Κατηγορίες

Βιβλία και προτάσεις εκδηλώσεων για παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας


Βιβλία για παιδιά προσχολικής ηλικίας


Ένα βιβλίο που «σάρωσε» όλα τα βραβεία!


  Κάπως έτσι είναι η πόλη που έφτιαξε ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και ζωγράφισε η Μυρτώ Δεληβοριά, Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο: Αγάλματα που κοκκινίζουν όταν τα κοιτάς, δέντρα που ψιθυρίζουν παραμύθια και σιντριβάνια που τα νερά τους χορεύουν με τη μουσική. Αυτή η πόλη τούς χωράει όλους... εκτός από αυτόν... Το βιβλίο τιμήθηκε με όλα τα σημαντικά βραβεία της παιδικής λογοτεχνίας: το Κρατικό Βραβείο, το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω και το βραβείο ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης).
Εκτός από το παραπάνω βιβλίο που απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες, είχαμε και φέτος τη χαρά να ξεχωρίσει και να βραβευτεί μεγάλος αριθμός βιβλίων μας για όλες τις ηλικίες: Ένα απλό μολύβι της Ασπασίας Πρωτογέρου (Έπαινος Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα), Το ζωντανό ρομπότ της Ναννίνας Σακκά-Νικολακοπούλου (Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), Οι εφτά ζωές του Κόμπου της Άννας Κοντολέων (Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη (Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία βιβλίου γνώσεων), Το δέντρο το μονάχο της Μαρίας Παπαγιάννη (Κρατικό Βραβείο και βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω) και Κοσμοδρόμιο της Ελένης Κατσαμά (Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω).






Νέες Κυκλοφορίες


  Ιστορίες από το περιβόλι των τεσσάρων εποχών του Φίλιππου Μανδηλαρά. Μια μοναδική περιήγηση στον χρόνο μέσα από τέσσερις ξεχωριστές ιστορίες γεμάτες χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις και ήχους της κάθε εποχής. Τέσσερα παραμύθια, καθένα για μια εποχή του χρόνου, κατάλληλα γραμμένο για τα νήπια. Έχει αρκετές πληροφορίες, εικόνες λουλουδιών, προσωποποίηση των εποχών και των μηνών. Πολύ ωραία και χρήσιμη η εικόνα με όλες τις εποχές μαζί και τους μήνες, στο τέλος του βιβλίου. Αυτήν την εικόνα έχουμε αξιοποιήσει σε αφίσα που μπορεί να στολίσει την τάξη ή το δωμάτιο των παιδιών. Μπορείτε να μας ζητήσετε να σας αποσταλεί στο σχολείο (christou@patakis.gr).



  Περίπατος στους μήνες και στις εποχές. Συντροφιά με τον Αλέξη και τη Μαρία ανακαλύπτουμε πώς αλλάζει η φύση ανάλογα με την εποχή και τι γιορτές θα περιμένουμε σε κάθε περίσταση. Το βιβλίο ξεκινάει με την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο (γιατί έχουμε τις εποχές) και συνεχίζει με μια σύντομη περιγραφή του καιρού, των ζώων, των φυτών, των ρούχων μας, των γιορτών κάθε μήνα. Στο τέλος ο αναδιπλούμενος πίνακας θα βοηθήσει τα παιδιά να εικονοποιήσουν και να θυμηθούν τα χαρακτηριστικά κάθε εποχής.




  Αχ, το δοντάκι μου! (Σειρά Minedition) των Δρος Ρέικο, Εύας Θάρλετ. Μια ιστοριούλα που περιγράφει τη δράση των μικροβίων στο στόμα και όλη τη διαδικασία που ακολουθεί ο οδοντίατρος για να καθαρίσει και να σφραγίσει τα δόντια. Στο τέλος, έχει οδηγίες υγιεινής από την οδοντίατρο-συγγραφέα. Συνδυασμός λογοτεχνίας και γνώσεων. Εξαιρετικό!






