Κατηγορίες

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CHEF ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ

Ακόμα ένα βραβείο για το chef και συγγραφέα Βαγγέλη Δρίσκα!

Το Ημερολόγιο Μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα για το 2008 με θέμα «Αθήνα-Πεκίνο» βραβεύτηκε ως ένα από τα δύο καλύτερα βιβλία στην κατηγορία «Best Chinese Book in the World», όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή 13 Απριλίου, στην επίσημη τελετή απονομής των Gourmand World Cookbook Awards! Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Olympia» του Λονδίνου, την παραμονή των εγκαινίων της London International Bookfair. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των βραβείων: «Η ποιότητα των ελληνικών βιβλίων μαγειρικής δεν υπήρξε ποτέ τόσο υψηλή. [...] Η συμβολή του Βαγγέλη Δρίσκα και του Ανδρέα Ευσταθίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είναι το καινοτόμο Ημερολόγιο Μαγειρικής για το 2008 με θέμα “Αθήνα-Πεκίνο”, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη. [...] Πρόκειται για ένα πολύ πρακτικό και χρήσιμο κείμενο, με πολλές λεπτομέρειες. Οι φωτογραφίες είναι από τις καλύτερες που συναντά κανείς σε ταξιδιωτικά βιβλία μαγειρικής».

Τα Gourmant World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau, με σκοπό να επιβραβεύσουν όσους «μαγειρεύουν και πίνουν μέσα από τις λέξεις» και να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική λίστα των βραβευμένων συγγραφέων επισκεφτείτε το www.cookbookfair.com.

Το Ημερολόγιο Μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα για το 2008 είναι ένα γευστικό ταξίδι στο Πεκίνο, την πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Ο Βαγγέλης Δρίσκας επισκέφθηκε την κινεζική πρωτεύουσα ένα χρόνο νωρίτερα και, με συνοδοιπόρο τον επίσης βραβευμένο φωτογράφο Ανδρέα Ευσταθίου, μας μεταφέρει εντυπώσεις, γεύσεις και εικόνες, από μια πόλη που εξελίσσεται σε παγκόσμιο προορισμό και αλλάζει ραγδαία από μέρα σε μέρα.

Η φετινή βράβευση του Βαγγέλη Δρίσκα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής στον κόσμο, καθώς είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα του οποίου όλα τα βιβλία έχουν βραβευτεί από τα Gourmand World Cookbook Awards: Τα βιβλία του Κάθε μέρα σεφ και Αρωματική κουζίνα απέσπασαν την τιμητική διάκριση «Καλύτερου Βιβλίου από Σεφ στον Κόσμο» το 2004 και το 2005 αντίστοιχα. Επίσης, το 2007 το βιβλίο του Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα ήταν το μοναδικό που απέσπασε δύο βραβεία τη βραδιά της απονομής των Gourmand Awards, αυτά του «Καλύτερου Βιβλίου Τηλεοπτικών Συνταγών στον Κόσμο, Τιμητική Διάκριση» και της «Καλύτερης Φωτογράφισης Βιβλίου Μαγειρικής στον Κόσμο, Τιμητική Διάκριση» για τις φωτογραφίες του Ανδρέα Ευσταθίου. Και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Οι Εκδόσεις Πατάκη συγχαίρουν τους δύο βραβευμένους δημιουργούς.

Επικοινωνήστε με το Βαγγέλη Δρίσκα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@driskas.com και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.driskas.com για αφιερώματα, για νέα από το χώρο της μαγειρικής και για τις δραστηριότητές του.



Page generated: 02/10/2024 18:15:01