Ιωαννίδης, Πάνος
Ιωαννίδης, Πάνος
Ιωαννίδης, Πάνος
Ο Πάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Προέρχεται από οικογένεια με μακρά παράδοση στη μαγειρική. Κάτοχος Β.Α. of Culinary Arts Management και πτυχίου από την Κρατική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, έχει πιστοποίηση Chef Executive από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και πιστοποίηση από τον κρατικό φορέα ΕΟΠΠΕΠ ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων Διά Βίου Μάθησης στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων. Έχει ζήσει αρκετά χρόνια στην Ιταλία, όπου συνεργάστηκε με σημαντικά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως Executive Chef στη Βασιλική Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα για 15 χρόνια, ενώ έχει εργαστεί και ως private chef στους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Έχει διδάξει σε σχολές μαγειρικής και ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης. Έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους και διαφημιστικές εταιρείες για δραστηριότητες σε όλο το φάσμα της μαγειρικής, ενώ, παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του ως κριτής στον διαγωνισμό Master Chef του Star Channel. Το 2019 η αγάπη του για την ιταλική κουζίνα τον οδήγησε στη δημιουργία του εστιατορίου Ovio στο κέντρο της Αθήνας. Το Risotti (Εκδόσεις Πατάκη, 2020) είναι το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής.
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν ( - Είδη)
από 1