  Το αλογάκι, η τυχερή πασχαλίτσα, μια αρκούδα κι εμείς της Eλένης Δικαίου. Τρεις ιστορίες για τη δύναμη της φιλίας και την ομορφιά της συντροφικότητας όταν δεχτούμε πως όλοι είμαστε ίδιοι κι όλοι διαφορετικοί, για την οικολογία και τη σοφή ισορροπία της φύσης, η οποία κρύβει για τον καθένα μας τον δικό του «παράδεισο», φτάνει να θελήσει να τον ανακαλύψει.
  Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι – Μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις, κι εσύ κεφάλι να σηκώσεις του Ανδρέα Αρματά. Αυτή είναι η ιστορία της Λελέκας, μιας καμηλοπάρδαλης που φοβόταν το ύψος. Περπατούσε με σκυμμένο το κεφάλι και δεν πίστευε καθόλου στον εαυτό της. Μέχρι που, μια μέρα, ανακάλυψε τυχαία ότι υπάρχουν πράγματα που τα άλλα ζώα φοβούνται, αλλά εκείνη όχι. Έτσι, θα αρχίσει να πιστεύει περισσότερο στον εαυτό της και να σηκώνει το κεφάλι πιο ψηλά… Ο Ανδρέας Αρματάς, ψυχολόγος-συγγραφέας, μας δίνει ένα βιβλίο με μια ωραία ιστοριούλα που θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να ξεπεράσουν τη φοβία τους. Με οδηγίες αξιοποίησης για γονείς και παιδαγωγούς. Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο και το δεύτερο βιβλίο Η Γουρούνα κάνει πάρτι... και μαζί μ’ εσένα μαθαίνει αληθινή επιτυχία τι σημαίνει.
  Πιρουλίτο και Ροζαλία της Αθηνάς Μπίνιου με εικόνες της Έφης Λαδά. Ο Πιρουλίτο και η Ροζαλία είναι πουλιά που δε λαλούν. Όταν όμως ο Πιρουλίτο ένιωσε πόση δύναμη έχει η σιωπή, κατάλαβε ότι η ζωή είναι πάντα όμορφη, κι ας μην είχε ωραία φωνή. Μπορούσε να κάνει χίλια δυο άλλα πράγματα... Κι ας ήταν διαφορετικός.
  Οι 10 πρώτοι μου πίνακες ζωγραφικής. Ντα Βίντσι, Γκογκέν, Κλέε. Ένα βιβλίο με δέκα από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής για να έρθουν τα παιδιά στην πρώτη τους επαφή με τη ζωγραφική. Τα παιδιά διαδραστικά καλούνται να ανακαλύψουν την εικόνα του πίνακα. Κάθε πίνακας συνοδεύεται από ένα έμμετρο κειμενάκι.
  Σαν παραμύθι της Ελένης Δικαίου, με εικόνες της Λουίζας Καραγεωργίου. Με μικρότερο κείμενο, κατάλληλο για τα παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας αλλά με την ίδια σύγχρονη και εντυπωσιακή εικονογράφηση, κυκλοφορούν τα βιβλία της Ελένης Δικαίου Οι περιπέτειες του Οδυσσέα, Ο πόλεμος στην Τροία και Θησέας, Ο μύθος του Λαβύρινθου. Σταδιακά και τα 6 βιβλία της σειράς στη νέα έκδοση. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε τη σειρά του Σέιβιορ Πιρόττα Οι πρώτοι μου ελληνικοί μύθοι. Δέκα βιβλία με μικρό κείμενο και πολύχρωμες εικόνες. Ιδανικά και για πρώτη ανάγνωση.
  Το αρχοντόπουλο που έγινε πύργος της Σοφίας Μαντουβάλου με εικόνες της Βάσως Ψαράκη. Ένα καινούριο παραμύθι με παλιά υλικά. Στα παραμύθια, όπως και στη ζωή, η δύναμη της αγάπης είναι θαυματουργή. Ένα λαϊκότροπο παραμύθι, εμπνευσμένο από τις αφηγήσεις της Μάνης και υπέροχα εικονογραφημένο. Μια ευτυχής συνύπαρξη δύο μεγάλων δημιουργών. Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2012.

