Κατηγορίες

Πέμπτη περίοδος, 2008-2009:

Η μετακόμιση στην Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38

2008

Κύκλος εργασιών: 17.838.807,95 (αύξηση 6,10% σε σχέση με το 2007)

Νέοι τίτλοι: Εκδόθηκαν 377 τίτλοι:

1. Λογοτεχνία = 49
α. Ελληνική Λογοτεχνία = 23
- Κλασικές νουβέλες = 2
- Σύγχρονα μυθιστορήματα = 15
- Σύγχρονα διηγήματα = 2
- Σύγχρονη επιστολογραφία = 1
- Σύγχρονα λοιπά σύμμεικτα = 2
- Ποίηση = 1
β. Ξένη Λογοτεχνία = 26
- Κλασικό θέατρο = 3
- Κλασικά μυθιστορήματα = 1
- Κλασικές νουβέλες = 3
- Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία – Μυθιστόρημα = 14
- Κλασικά δοκίμια = 1
- Σύγχρονα δοκίμια = 3
- Σύγχρονη ξένη ποίηση = 1

2. Βιογραφίες – Ντοκουμέντα – Μαρτυρίες = 6

3. Χιουμοριστικά λευκώματα = 1

4. Βιβλία για τις τέχνες = 8

5. Θεωρητικές επιστήμες = 41
α. Κριτική ερμηνεία, ιστορία της λογοτεχνίας = 4
β. Αρχαίοι συγγραφείς = 2
γ. Αρχαίος ελληνικός πολιτισμός = 2
δ. Γλωσσολογία = 3
ε. Ιστορία = 7
- Αρχαία = 1
- Νεότερη και σύγχρονη = 5
- Διαχρονικές μελέτες = 1
στ. Κοινωνικές επιστήμες = 9
ζ. Παιδαγωγικά = 3
η. Φιλοσοφία = 8
θ. Διοίκηση επιχειρήσεων = 2
ι. Εκλαϊκευμένη επιστήμη = 1

6. Ψυχιατρική – Ψυχανάλυση = 2

7. Παιδικά – Νεανικά = 152
α. Διακοπές / γιορτές = 13
β. Χαρτόνι – κινούμενα μέρη – γνώσεων και δραστηριοτήτων = 58
γ. Διηγήματα – λογοτεχνία = 81
- Παραμύθια – Μυθολογία = 5
- Ιστορίες με πολύχρωμη εικονογράφηση = 22
- Πολυτελή λευκώματα = 6
- Χωρίς Σωσίβιο = 4
- Στα Βαθιά = 3
- Σπουργιτάκια = 6
- Χελιδόνια = 10
- Περιστέρια = 2
- Κύκνοι = 4
- Μυθιστορήματα φαντασίας = 10
- Περιπέτειες = 3
- Για νέους = 6

8. Εκπαίδευση = 67
α. Ελληνόγλωσση εκπαίδευση = 58
- Προσχολική ηλικία = 3
- Δημοτικό = 22
- Γυμνάσιο = 12
- Λύκειο = 12
- Για όλη τη Μέση Εκπαίδευση = 1
- ΑΣΕΠ = 8
β. Ξενόγλωσση εκπαίδευση = 3
γ. Βιβλία για εκπαιδευτικούς = 6

9. Λεξικά = 14
α. Σε ελληνική γλώσσα = 3
β. Ξενόγλωσσα = 11

10. Πρακτικοί οδηγοί = 5

11. Βιβλία δώρα = 13

12. Ημερολόγια = 12

13. Περιοδικά = 7

Βιβλία-σταθμοί:

Στην κατηγορία Λογοτεχνία κυκλοφορούν τα εξής βιβλία που έγιναν μεγάλες επιτυχίες:

