Κατηγορίες

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΣΤΗ 2H ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Οι Εκδόσεις Πατάκη στη 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου 23-26 Ιανουαρίου 2009.

Ένα υπέροχο ταξίδι ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, ένα ταξίδι που πέρασε μέσα από τη φαντασία, τη γνώση, τη χαρά και τη δημιουργία. Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες επισκέφθηκαν για τέσσερις μέρες τη 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου που έγινε στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι. Η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου μάς γέμισε όλους χαρά, μιας και είδαμε τις ιδέες μας, τα σχέδιά μας και, φυσικά, το καλό βιβλίο να βρίσκουν ένθερμους υποστηρικτές.


Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη μπορούσε κανείς να ανακαλύψει βιβλία κάθε ενδιαφέροντος μέσα από τους εκατοντάδες προσεκτικά επιλεγμένους τίτλους.

Ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων έφερε κοντά συγγραφείς, εικονογράφους, βιβλία και αναγνώστες. Σε είκοσι τρεις εκδηλώσεις είχαν συνολικά την ευκαιρία να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι βιβλιοφάγοι. Ακόμη όμως και πέρα από το πρόγραμμα -που οργάνωσαν προσεκτικά- στο φιλόξενο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη έδωσαν το «παρών» πολυαγαπημένοι συγγραφείς και εικονογράφοι.


Η αγαπημένη Ζωρζ Σαρή επισκέφθηκε, εκτός προγράμματος, την έκθεση και για πάνω από 2 ώρες συνάντησε αναγνώστες πολλών ηλικιών και τους αφιέρωσε βιβλία της. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για πολλούς γονείς που συνάντησαν και γνώρισαν στα παιδιά τους τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα της λογοτεχνίας.


Η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά συνάντησε στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη 100 μαθητές, οι οποίοι της πήραν μια ραδιοφωνική συνέντευξη. Η Βούλα Μάστορη υπέγραψε συλλεκτικά Συμβόλαια Φιλίας και έγινε «κολλητή» με τους αναγνώστες της.

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς συνάντησε τον Kevin Brooks σε ένα ραδιοφωνικό παιχνίδι μουσικής και λογοτεχνίας.


Ο Κότσυφας και η Μεσόγειος, οι ήρωες των νέων βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τη σειρά ΟΙΚΟλογήματα, με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βασιλικής Νίκα, έμαθαν στα παιδιά πώς θα πείσουν τους μεγάλους για τη διάσωση του πλανήτη. Χόρεψαν μαζί τους και τραγούδησαν δυνατά τα οικο-τραγούδια, σε μουσική του Κώστα Θωμαΐδη, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν.


Μια μαγική αφήγηση της Κλέφτρας των Ονείρων με τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και το μουσικό Σόλη Μπαρκή, μια δραματοποιημένη αφήγηση του μύθου της Ατλαντίδας όπως τον έγραψε η Μαρία Αγγελίδου, ένα ανατρεπτικό μουσικό εργαστήρι με τον συγγραφέα και μουσικοπαιδαγωγό Παναγιώτη Τσιρίδη, με αφορμή το βιβλίο του Εδώ Παύλος, ένα ξεχωριστό δρώμενο-νεραϊδοσυνάντηση με τον θεατρολόγο Γιώργο Περπινιά και την παιδαγωγό Μάρα Κελίδη είναι μια μικρή αλλά δυνατή γεύση αυτού του γεμάτου πολιτιστικού 4ήμερου.


Οι συγγραφείς Αγγελική Βαρελλά, Βούλα Μάστορη, Kevin Brooks, Φίλιππος Μανδηλαράς, Μάνος Κοντολέων, Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Σοφία Μαντουβάλου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Αλεξάνδρα Μπίζη, Μαρία Παπαγιάννη, Λίτσα Ψαραύτη, Celia Rees, Ελένη Δικαίου, Παναγιώτης Τσιρίδης, Μαρία Αγγελίδου, Βάσω Ψαράκη, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Αθηνά Μπίνιου, ήταν όλοι εκεί.



Έτσι, λοιπόν, ευχόμαστε όλοι μαζί να είμαστε και του χρόνου εκεί, με ακόμη περισσότερους αναγνώστες να κατακλύζουν τον κόσμο του βιβλίου.
Δικαίος Χατζηπλής
Τμήμα Εκδηλώσεων
210.36.50.024–026
ekdiloseis@patakis.gr


Page generated: 02/10/2024 18:14:02