαίρι του Πέτρου Πελεκάνου.
Και αφού όλα αυτά μας γεμίσουν χαρά και γνώσεις, κάτι διαφορετικό θα μας μαγέψει. Μια παράσταση βασισμένη στο Καλοκαίρι του Πέτρου Πελεκάνου. Μπροστά στα μάτια μας οι ήρωες του βιβλίου θα ζωντανέψουν. Θα καταφέρουν άραγε ο Πέτρος ο διάσημος Πελεκάνος της Μυκόνου, ο Λευτέρης ένας ψαράς και ο Παύλος ένα 10χρονο αγόρι να σώσουν τη θάλασσα, τα ψάρια και τα πουλιά από μια μεγάλη μαύρη πετρελαιοκηλίδα; Θα μάθουμε ποια είναι η μυστηριώδης γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά και την υπέροχη φωνή που τρομάζει τον Παύλο; Ας αφεθούμε λοιπόν με παιχνίδι, τραγούδι και βήματα χορευτικά, με μύθους κι αλήθειες, με βυθό και στεριά και... ίσως σε ρόλους-έκπληξη τα ίδια τα παιδιά στη συναρπαστική ιστορία που η Σοφία Καλαντζάκου εμπνεύστηκε.

Φεύγοντας, ένα αναμνηστικό θα περιμένει τους μικρούς φίλους στην έξοδο, για να τους θυμίζει όλα όσα αποκόμισαν από το πρωινό αυτό.
Σας ευχαριστoύμε

Για τις Εκδόσεις Πατάκη

Δικαίος Χατζηπλής
Υπεύθυνος Εκδηλώσεων
ekdiloseis@patakis.gr
Τηλ.: 210.36.50.024
Fax: 210.36.50.029


Page generated: 02/10/2024 20:19:37