Οι λεύκες ασάλευτες (β΄έκδοση),
της Μάρως Δούκα

Η αηδονόπιτα, του Ισίδωρου Ζουργού
«H φιλόλογος Aσπασία Mαυράκη, κεντρική ηρωίδα στο βιβλίο, είναι αόρατος μάρτυς ενός φόνου, αλλά και ερευνητής της διαλεύκανσης, ψάχνοντας σε παλιές εφημερίδες τριάντα χρόνια μετά το γεγονός. O μύθος και η έρευνα χτίζονται και αυτοδιαλύονται. O χώρος γίνεται ένα ακαθόριστο διάστημα, ο χρόνος τέταρτη διάσταση αυτού του διαστήματος. Oι δολοφόνοι είναι πολλοί και κανένας, το θύμα είναι ένα και περισσότερα. Tελικά, ο θάνατος είναι παντού ως έννοια και πουθενά ως συγκεκριμένο γεγονός. Tο ίδιο συμβαίνει με τον έρωτα, τις κοινωνικές καταστάσεις, τις οικογενειακές σχέσεις. H Aσπασία μάς παρασύρει σε ένα λαβύρινθο όπου χάνεται και η ίδια, για να ξαναβρεί τον εαυτό της. Tα σύμβολα γίνονται σκοτεινά και περίπλοκα. Παραμένει όμως, ενδιάμεσα, η καθαρή ματιά της, που φωτίζει εν μέρει τα μυστήρια μέσα από την πραγματική της ζωή. Για να απολαύσει κανείς το πλούσιο όσο και προκλητικό αυτό κείμενο, πρέπει να βυθιστεί με την ηρωίδα του στον κόσμο του μαγικού ρεαλισμού, να υπνωτιστεί από μια γλώσσα που σφυροκοπά –χωρίς να αποκλείει– ποιητικούς ρυθμούς και να παρασυρθεί στο υποσυνείδητο μιας στυγνής ευαισθησίας που δουλεύει με νυστέρι αμείλικτης διεισδυτικότητας».
(Kρίτων Χουρμουζιάδης, περ. Γράμματα και τέχνες, Iανουάριος-Mάρτιος 1988)
Η Αηδονόπιτα είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα περιπέτειας, πρωταρχικά όμως είναι ένα βιβλίο για τον έρωτα και την ελευθερία.

Η περιήγηση ενός Αμερικανού φιλέλληνα στον κόσμο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι η αφορμή για να ανασυσταθεί στα μάτια του αναγνώστη ο ελληνικός κόσμος του πρώιμου 19ου αιώνα, ο κόσμος του εμπορίου στα λιμάνια και στις ευρωπαϊκές παροικίες, ο κόσμος των γραμμάτων της Εσπερίας, η ελληνική φιλοκαλία και παράδοση, αλλά και ο βρόντος των όπλων του ξεσηκωμού.

Η «αηδονόπιτα» ήταν μια φράση των Ελλήνων εκείνης της εποχής που δήλωνε το ανέφικτο, το άπιαστο ιδανικό της ομορφιάς, τη ραχοκοκαλιά των ονείρων και τη σχέση τους με το αδύναμο του ανθρώπου. Το μυθιστόρημα χρησιμοποιεί αυτήν τη λέξη όχι ως χλεύη κατά του οράματος αλλά πιο πολύ ως υπόσχεση στην ανθρώπινη μοίρα πως δικαιούται ένα κομμάτι στην ελπίδα.
Λίγο από το αίμα σου,
της Σώτη Τριανταφύλλου
«Με τον Ιερώνυμο ντε Μπιουτ αποχαιρετηθήκαμε με την ίδια αλλόκοτη χειρονομία –το πιάσιμο του αγκώνα– προτού προλάβω να ρωτήσω για τη Λύντια κάτι περισσότερο από ένα βιαστικό “Τι κάνει η Λύντια;” και “Μένει ακόμα στο Λονδίνο;” και να πάρω μονολεκτικές απαντήσεις: “Καλά” και “Ναι”. Και χωρίσαμε προτού αποφασίσω αν ήθελα να τον ξαναδώ ή να ζητήσω τουλάχιστον τον αριθμό του τηλεφώνου του, προτού μαντέψω αν ήθελε εκείνος να ξαναϊδωθούμε».