Το καλικαντζαράκι που αγαπούσε τους ανθρώπους
(προσωρινός τίτλος) της Μαρίας Παπαγιάννη με εικόνες του Πέτρου Χριστούλια. Κάτω από τη γη ζει ένα μικρό αγόρι. Ένα αγόρι διαφορετικό από όλα τα αγόρια της γης. Ένα καλικαντζαράκι τόσο διαφορετικό από όλα τα καλικαντζαράκια της γης. Στο ταξίδι του στην Πάνω Γη ο Νέιθαν θα τραυματιστεί και θ’ αναγκαστεί να μείνει έναν ολόκληρο χρόνο με τους ανθρώπους. Και τότε θα ανακαλύψει πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί, όπως δεν είναι όλοι οι καλικάντζαροι καλοί. Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί και διαφορετικοί. Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2012.






Βιβλία για γονείς


  Σειρά «Το παραμύθι και η συμβολική του προσέγγιση»: Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών της Λίλης Λαμπρέλλη. Δέκα παραμύθια σοφίας που μερεύουν και δυναμώνουν. Προορίζονται για τους μικρούς και μεγάλους που ζουν ή θα ζήσουν ανατροπές – δηλαδή για τον καθένα μας. Με τον παραβολικό τους λόγο, προτείνουν τρόπους όχι μόνο για να ξεπεραστούν δυσκολίες λογιών λογιών, αλλά και για να γίνει το άλμα από την ανωριμότητα στην ωριμότητα, από την υποτέλεια στην ελευθερία, από τον φόβο στη γαλήνη – και, τελικά, στην αποδοχή της ζωής. Επίσης κυκλοφορούν: Ο πολυροβιθάς και Η στρίγκλα.
  Κουκλοθέατρο – Τέχνη και τεχνική, έμπνευση και δημιουργία της Μάγια Μπάριτς. Οι δώδεκα ενότητες του βιβλίου εισάγουν τον αναγνώστη στα μυστικά του κουκλοθεάτρου. Ένας λεπτομερής οδηγός, με όμορφη εικονογράφηση, τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες κουκλοπαίκτες που θα σας καθοδηγήσει στην συναρπαστική, γεμάτη φαντασία τέχνη του κουκλοθεάτρου. Κατασκευάστε κούκλες και θεατρικές σκηνές από αντικείμενα καθημερινής χρήσης και απολαύστε τις αξέχαστες εμπειρίες του κουκλοθεάτρου.



  Από λευκό χαρτί της Άννας Μπονάρου. Μια συλλογή χειροτεχνικών κατασκευών για παιδιά, οι οποίες στο σύνολό τους ξεκινούν από ένα κομμάτι λευκό χαρτί. Κάθε δημιουργία, ενώ έχει συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους, είναι ταυτόχρονα ευχάριστή και διασκεδαστική, καθώς τις περισσότερες φορές ταυτίζεται με την έννοια του παιχνιδιού. Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τον δάσκαλο και τον γονέα όσο και από το ίδιο το παιδί, καθώς οι χειροτεχνίες περιγράφονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί και μόνο του ένα παιδί να ασχοληθεί. Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του, καλείται να εξασκήσει πολλαπλές δεξιότητες και να εφαρμόσει ποικίλες τεχνικές εικαστικής έκφρασης, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στους πειραματισμούς, στις εναλλακτικές οδηγίες, στις πρωτότυπες ιδέες κτλ., ώστε οι κατασκευές να αποκτούν για το κάθε παιδί μοναδικό και προσωπικό χαρακτήρα.





ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


Εκδηλώσεις στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη



  Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου
Τα Παραµυθένια µεσηµέρια Σαββάτου περιµένουν για 9η χρονιά µικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν, στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη, τον συναρπαστικό κόσµο των παραµυθιών. Η οµάδα τέχνης «Πάροδος» µέσα από το θέατρο, τη µουσική και το παιχνίδι θα ζωντανέψει και αυτή τη σχολική χρονιά ιστορίες βιβλίων που έχουν γράψει αγαπηµένοι συγγραφείς. Σας περιµένουµε λοιπόν στην καθιερωµένη συνάντησή µας στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα, τηλ.: 210.38.11.850) το δεύτερο Σάββατο κάθε µήνα στις 12:00 το µεσηµέρι. Μια διαφορετική ιστορία ζωντανεύει κάθε φορά και ένα µικρό ταξίδι ξεκινά! Την επιµέλεια και τον σχεδιασµό της δράσης έχουν οι εκπαιδευτικοί και µέλη της «Παρόδου» Αλεξάνδρα Αργύρη και Έλσα Τσιαδή (είσοδος ελεύθερη).


