Κατηγορίες

Εργαστήρι εκπαιδευτικών με την Αμάντα Μιχαλοπούλου και τον Νίκο Καζάζη

Παρασκευή 13 Μαρτίου, 6.00-9.00

και

Σάββατο 14 Μαρτίου, 10.30 – 14.30

Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65

Οι Εκδόσεις Πατάκη και η Σχόλη επαναλαμβάνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο εργαστήρι εκπαιδευτικών με τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου και τον φιλόλογο Νίκο Καζάζη.

Συνενώνοντας τις εμπειρίες τους από τη λογοτεχνία και τη διδασκαλία της, η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου και ο φιλόλογος Νίκος Καζάζης θα επιδοθούν σε μια σκυταλοδρομία δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής με παραδείγματα από την ελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία, με συγκεκριμένες τεχνικές, ιδέες και πρωτότυπες ασκήσεις.

Για εκπαιδευτικούς που θέλουν να φέρουν στη σχολική αίθουσα ανθρωπιά, αλληλεγγύη και λίγο χιούμορ. Προσοχή! Όχι μόνο για φιλολόγους! Όλες οι ειδικότητες είναι εξίσου ευπρόσδεκτες. Ίσως ο καθηγητής που θα εμφυσήσει την αγάπη για την αφήγηση να διηγείται με μαεστρία και σασπένς ένα πείραμα εργαστηρίου.

 

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ για τις 7 ώρες.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Για αίτηση συμμετοχής / εγγραφές κάντε κλικ εδώ

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις, τηλ. 210.36.50.010 (Τρίτη έως Παρασκευή, 10 π.μ. – 3 μ.μ.)

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει έξι μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων και πολλά παιδικά βιβλία. Έχει αποσπάσει το Βραβείο Διηγήματος του περιοδικού Ρεύματα, το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω, το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών (ΗΠΑ), το Liberis Liber (Καταλονία) κ.ά. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε 12 γλώσσες. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στο Βρετανικό Συμβούλιο, στον οίκο δημοπρασιών Christies, στο Μουσείο Ηρακλειδών, στην Πύρνα κ.ά.

 

 

Ο Νίκος Καζάζης σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαιδευτική τεχνολογία. Εργάζεται ως συντονιστής του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια εκδόσεων και τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τη διδακτική της λογοτεχνίας, την προώθηση της φιλαναγνωσίας και τη σχέση ψηφιακών μέσων και αναγνωστικής δεξιότητας και οργανώνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές σχετικά με ζητήματα δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής.



Page generated: 05/10/2024 07:24:09