Η κοινότητα των λευκών εποίκων στα Υψίπεδα της Κένυας, από την εποχή της τζαζ στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Η απώλεια του παλιού κόσμου μέσα από την ιστορία δύο οικογενειών που εγκαταλείπουν την Αγγλία στα χρόνια του 1930: Το Λίγο από το αίμα σου είναι ένα μυθιστόρημα για το τέλος της αποικιοκρατίας και για την παρακμή της αριστοκρατίας. Και για ό,τι χάνει κανείς όταν δεν έχει τίποτα να χάσει.

Όλα σου τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη,
του Δημήτρη Μπουραντά

Η Μαρία των Μογγόλων, της Μαριάννας Κορομηλά
Ο καθηγητής Νίκος Αλεξίου προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει αν ζούσε έναν εφιάλτη στον ύπνο του ή την ωμή πραγματικότητα. Ξαφνικά ένιωσε πως κατέρρευσε ένα κομμάτι του εαυτού του: η υπερηφάνεια που ένιωθε κάθε φορά που σκεφτόταν ότι θ' άφηνε πίσω κληρονομιά του την Άννα μετατράπηκε σε αγωνία, ίσως και ενοχή. Το μυαλό του και η ψυχή του βασανιστικά αναζητούσαν αυτοκριτική και λύση. Έπρεπε τώρα να ψάξει από την αρχή, καρέ καρέ, τη ζωή της Άννας και τη δική του ευθύνη σ' αυτή. Μόνη σωτηρία της ψυχής του ήταν η μετάνοια. Να της ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε ή δεν έκανε και την έφτασαν ως εδώ, να βρει τι ξέχασε να της μάθει. Κι αν μπορούσε, να της το μάθει έστω και τώρα. Πριν να είναι αργά. «Εγώ είμαι η Μαριάννα Κορομηλά, δευτερότοκο παιδί του Αθηναίου δημοσιογράφου Λάμπρου Κορομηλά…».

«Εκείνη είναι η Μαρία Κομνηνή Παλαιολογίνα Διπλοβατάτζινα, κόρη του στρατηγού και μετέπειτα αυτοκράτορα Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου...».

Η ιστορία αφορά την ιδιόμορφη συμβίωση δύο γυναικών, που δεν τις χωρίζει μόνον η συμβατική μέτρηση του χρόνου, δηλαδή μια απόσταση επτά αιώνων, αλλά και χίλιες δυο άλλες συνθήκες (συμβατικές ή ουσιαστικές), και μέσα από αυτήν ξετυλίγονται τα υλικά της τέχνης της γνωστής συγγραφέα σε μια «κουζίνα» υλικών που ονομάζεται «η κουζίνα του ιστορικού».

Στην κατηγορία Λογοτεχνικά Δοκίμια:

Ο συμφωνικός Θεοδωράκης - Από την Κασσιανή ως τη Λυσιστράτη, του Μίκη Θεοδωράκη



Στον τόμο αυτό, υπό τον προσωρινό τίτλο Μίκης Θεοδωράκης, Μελοποιώντας ποίηση, 1937-2005, σε επιμέλεια Δέσποινας Ζυλφίδου, συγκεντρώνονται αναλύσεις έργων, συνεντεύξεις, αναμνήσεις (του Μίκη αλλά και άλλων) σχετικά με τη δημιουργία των σημαντικότερων έργων του Μίκη Θεοδωράκη και τη συνεργασία του με τους κορυφαίους σύγχρονους ποιητές και στιχουργούς.

