Κατηγορίες

Τα γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη ή πως η αγάπη νίκησε τον πόλεμο

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο με τον Τριγωνοψαρούλη
Τα γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη
ή πώς η αγάπη νίκησε τον πόλεμο

 

Πρόκειται για το έκτο βιβλίο της σειράς με ήρωα το ψάρι που όλοι αγαπάμε. Το βιβλίο αυτό μπορεί να διαβαστεί και ως πρώτο, γιατί σε αυτό, με αφορμή τα δέκατα γενέθλιά του, ο Τριγωνοψαρούλης αναζητά την οικογενειακή του ιστορία. Δέχεται από τη μαμά του ένα απρόσμενο δώρο, ένα ναυτίλο που δημιουργεί θαλάσσιο χρονοτούνελ μέσα στο οποίο μπορεί κανείς και ταξιδεύει στο παρελθόν. Μαζί με τον Τριγωνοψαρούλη, λοιπόν, ταξιδεύουμε στο παρελθόν και παρακολουθούμε πώς συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι γονείς του, δέκα χρόνια πριν. Η μαμά του ήταν από την Κόκκινη Θάλασσα και ο μπαμπάς του από το Γαλάζιο Πέλαγος. Η αγάπη τους παραβίασε όλες τις απαγορεύσεις κι έγινε η αφορμή να ξεσπάσει ο μεγάλος πανθαλάσσιος πόλεμος, Ένας πόλεμος παράλογος, όπως όλοι οι πόλεμοι, που μπόρεσε και τον σταμάτησε μόνο η αγάπη! Η αγάπη που υπήρχε μέσα σε ένα τριγωνικό αυγό, το αυγό του Τριγωνοψαρούλη, το οποίο νίκησε το μίσος, το ρατσισμό και την προκατάληψη! Ο Τριγωνοψαρούλης συνεχίζοντας την πορεία του από το παρελθόν προς το παρόν συνειδητοποιεί ότι ο Αλέκτης, ο μπαμπάς του, ακόμη κινδυνεύει από όσους θέλουν να σκορπίζουν με τον πόλεμο τον όλεθρο για να είναι ισχυροί και να εξουσιάζουν. Παρεμβαίνει, λοιπόν, και σώζει τον μπαμπά του από τα σχέδια του Λιονταρόψαρου! Όλη η οικογένεια ενωμένη πια, μαζί με όλους τους φίλους, γιορτάζει τα γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη!

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό ο μικρός αναγνώστης βρίσκει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που του είχαν δημιουργηθεί σε προηγούμενα βιβλία, όπως:

  • Πώς βρέθηκε ο Τριγωνοψαρούλης έξω από το σχολείο της κυρα-Σουπιάς;
  • Πώς γεννήθηκε ο αδερφός του και πώς ήρθε στην ψαροκοινωνία του;
  • Πώς η μαμά τους ειδοποίησε ότι είναι στον κόσμο των παράξενων ψαριών και κινδυνεύει;

Είναι ένα σύγχρονο αντιπολεμικό βιβλίο που δείχνει πόσο παράλογος είναι ο πόλεμος, πως βασίζεται σε ψέματα και προκαταλήψεις, και γίνεται για να εξουσιάζουν οι ισχυροί με τα δόλια σχέδιά τους. Αντίδοτο στον πόλεμο και στο μίσος, η αγάπη κι ο σεβασμός σε κάθε πλάσμα!

<< Πίσω



Page generated: 04/10/2024 17:24:55