Κατηγορίες

Δραστηριότητες ΣουΜουΤου

Δραστηριότητες ΣουΜουΤου

 
Δραστηριότητες ΣουΜουΤου
 
 
  • Το κάστρο του Μάγου

    Κόψε όλα τα κομμάτια πάνω στη μαύρη γραμμή. Κύρτωσέ τα, βάλε κόλλα στα σημεία που υπάρχουν τελείες και κόλλησε σχηματίζοντας τους πύργους και τις στέγες τους. Συναρμολόγησέ τα, όπως βλέπεις στο σκίτσο, και κόλλησε όλη την κατασκευή πάνω σ΄'ενα κομμάτι σκληρό χαρτόνι. Ύψωσε τις σημαίες στους πύργους με οδοντογλυφίδες!

  •  
  • Η μάσκα του Μάγου Αλμπραντρά

    Κόψε τη μάσκα γύρω γύρω πάνω στη μαύρη γραμμή. Κόψε και τη μύτη. Πάνω στη μάσκα, στη θέση της μύτης, κόψε πάνω στις τρεις μαύρες γραμμές (την κάθετη και τις δύο μικρές οριζόντιες). Βάλε κόλλα στο σημείο Κ και κόλλησε την κορυφή της μύτης. Τσάκισε τα «πτερύγια» Α και Β, βάλε τους κόλλα και κόλλησέ τα στα εσωτερικά τοιχώματα της μύτης, έτσι ώστε η μύτη να είναι κυρτή – όχι πλακέ. Δέσε λάστιχο στις τρύπες που θα ανοίξεις στις άκρες δεξιά και αριστερά για να φοράς τη μάσκα σου. Για να βλέπεις, θα ανοίξεις δύο τρύπες εκεί που αντιστοιχούν τα μάτια σου.

  •  
  • Η μάσκα της Μάγισσας Σουμουτού

    Κόψε γύρω γύρω τη μάσκα πάνω στη μαύρη γραμμή. Κόψε τη μύτη. Κόψε τη γραμμή ΑΒ.
    Στερέωσε τη μύτη πάνω στη μάσκα κολλώντας την κορυφή της στο σημείο Κ και τα τετραγωνάκια 1, 2, 3, 4, 5, 6 (αφού τα τσακίσεις) στα αντίστοιχα της μάσκας.
    Βάλε κόλλα στα τρίγωνα α και β και πίεσέ τα να κολλήσουν γερά στα (εσωτερικά) τοιχώματα της μύτης, ώστε να την κρατούν κυρτή – όχι πλακέ.
    Θα βλέπεις μέσα από τις τρύπες που θα ανοίξεις κάτω από τα μάτια, αφαιρώντας τα κομματάκια με τις γραμμές.
    Αν θες να κάνεις τη μάσκα σου πιο «ζωντανή» και τρομερή, κόψε και αφαίρεσε τους άσπρους κύκλους των ματιών και σφήνωσε στις τρύπες δύο μπαλάκια του πιγκ πογκ ή από μισό τσόφλι αυγού. Θα τους ζωγραφίσεις από μία μαύρη κουκίδα.
    Στο κεφάλι σου θα στερεώσεις τη μάσκα με ένα λαστιχάκι. Θα το δέσεις στις δύο τρύπες που θα ανοίξεις στις δύο άκρες.
    Πρόσθεσε μαλλιά από σπάγκο ή μαλλί πλεξίματος.

  •  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     


    Page generated: 03/10/2024 23:20:38