Στην κατηγορία Παιδική-Νεανική λογοτεχνία ξεχωρίζουν:


Η σπηλιά της γοργόνας (Λίτσα Ψαραύτη): Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Η μαύρη λίμνη (Μελίνα Καρακώστα):
Έπαινος Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Κυκλοφόρησε το βραβευμένο με το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς,
Παίξε το ανάποδα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
10 χρόνια έκλεισε η μάγισσα Σουμουτού (Βάσω Ψαράκη):
  • Η μάγισσα η Σουμουτού και οι δράκοντες
  • Ο μάγος Αλμπραντρά και το σοφό βιβλίο της Σουμουτού
  • Πώς η Σουμουτού πήρε πίσω το σοφό βιβλίο της
  • Το σοφό βιβλίο της Σουμουτού
  • Κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της πολύ επιτυχημένης σειράς φαντασίας Ο εξόριστος με τίτλο:

    Εξόριστος ΙΙΙ: Οι ψυχές των μάγων (Κ. Γκόλντεν, Τ. Σνιγκόσκι)




    Τα άλλα δύο βιβλία είναι:
    Εξόριστος Ι: Το αγόρι που δεν ήταν μάγος
    (Κ. Γκόλντεν, Τ. Σνιγκόσκι)
    Εξόριστος ΙΙ: Ταξίδι στη χώρα των Δρακύλων (Κ. Γκόλντεν, Τ. Σνιγκόσκι)
    Κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο της Μάρως Λοίζου, καθώς και
    Η πολιτεία του βυθού Η πριγκίπισσα των λέξεων της Μελίνας Καρακώστα
    Αναγράφηκαν στον τιμητικό πίνακα της ΙΒΒΥ τα βιβλία
    Η κοιλάδα με τις πεταλούδες (Ελένη Δικαίου), βραβευμένο και με το Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Το σοφό βιβλίο της Σουμουτού
    (Βάσω Ψαράκη) για την εικονογράφηση. Βραβευμένο με Έπαινο Εικονογράφησης και Έπαινο Σχεδιασμού Βιβλίου ΕΒΓΕ.
    Όταν η Ζωρζ Σαρή, 40 χρόνια από τη συγγραφή του Όταν ο ήλιος

    Εκδηλώσεις-Σεμινάρια-Εορτασμοί:

    • Οι Εκδόσεις Πατάκη στην Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου 1-4 Φεβρουαρίου 2008.

      Ένα υπέροχο ταξίδι ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ένα ταξίδι που πέρασε μέσα από τη φαντασία, τη γνώση, τη χαρά και τη δημιουργία. Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες επισκέφθηκαν για τέσσερις μέρες την Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που έγινε στο χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι. Μια πρωτοφανής και εντυπωσιακή συμμετοχή μάς γέμισε όλους χαρά, μιας και είδαμε τις ιδέες μας, τα σχέδιά μας και, φυσικά, το καλό βιβλίο να βρίσκουν ένθερμους υποστηρικτές.

      Οι Εκδόσεις Πατάκη υποστήριξαν το κάλεσμα αυτό με μεγάλη χαρά και φροντίδα για τους μικρούς φίλους, τους γονείς και τους δασκάλους τους. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο μπορούσε κανείς να ανακαλύψει βιβλία κάθε ενδιαφέροντος μέσα από τους εκατοντάδες προσεκτικά επιλεγμένους τίτλους.

      Παράλληλα, ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων έφερε κοντά συγγραφείς και αναγνώστες. Ανά μία ώρα από τα μεγάφωνα της HELEXPO οι επισκέπτες δέχονταν και μια διαφορετική πρόσκληση. Είκοσι ένας συγγραφείς μας συνάντησαν μικρούς και μεγάλους. Μαζί τους είχαν φέρει μικρά μυστικά τους, αγαπημένα αντικείμενα και βιβλία που οι ίδιοι διάβασαν και ταξίδεψαν με αυτά. Διηγήθηκαν ιστορίες μέσα από τα βιβλία τους, αλλά και άλλες που οι ίδιοι άκουσαν και τις μοιράστηκαν μαζί μας. Μέσα από φωτογραφίες, μας έδειξαν αγαπημένους τους χώρους και έπαιξαν μαζί μας παιχνίδια εμπνευσμένα από τα βιβλία τους.

      Έτσι, λοιπόν, ευχόμαστε όλοι μαζί να είμαστε και του χρόνου εκεί, με ακόμη περισσότερους αναγνώστες να κατακλύζουν τον κόσμο του βιβλίου.


