Κατηγορίες

Εκδηλώσεις Τριγωνοψαρούλης

ΑΘΗΝΑ

Με τα Γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη στην Αθήνα, στο βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65), ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια Τριγωνοψαρούλη, οι οποίες θα κρατήσουν όλο το 2007.

Οι Εκδόσεις Πατάκη έχουν προγραμματίσει μια σειρά εκδόσεων με τον Τριγωνοψαρούλη με στόχο από την κούνια έως τα δέκα του χρόνια το παιδί να έχει συντροφιά το λογοτεχνικό ήρωα που τόσο αγαπά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 400 παιδιά που ήρθαν για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια του Τριγωνοψαρούλη αλλά και την κυκλοφορία του νέου βιβλίου: «Τα γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη ή πώς η αγάπη νίκησε τον πόλεμο».

Στην είσοδο υποδέχονταν τα παιδιά καλλιτέχνες από την ομάδα Μπουρμπουλήθρες που έκαναν face painting με τον Τριγωνοψαρούλη. Στο χώρο των εκδηλώσεων περίμεναν τους μικρούς φίλους οι εμψυχώτριες Μαρία Μηλαϊτη, Μαρία Μοίρα και Αλεξάνδρα Πιρπιρή οι οποίες με κουκλοθέατρο, δραματοποιήσεις, χορό και τραγούδι ζωντάνεψαν τη νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη.

Ο συγγραφέας του, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συμμετείχε στις δράσεις και αποκάλυπτε στα παιδιά όλα τα μυστικά του αγαπημένου ήρωα. Όταν έφτασε η ώρα να σβήσει ο Τριγωνοψαρούλης τα κεράκια μια τεράστια τούρτα ολόιδια με αυτή που υπάρχει στο εξώφυλλο του νέου βιβλίου εμφανίστηκε, δημιουργία της γνωστής ζαχαροπλάστη Μαρίας Ξερικού.

Τα δέκα κεράκια ο Τριγωνοψαρούλης τα έσβησε μαζί με εκαντοντάδες παιδιά που του τραγουδούσαν:
«Σήμερα που έχεις τα γενέθλιά σου
οι φίλοι κι οι δικοί σου, όλοι είναι κοντά σου!
Δες χειροκροτάνε και λένε το όνομά σου,
Τριγωνοψαρούλη μεγάλη είναι η χαρά σου!
»

Αυτό το τραγούδι, όπως και τα άλλα, ακούστηκαν για πρώτη φορά δημόσια και είναι από το cd «Τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη» το οποίο μαζί με το ομότιτλο βιβλίο, με παρτιτούρες, παιχνίδια και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα. Συνθέτης των τραγουδιών η Δέσποινα Μπογδάνη Σουγιούλ η οποία παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η εικονογράφος του Τριγωνοψαρούλη Λήδα Βαρβαρούση.

Φεύγοντας κάθε παιδί έπαιρνε ένα ζαχαρένιο Τριγωνοψαρούλη και αφίσες, κάρτες, μαγνητάκια που έχουν ετοιμάσει οι Εκδόσεις Πατάκη ειδικά για τον εορτασμό, ενώ όλοι ήθελαν το νέο βιβλίο με ειδική αφιέρωση του συγγραφέα.


Ο Τριγωνοψαρούλης γιόρτασε τα γενέθλιά του και στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, στις εκδηλώσεις του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με γενικό τίτλο: Παιδί βιβλίο περιβάλλον. Ο Τριγωνοψαρούλης έδειξε στα παιδιά τον κόμσο του βυθού κι αυτά στόλισαν το χώρο και του ετοίμασαν ένα απίθανο πάρτι για τα γενέθλιά του. Ο μαγικός Ναυτίλος τους οδήγησε όλους στο παρελθόν και είδα πως γνωρίστηκαν οι γονείς του, πως έγιναν η αιτίανα ξεσπάσει ο μεγάλος πανθαλάσσιος πόλεμος και πως το αυγό του Τριγωνοψαρούλη τον σταμάτησε.
Με τα παιδιά έπαιξαν οι εμψυχώτριες Αλέξάνδρα Πιρπιρή και Μαρία Μοίρα,ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο συγγραφέας του Βαγγέλης Ηλιόπουλος.


ΠΑΤΡΑ

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Παράθυρο στην Εκπαίδευση και περιμένει όλους τους φίλους του, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2007, 5:30–7:00 μ.μ. σε μια μεγάλη γιορτή. Mέσα από δραματοποιήσεις, τραγούδια και χορό θα παρουσιαστούν το νέο βιβλίο Τα γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη, το ολοκαίνουριο CD και το βιβλίο Τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη.

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση - Μουσική: Δέσποινα Mπογδάνη-Σουγιούλ

Δηλώσεις συμμετοχής: 2610.220085

Βιβλιοπωλείο Παράθυρο στην Εκπαίδευση Παντανάσσης 36, Πάτρα


ΑΘΗΝΑ

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
με τα γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη,
του διάσημου λογοτεχνικού του ήρωα, που γίνεται 10 Χρόνων και προσκαλεί όλους τους φίλους του
το Σάββατο 31 Μαρτίου 2007, στις 5:00 μ.μ.
στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
(Πνευματικό κέντρο Δήμου Πεντέλης)
σε μια μεγάλη γιορτή όπου θα παρουσιαστούν το νέο του βιβλίο
Τα γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη,
σε εικονογράφηση Λήδας Βαρβαρούση,
το ολοκαίνουριο cd και το βιβλίο
Τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη,
σε μουσική Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ.

Δημιουργικό εργαστήρι προσχολικής αγωγής
¶ρτεμις & Ιάσων
τηλ.: 210.60.33.829

Βιβλιοπωλείο Μεθ’ ημών - Δέσποινα Καρυστιναίου
τηλ.: 210.61.34.759

Πίσω



Page generated: 04/10/2024 17:22:24