Κατηγορίες

"ΟΙ ""ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ"" ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ"

Στιγμές μεσογειακού κοσμοπολιτισμού έζησαν οι Βρυξέλλες στις 23 Σεπτεμβρίου 2008. Στον φιλόξενο χώρο του ελληνόφωνου βιβλιοπωλείου Περίπλους (155, Rue Froissart), ο Ελληνικός Κύκλος Σύγχρονων Μελετών, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, διοργάνωσε την παρουσίαση του μυθιστορήματος Μέρες Αλεξάνδρειας του Δημήτρη Γ. Στεφανάκη, στο πλαίσιο του Διαπολιτισμικού Διαλόγου.
Την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης είχε ο κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος.

   


Εκ μέρους του Ελληνικού Κύκλου Σύγχρονων Μελετών προλόγισε το βιβλίο η κ. Νικολέτα Καστερίδου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αυτό επιλέχθηκε. Η δημοσιογράφος κ. Εριφύλη Μαρωνίτη συζήτησε με τον συγγραφέα θέματα που αφορούν το έργο του και εκμαίευσε ενδιαφέρουσες απόψεις για την τέχνη και τη λογοτεχνία γενικότερα. Οι αφηγητές Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Δεσποτοπούλου και Φίλιππος Μίτλεττον διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το ακροατήριο. Κύριοι θεματικοί άξονες της βραδιάς ήταν η σχέση ιστορίας και μυθοπλασίας, ο έκκεντρος ελληνισμός, η θέση και το μέλλον της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο παγκοσμιοποιημένο όραμα του σύγχρονου κόσμου, καθώς και η αποστολή του μυθιστορήματος σήμερα.



Οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν το ελληνόφωνο πνευματικό κοινό των Βρυξελλών για την αθρόα προσέλευσή του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών παρατάξεων, διπλωματικοί αντιπρόσωποι, τα μέλη του Ελληνικού Κύκλου Σύγχρονων Μελετών, Αιγυπτιώτες, αλλά και πολλοί βιβλιόφιλοι.



Page generated: 03/10/2024 17:21:24