    • Οι Εκδόσεις Πατάκη στην Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια από 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2008

      Από 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση παιδικού βιβλίου. Εκδότες, εικονογράφοι, συγγραφείς, βιβλιοπώλες, επαγγελματίες από το χώρο του βιβλίου αλλά και όσοι αγαπάνε το παιδικό βιβλίο από όλον τον κόσμο, ήταν όπως πάντα «πιστοί» στο ραντεβού.

      Οι Εκδόσεις Πατάκη συμμετείχαν και φέτος στην έκθεση με δικό τους περίπτερο, με σκοπό να παρουσιάσουν τη δουλειά των Ελλήνων συγγραφέων και εικονογράφων στη διεθνή κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ανακοινώθηκαν και οι νικητές των βραβείων Άντερσεν. Οι Έλληνες υποψήφιοι ήταν η Βούλα Μάστορη για τη συγγραφή και ο Βασίλης Παπατσαρούχας για την εικονογράφηση. Το επόμενο ραντεβού μας είναι στη Φρανκφούρτη το διάστημα 15-19/10/2008, όπου θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανφκούρτης. Η έκθεση αυτή αφορά όλες τις κατηγορίες των βιβλίων (παιδικά, ενηλίκων, επιστημονικά, εκπαιδευτικά κ.ά.) και είναι η μεγαλύτερη συνάντηση των ανθρώπων του βιβλίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

    Οργανωτικά θέματα:

    Από 2 Μαίου 2008 η εταιρεία μας μετακόμισε σε δικά της γραφεία στην διεύθυνση, Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38

    Δείτε εδώ σχετικό άρθρο απο την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σχετικά με τις υποψηφιότητες του νέου μας κτιρίου για το:
    α. Ευρωπαϊκό Βραβείο Αρχιτεκτονικής Mies van der Rohe του 2009
    β. Ελληνικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2008 του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής

    Δείτε εδώ σχετικό άρθρο απο την εφημερίδα FAQ σχετικά με την υποψηφιότητα του νέου μας κτιρίου για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αρχιτεκτονικής Mies van der Rohe του 2009 και την βραβεύση του με το Ελληνικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2008 του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής

    2009

    Κύκλος εργασιών: 17.030.795,99 € (πτώση 4,5% σε σχέση με το 2008)
    Κέρδη: 1.317.568,48 €

    Νέοι τίτλοι: Εκδόθηκαν οι εξής τίτλοι:

    1. Λογοτεχνία

    α. Ελληνική Λογοτεχνία

    Το αγριολούλουδο
    Συγγραφέας: Παύλος Νιρβάνας
    Φιλολογική επιμέλεια: Γιάννης Παπακώστας
    Κλασική Ελληνική Λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7208, Τιμή: 17,00 €

    Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι
    Συγγραφέας: Δημήτρης Στεφανάκης
    Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7200, Τιμή: 15,00 €

    Εγώ θα κλείσω την αυλαία
    Συγγραφέας: Πόλυ Μηλιώρη
    Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, ΒΚΜ: 6988, Τιμή: 22,00 €

    Ουράνια μηχανική (νέα έκδοση)
    Συγγραφέας: Μάρω Δούκα
    Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7199, Τιμή: 24,50 €

    Διακοπές στην πραγματικότητα
    Συγγραφέας: Χάρης Βλαβιανός
    Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία – Ποίηση, ΒΚΜ: 7247, Τιμή: 11,50 €

    Με την πορφύρα και τον χρωστήρα
    Συγγραφέας: Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου
    Μυθιστόρημα, ΒΚΜ: 6991, Τιμή: 17,00 €

    Λεβάντα της Άτκινσον
    Συγγραφέας: Μάνος Κοντολέων
    Μυθιστόρημα, ΒΚΜ: 7239, Τιμή: 15,50 €

    Αύριο μια άλλη χώρα (επανέκδοση)
    Συγγραφέας: Σώτη Τριανταφύλλου
    Μυθιστόρημα, ΒΚΜ: 7240, Τιμή: 14,50 €