Τα πρώτα παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου:

  • 13/10/2012 Παραμύθια από την Αφρική της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
  • 10/11/2012 Το «γιατί» των παιδιών φέρνει την ελπίδα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
  • 8/12/2012 Το καλικαντζαράκι που αγαπούσε τους ανθρώπους της Μαρίας Παπαγιάννη

Τα επόμενα παραμυθένια μεσημέρια: 9/2/2013, 9/3/2013, 13/4/2013.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη
Παραμύθια και στολίδια, παιχνίδι, μουσική
βασικά συστατικά για μια γιορτή φανταστική!

Το Σάββατο 15/12/2012 στις 12:00 στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη.


Εκδηλώσεις με αφορμή βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη σε άλλους χώρους

Επιστροφή στο σχολείο
Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με αισιοδοξία και πολύ δημιουργική διάθεση και οργανώνουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις:


    Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 (Ώρα: 11:00 π.μ. – 12:00μ.)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Για παιδιά 3-6 ετών,
Εμψυχώτρια:
Μάτα Μάρρα: Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Δημιουργικής κίνησης και σύγχρονου χορού

Ο μικρός γυρίνος στον μεγάλο κόσμο (του Φέρρι Τζουλιάνο, Εκδόσεις Πατάκη)

Ο μικρός γυρίνος μέσα σε λίγες μέρες αλλάζει. Δεν του αρέσει καθόλου, δε θέλει να μεγαλώσει και κυρίως δε θέλει να χάσει τη μακριά ουρά του που τον βοηθούσε ως τώρα να τρέχει γρήγορα στον βυθό. Κι ύστερα δεν ξέρει τι να κάνει μ’ αυτά τα καινούρια πόδια που του φαίνονται άχρηστα. Οι μεγάλοι τού λένε να κάνει υπομονή, αλλά δεν είναι εύκολο όταν όλα γύρω σου αλλάζουν. Κάποια μέρα θα αντιμετωπίσει ένα ύπουλο νερόφιδο και θα καταλάβει σε τι χρησιμεύουν τα πόδια του. Συγχρόνως θα ανακαλύψει έναν ολόκληρο καινούριο κόσμο έξω από το νερό. Μια αστεία και τρυφερή ιστορία που ενθαρρύνει τα παιδιά να μεγαλώσουν.
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr, Facebook: Ακαδήμεια Πολιτιστικό Κέντρο (Ομάδα και fan page) twitter: akademeiagr

 

  Από λευκό χαρτί της Άννας Μπονάρου. Φτιάχνουμε ευφάνταστες και πρωτότυπες κατασκευές από ένα απλό λευκό χαρτί! Το Σάββατο 22/9/2012 στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο IANOS Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7, τηλ.: 2310.27.70.04). Το Σάββατο 29/9/2012 στις 12:30 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210.32.17.917).

ΘΑΛΑΣΣΑ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη θα διοργανωθούν δύο παρουσιάσεις εκπαιδευτικών παιδικών βιβλίων με τους εκλεκτούς συγγραφείς Βαγγέλη Ηλιόπουλο και Ελένη Δικαίου. Η παρουσίαση θα γίνει σε συνδυασμό με δραστηριότητες για παιδιά που αφορούν μυθολογικά θέματα της Μεσογείου, την προστασία της θάλασσας και γενικότερα του περιβάλλοντος. 15-19/10/2012, Λεμεσός, Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλιν Λανίτη.

