Κατηγορίες

Επιστολή που πήραμε στις 14-09-2007 από το γενικό λύκειο Λάλα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ-Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ
2ο ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΛΑ
ΛΑΛΑΣ 27065 ΔΗΜΟΣ ΦΟΛΟΗΣ
τηλ.: 2624041420
fax: 2624041884
e-mail: lyklalas@sch.gr

Το Γενικό Λύκειο Λάλα δυστυχώς δοκιμάστηκε μαζί με όλη την περιοχή της Ηλείας από τη λαίλαπα της φωτιάς.
Το σχολείο διασώθηκε, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του χωριού Λάλα, όμως καταστράφηκαν πολλά από τα γύρω χωριά (Μηλιές – Λάσδικα – Γόθος – Πέρσαινα) και κυρίως αφανίστηκε όλος ο φυσικός πλούτος της περιοχής.

Η φυσική καταστροφή είναι απερίγραπτη και σε ακτίνα χιλιομέτρων δεν υπάρχει ίχνος πράσινου παρά μόνο καμένη γη και κουφάρια δέντρων...

Τα 17 παιδιά της Γ΄ τάξης του σχολείου μας (από τα 21) πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και όμως δεν μπορούν να χαρούν την επιτυχία τους γιατί στα 7 από τα 10 χωριά τους κάηκαν τα σπίτια αρκετών και σχεδόν ολοσχερώς οι περιουσίες τους. Όλο το καλοκαίρι μετρούσαμε τις μέρες για την επιβεβαίωση της μεγάλης τους επιτυχίας και δυστυχώς η καλή είδηση ήρθε τη μέρα που πολεμούσαν με τη φωτιά και το φόβο της καταστροφής.

Παντού υπάρχει θλίψη, αγωνία και αγανάκτηση...

Κλαίει η καρδιά μας για όσα ζήσαμε και για όσα τώρα βλέπουμε...

Ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα, γιατί είχε προηγηθεί η τραγωδία της Ζαχάρως και ενημερωθήκαμε έγκαιρα για την εκκένωση των χωριών μας...

Είμαστε δυστυχείς που δεν σώσαμε την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και ευτυχείς που διασώσαμε το απείρου κάλλους και μοναδικό δρυοδάσος της Φολόης.

Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος είναι απερίγραπτη.

Ζούσαμε μέσα στο πράσινο και τώρα θα ζήσουμε μέσα στις στάχτες και τη μαυρίλα. Σας παρακαλούμε θερμά να ενδιαφερθείτε για τη φύση μας, για την οποία από σήμερα θρηνούμε με τον ίδιο πόνο που θρηνήσαμε τα ανθρώπινα θύματα.

Δώστε μας μια ελπίδα για το περιβάλλον που έσβησε...

Νιώστε τον πόνο μας και μετατρέψτε τον σε χαρά.

Αρνούμαστε να δεχθούμε ότι για πολλά χρόνια θα βλέπουμε καμένη γη, και οι αναμνήσεις μας και οι εικόνες από το όμορφο φυσικό μας περιβάλλον θα βρίσκονται αποτυπωμένες μόνο στις περιβαλλοντικές εργασίες που με τόση αγάπη κάναμε στο σχολείο.

[...]

Η Διευθύντρια του Γ. Λ. Λάλα

Ο σύλλογος διδασκόντων

Το δεκαπενταμελές μεθητικό συμβούλιο



Page generated: 02/10/2024 16:13:55