    Το κίτρινο σκυλί
    Συγγραφέας: Μισέλ Φάις
    Θεατρικός μονόλογος, ΒΚΜ: 7299, Τιμή: 7,50 €

    Η όμορφη καμηλοπάρδαλη...
    Συγγραφέας: Αλέξανδρος Τομπάζης
    Σειρά: Η κουζίνα του αρχιτέκτονα, ΒΚΜ: 7293, Τιμή: 14,00 €

    Αύριο, μια άλλη χώρα (νέα έκδοση)
    Συγγραφέας: Σώτη Τριανταφύλλου
    Μυθιστόρημα, ΒΚΜ: 7240, Τιμή: 14,50 €

    Λόγια-Φτερά
    Συγγραφέας: Χ.Α. Χωμενίδης
    Μυθιστόρημα, ΒΚΜ: 7322, Τιμή: 19,00 €

    Το προτελευταίο σκαλοπάτι
    Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή
    Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7388, Τιμή: 11,00 €

    Η Αθήνα από τον 19ο στον 21ο αιώνα. Μια λογοτεχνική περιδιάβαση από την παλιά ως τη σημερινή εικόνα της πόλης
    Ανθολόγηση: Δώρα Μέντη
    Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία – Ανθολογία, ΒΚΜ: 6976, Τιμή: 19,00 €

    Η πηγάδα – Κάτι άνθρωποι – Αθοπετού (νέα έκδοση, συμπληρωμένη)
    Συγγραφέας: Μάρω Δούκα
    Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7414, Τιμή: 14,00 €

    Η δεύτερη γέννα
    Συγγραφέας: Θεόδωρος Γρηγοριάδης
    Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7386, Τιμή: 8,50 €

    Η αρρώστια των βουνών
    Συγγραφέας: Δήμητρα Κολλιάκου
    Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7387, Τιμή: 15,50 €

    β. Ξένη Λογοτεχνία

    Οι έρευνες του αστυνόμου Κολλούρα
    Συγγραφέας: Αντρέα Καμιλλέρι
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία – Αστυνομικά μυθιστορήματα, ΒΚΜ: 6997, Τιμή: 5,50 €

    Το παλτό - Το ημερολόγιο ενός τρελού
    Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ
    Σειρά: Μικρά κλασικά κείμενα, ΒΚΜ: 6133, Τιμή: 7,00 €

    Διηγήματα
    Συγγραφέας: Έντγκαρ Άλλαν Πόε
    Σειρά: Μικρά κλασικά κείμενα, ΒΚΜ: 6814, Τιμή: 7,00 €

    Ψωνίζω, άρα υπάρχω (επανέκδοση)
    Συγγραφέας: Σόφι Κινσέλλα
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, ΒΚΜ: 3812, Τιμή: 16,50 €

    Η αναγνώστρια της δαντέλας
    Συγγραφέας: Μπρουνόνια Μπάρρυ
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7202, Τιμή: 22,50 €

    Η Παναγιά της Θάλασσας
    Συγγραφέας: Ιλδεφόνσο Φαλκόνες
    Μυθιστόρημα, ΒΚΜ: 6767, Τιμή: 25,50 €

    Μιλώντας στο γιο μου για την Ηθική και την Ελευθερία
    Συγγραφέας: Φερνάντο Σαβατέρ
    Λογοτεχνικά Δοκίμια, ΒΚΜ: 7248, Τιμή: 11,50 €

    Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι
    Συγγραφέας: Rebecca Miller
    Μυθιστόρημα, ΒΚΜ: 7300, Τιμή: 15,70 €

    Ερωτικά ποιήματα
    Συγγραφέας: Πάμπλο Νερούδα
    Ποίηση, ΒΚΜ: 7249, Τιμή: 7,50 €

    Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι
    Συγγραφέας: Ρεμπέκα Μίλλερ
    Μυθιστόρημα, ΒΚΜ: 7300, Τιμή: 15,70 €

    Τα φτερά της πεταλούδας
    Συγγραφέας: Αντρέα Καμιλλέρι
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7210, Τιμή: 10,70 €

