Μαθαίνω τη Φυσική αλλιώς...

Γνωρίζοντας τις φυσικές επιστήμες στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό

 

 Εισηγητές: Βασίλης Γρηγορίου και Νάντια Παπαγεωργίου
(εκπαιδευτικοί - συγγραφείς)


Ημερομηνία διεξαγωγής:
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00

Τα παιδιά διαθέτουν μια έμφυτη περιέργεια που τα παρακινεί να εξερευνούν, με κάθε ευκαιρία, τον κόσμο γύρω τους. Ποιος δε θα ήθελε να ενθαρρύνει αυτούς τους μικρούς εξερευνητές στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης και της ανακάλυψης;   

Αν είστε εκπαιδευτικοί και σκέφτεστε το πώς θα μπορούσατε να μιλήσετε για τις φυσικές επιστήμες στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό απλά, αλλά όχι απλοϊκά, αν είστε γονείς και έρχεστε καθημερινά αντιμέτωποι με τα ερωτήματα και τις απορίες των παιδιών σας, το σεμινάριο αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε εύκολα και δημιουργικά βασικές αρχές των φυσικών επιστημών στην καθημερινή ζωή και διδασκαλία, συζητώντας όχι μόνο το ΓΙΑΤΙ αλλά κυρίως το ΠΩΣ. Θα σας προετοιμάσει κατάλληλα ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά να γνωρίσουν την επιστήμη και, χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, να καλλιεργήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για να καταφέρνουν να λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας. Θα σας δώσει ιδέες και τεχνικές για ποικίλες δραστηριότητες –με απλά και φθηνά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας, όπως νερό, λάδι, αλάτι, φακές, σφουγγάρια, μπαταρίες κ.ά.–,  που θα τονώσουν την αυτενέργεια των παιδιών, θα τα διασκεδάσουν και θα τα κάνουν να αισθανθούν μικροί «επιστήμονες». 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, γονείς και φοιτητές.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί από τη σελίδα των Εκδόσεων Πατάκη στο Youtube το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 15:00. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει livestreaming με τους ομιλητές στις 16:00, ώστε οι συμμετέχοντες να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να γίνει συζήτηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να αποστείλουν έως τις 10/10 σχετικά  ερωτήματα και προτάσεις προς τους εισηγητές στο e-mail sxoli@patakis.gr.

Οι σύνδεσμοι θα ενεργοποιηθούν το Σάββατο 22/10. 

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.  


Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Πληροφορίες - εγγραφές: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για να γνωρίσετε καλύτερα τους εισηγητές και να έχετε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο των φυσικών επιστημών και των πειραμάτων,  επισκεφτείτε στο youtube το κανάλι της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας teacherland.gr. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Βασίλης Γρηγορίου, δρ. Διδακτικής της Φυσικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στη ρομποτική (ΕΜΠ) και τη διδακτική των Φ.Ε. (ΕΚΠΑ), έχει παρουσιάσει  πλήθος εισηγήσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι ενεργός εκπαιδευτικός και εργάζεται σε ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων φυσικών επιστημών και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Τα βιβλία του κυκλοφορούν από στις Εκδόσεις Πατάκη και είναι συνιδρυτής της ψηφιακής εκπαιδευτικής κοινότητας teacherland.gr.

H Νάντια Παπαγεωργίου, φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη διδακτική των Φ.Ε. (ΕΚΠΑ), είναι ενεργός εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο, υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητών για τους διαγωνισμούς Φυσικής. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη και είναι συνιδρύτρια της ψηφιακής εκπαιδευτικής κοινότητας teacherland.gr.

 Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία τους:                                                         

                                                  

        

                    

  Δείτε εδώ όλα τα βιβλία των εισηγητών στις Εκδόσεις Πατάκη.