  Πιρουλίτο και Ροζαλία της Αθηνάς Μπίνιου. Το Σάββατο 20/10/2012 στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ελ. Βενιζέλου 87, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210.93.29.513).
  Κυνήγι θησαυρού στο Free Thinking Zone με τα βιβλία της Αμάντας ΜιχαλοπούλουΤ + Υ = Αγάπη για πάντα, Ο Ισίδωρος και ο ναυαγός, Διακοπές στο σπίτι με τον Ισίδωρο, Οι περιπέτειες της Aεροπλανούλας, Αρκεί να μην κόψω τα μαλλιά μου. Το Σάββατο 20/10/2012 στις 5:00 το απόγευμα στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα, τηλ.: 210.36.17.461).
  Το αρχοντόπουλο που έγινε πύργος της Σοφίας Μαντουβάλου μαζί με την εικονογράφο του βιβλίου Βάσω Ψαράκη. Το Σάββατο 20/10/2012 στις 6:30 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (26ο χμ. Λ. Μαραθώνος, Νέος Βουτζάς, τηλ.: 22940.78.007).
  Το αλογάκι, η τυχερή πασχαλίτσα, μια αρκούδα κι εμείς της Ελένης Δικαίου. Το Σάββατο 3/11/2012 στις 12:30 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210.32.17.917).
  Το «γιατί» των παιδιών φέρνει την ελπίδα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Το Σάββατο 24/11/2012 στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά (A. Παπανδρέου 11, Xαλάνδρι, τηλ. 210.68.00.644).
  Πιρουλίτο και Ροζαλία της Αθηνάς Μπίνιου. Το Σάββατο 24/11/2012 στις 12:00 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210.51.25.600, www.akademeia.gr).
  Καλικάντζαρος είσαι και φαίνεσαιτου Φίλιππου Μανδηλαρά. Το Σάββατο 1/12/2012 στις 10:00 το πρωί στο βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ (πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα, τηλ.: 22210.21.796)
  Το «γιατί» των παιδιών φέρνει την ελπίδα, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Το Σάββατο 1/12/2012 στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ελ. Βενιζέλου 87, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210.93.29.513).

Το καλικαντζαράκι που αγαπούσε τους ανθρώπους της Μαρίας Παπαγιάννη (προσωρινός τίτλος). Το Σάββατο 1/12/2012 στις 5:00 το απόγευμα στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων, Αθήνα, τηλ.: 210.36.17.461).
  Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με τα χριστουγεννιάτικα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Το Σάββατο 15/12/2012 στις 6:30 το απόγευμα (26ο χμ. Λ. Μαραθώνος, Νέος Βουτζάς, τηλ.: 22940.78.007).
  Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ με τα χριστουγεννιάτικα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Το Σάββατο 22/12/2012 στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στο THE MALL Athens.
  Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Βιβλιοπωλείο IANOS με τα χριστουγεννιάτικα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Την Κυριακή 23/12/2012 στις 12:30 το μεσημέρι (Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ.: 210.32.17.917).


Μουσείο Πειραμάτων:
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία μας με το Μουσείο Πειραμάτων και με μεγάλη χαρά σάς καλούμε και πάλι να... πειραματιστούμε με αφορμή τα παραμύθια.
Ελάτε να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από τη φαντασία των συγγραφέων και πώς οι εικόνες των βιβλίων μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας. Στις συναντήσεις τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον συγγραφέα και να ακούσουν την ιστορία του μέσα από διαδραστικό αφηγηματικό τρόπο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια των επιστημόνων του μουσείου και με αφορμή τους ήρωες των παραμυθιών και τα κατορθώματά τους θα ξεκινάει ένα επιστημονικό εργαστήρι. Από 8 έως 19 Οκτωβρίου μια βιτρίνα από το Μουσείο Πειραμάτων θα διαμορφωθεί στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη με προτάσεις βιβλίων για την επιστήμη αλλά και με εκθέματα του Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις στον χώρο του Μουσείου θα γίνουν το Σάββατο 24/11/2012 και το Σάββατο 16/2/2013 στις 12.00. Το θέμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα στο www.patakis.gr και στο www.juniorscience.gr. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 210.76.10.038, 210.72.10.105. Μουσείο Πειραμάτων – Hellenic Scientifics, Σιβρισσαρίου 6, 16121 Καισαριανή, τηλ.: 210.76.10.038, 210.72.10.105, info@juniorscience.gr.





ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ


  Το κουκλοθέατρο Κοκου-μουκλό συνεχίζει τις παραστάσεις που βασίζονται στο ομώνυμο παραμύθι της Βάσως Γιαρένη και του Φίλιππου Μανδηλαρά Η φεγγαρόσουπα τον Οκτώβριο 2012 (20-27 του μηνός) τον Νοέμβριο 2012 (3, 10, 17, 24 του μηνός) και τον Ιανουάριο 2013 (5, 12, 19, 26 του μηνός). Ακόμα, συνεχίζεται η παράσταση που είναι βασισμένη στη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων «ΟΙΚΟλογήματα» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου τον Φεβρουάριο 2013 (2, 9, 16, 23 του μηνός) καθώς και τον Μάρτιο. Και τις δύο παραστάσεις μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο θέατρο της ομάδας, στην Καλλιθέα, Μεγίστης 30-32. (τηλ.: 210.95.32.236 ή www.kokoumouklo.gr) ή να τις φιλοξενήσετε στον χώρο του σχολείου και να τις παρουσιάσετε μέσα στην τάξη.

  Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Άλογα παρουσιάζει την παράσταση Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα από το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη. Ένα κορίτσι αποκαθιστά τη χαρά και την ευτυχία στη δυστυχισμένη πολιτεία Σαρλενάκ και το μόνο που δέχεται να πάρει για την πράξη της αυτή είναι μια απλή βελόνα… Με αφετηρία το υπέροχο παραμύθι δημιουργήθηκε μια διαδραστική παράσταση που πραγματεύεται την απληστία. Από Νοέμβριο 2012 στο θέατρο «Αργώ Studio», Ελευσινίων 15 (σταθμός Μετρό Μεταξουργείο), τηλ.: 210.52.01.684-5.
  Το γαϊτανάκι της Ζωρζ Σαρή. Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια.... πώς θα ήταν ο κόσμος μας άραγε; Ένα γαϊτανάκι που ενώνει τον κόσμο και τους λαούς και τυλίγει τη γη σε μια αγκαλιά. Η θεατρική σκηνή Μίμηση Πράξης ανεβάζει στο θέατρο Ακάδημος (Ιπποκράτους 17 & Ακαδημίας, Αθήνα, τηλ.: 210.36.25.119) το κλασικό έργο της αγαπημένης μας συγγραφέα σε μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη.



Επισκεφθείτε το www.patakis.gr
Στο www.patakis.gr θα βρείτε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και για όλες τις δράσεις για μικρούς και μεγάλους, πληροφορίες για βιβλία και για τους συγγραφείς τους, εκπαιδευτικά προγράμματα, σχολικά νέα, διαγωνισμούς και μπορείτε να αγοράσετε βιβλία και χαρτικά.





Τα ενημερωτικά έντυπα των Εκδόσεων Πατάκη

Ίσως ήδη γνωρίζετε το κλαμπ των μικρών αναγνωστών, τους Βιβλιοφάγους. Οι Βιβλιοφάγοι είναι ένα κλαμπ για τους φίλους του βιβλίου έως 18 ετών. Χωρίζεται σε 3 ομάδες, τις φυλές των βιβλιοφάγων: Η Φυλή της Θάλασσας – για παιδιά έως 6 ετών, Η Φυλή του Δάσους – για παιδιά 7-11 ετών και Η Φυλή του Διαστήματος – για παιδιά 12-18 ετών.


Αν θέλετε να γίνετε μέλη του κλαμπ μας, επικοινωνήστε με την κ. Τίνα Χρήστου, τηλ.: 210.36.50.071. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε τακτικά ενημέρωση από εμάς, μπορείτε να στείλετε το e-mail σας. Στείλτε μας τα στοιχεία επικοινωνίας είτε τηλεφωνικά (κ. Τίνα Χρήστoυ, τηλ.: 210.36.50.071) είτε μέσω e-mail στις διευθύνσεις: christou@patakis.gr ή gengra@patakis.gr. Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε, εκτός από το e-mail, να μας δίνετε και τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο).


Σας ευχόμαστε και πάλι καλή σχολική χρονιά!

Με εκτίμηση,
Εκδόσεις Πατάκη





Page generated: 04/10/2024 21:20:46