    Η τέχνη της χαράς
    Συγγραφέας: Γκολιάρντα Σαπιέντσα
    Ξένη λογοτεχνία – Σύγχρονοι κλασικοί, ΒΚΜ: 6621, Τιμή: 27,00 €

    Παιδί 44
    Συγγραφέας: Τομ Ρομπ Σμιθ
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, ΒΚΜ: 6944, Τιμή: 20,50 €

    Το φονικό φιλί
    Συγγραφέας: Μεχμέτ Μουράτ Σομέρ
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, ΒΚΜ: 6996, Τιμή: 15,50 €

    Η σοφία του Ρίλκε. Ο οδηγός του ποιητή για τη ζωή
    Ανθολόγηση: Ulrich Baer
    Λογοτεχνικά δοκίμια, ΒΚΜ: 6556, Τιμή: 15,50 €

    Πεταλούδα από χαρτί
    Συγγραφέας: Νταϊάν Γουέι Λιανγκ
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7391, Τιμή: 15,70 €

    Ο λαβύρινθος των ρόδων
    Συγγραφέας: Τιτάνια Χάρντι
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, ΒΚΜ: 6993, Τιμή: 25,00 €

    Το βιβλιοπωλείο των σκιών
    Συγγραφέας: Μίκκελ Μπίρκεγκορ
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7246, Τιμή: 22,00 €

    Το αντίθετο του θανάτου
    Συγγραφέας: Ρομπέρτο Σαβιάνο
    Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, ΒΚΜ: 7470, Τιμή: 7,50 €

    2. Βιογραφίες – Ντοκουμέντα – Μαρτυρίες

    Η τελευταία διάλεξη
    Συγγραφέας: Ράντυ Πάους, με τη συνεργασία του Τζέφφρεϋ Ζάζλοου
    Βιογραφίες-Ντοκουμέντα, ΒΚΜ: 7209, Τιμή: 14,00 €

    Ο θάνατος του Σίγκμουντ Φρόυντ – Η κληρονομιά των τελευταίων ημερών του
    Συγγραφέας: Mark Edmundson
    Σειρά: Προσωπογραφίες, ΒΚΜ: 6977, Τιμή: 19,00 €

    Όσκαρ Ουάιλντ
    Συγγραφέας: Richard Ellmann
    Βιογραφίες – Ντοκουμέντα - Μαρτυρίες, ΒΚΜ: 6973, Τιμή: 32,00 €

    3. Χιουμοριστικά λευκώματα

    4. Βιβλία για τις τέχνες
    Μπάρτοκ – Από το φολκλόρ στην πολυτονικότητα
    Συγγραφέας: Pierre Citron
    Μουσική, ΒΚΜ: 6516, Τιμή: 17,90 €

    Master Class: Μαθήματα σκηνοθεσίας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κινηματογραφιστές
    Συγγραφέας: Laurent Tirard
    Κινηματογράφος, ΒΚΜ: 6517, Τιμή: 17,00 €

    161 μυστικά για ένα νέο κινηματογραφιστή
    Συγγραφείς: Camille Landau, Tiare White
    Κινηματογράφος, ΒΚΜ: 6518, Τιμή: 19,50 €

    Κινηματογράφος και σκηνοθεσία
    Συγγραφέας: Jacques Aumont
    Σειρά: Κινηματογραφικές σπουδές, ΒΚΜ: 6954, Τιμή: 18,50 €

    Κινηματογράφος και φεμινισμός
    Συγγραφέας: David Lynch
    Βιβλία για την τέχνη, ΒΚΜ: 7073, Τιμή: 14,50 €

    Κυνηγώντας το μεγάλο ψάρι
    Συγγραφέας: Janet McCabe
    Σειρά: Κινηματογραφικές σπουδές, ΒΚΜ: 6519, Τιμή: 9,00 €

    Εισαγωγή στις κινηματογραφικές σπουδές: Κριτικές προσεγγίσεις
    Επιμέλεια: John Hill, Pamela Church Gibson
    Σειρά: Κινηματογραφικές σπουδές, ΒΚΜ: 6514, Τιμή: 24,50 €

    5. Θεωρητικές επιστήμες

    Χάιντεγκερ
    Συγγραφέας: George Steiner
    Θεωρητικές επιστήμες, ΒΚΜ: 5586, Τιμή: 16,00 €

    α. Κριτική ερμηνεία, ιστορία της λογοτεχνίας

    Αφήγηση και λογοτεχνικοί χαρακτήρες: Τα μυθοπλαστικά πρόσωπα στο πεζογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή (1969-1995)
    Συγγραφέας: Χρύσα Κουράκη
    Για την παιδική λογοτεχνία, ΒΚΜ: 6980, Τιμή: 19,50 €

    Το βιβλίο των χαμένων βιβλίων
    Συγγραφέας: Stuart Kelly
    Λογοτεχνικά δοκίμια, ΒΚΜ: 6750, Τιμή: 27,00 €

    β. Αρχαίοι συγγραφείς

    γ. Αρχαίος ελληνικός πολιτισμός

    Σπάρτη: Κοινωνική και πολιτική ιστορία έως τη ρωμαϊκή κατάκτηση
    Συγγραφέας: Edmond Levy
    Αρχαία ιστορία, ΒΚΜ: 5694, Τιμή: 29,00 €

    Από την κοινωνική στην πολιτική πλειονοψηφία. Το στάδιο της ισονομίας
    Συγγραφέας: Νίκος Μπιργάλιας
    Ιστορία του αρχαίου κόσμου, ΒΚΜ: 7304, Τιμή: 14,00 €

    δ. Γλωσσολογία

    ε. Ιστορία

    Αρχειονομία (α΄ μέρος)
    Συγγραφέας: Μαριάννα Κολυβά
    Ιστορία, ΒΚΜ: 6983, Τιμή: 41,50 €

    Στα σύνορα των κόσμων. Η Ελλάδα και ο Ψυχρός Πόλεμος, 1952-1967
    Συγγραφέας: Ευάνθης Χατζηβασιλείου
    Ιστορία, ΒΚΜ: 7052, Τιμή: 29,50 €

    Το χαρισματικό κόμμα. ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου, Εξουσία
    Συγγραφέας: Τάκης Σ. Παππάς
    Σειρά: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, ΒΚΜ: 7256, Τιμή: 19,00 €

    Ιστορία της Μεσογείου
    Υπό τη διεύθυνση των: Carpentier Jean, Lebrun Francois
    Σειρά: Διαχρονικές μελέτες, ΒΚΜ: 4906, Τιμή: 29,00 €

    1939: Η αντίστροφη μέτρηση για τον πόλεμο
    Συγγραφέας: Richard Overy
    Νεότερη και σύγχρονη ιστορία, ΒΚΜ: 7467, Τιμή: 15,50 €

    στ. Κοινωνικές, Πολιτικές & Νομικές Επιστήμες

    Έθνος, ταυτότητες και τηλεόραση στη σύγχρονη Ελλάδα
    Συγγραφέας: Μίρκα Μαδιανού
    Κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, ΒΚΜ: 6755, Τιμή: 19,00 €

    Πηγές ιστορίας του δικαίου
    Ομάδα συγγραφέων: Δημήτρης Καράμπελας & Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας Δικαίου
    Νομικές επιστήμες, ΒΚΜ: 6859, Τιμή: 16,00 €

    Τεχνικές οικονομετρίας και ανάλυσης χρονολογικών σειρών
    Συγγραφέας: Θεόδωρος Σίμος
    Σειρά: Επιστήμη & Κοινωνία, ΒΚΜ: 7056, Τιμή: 12,50 €

    Ο λαϊκός πολιτισμός στον κόσμο της τεχνολογίας
    Συγγραφέας: Hermann Bausinger
    Λαογραφία, ΒΚΜ: 7371, Τιμή: 18 €

    Εναντίον του πάπα
    Συγγραφέας: Ανώνυμος
    Σειρά: Κόσμος, ΒΚΜ: 6781, Τιμή: 15,00 €

    ζ. Παιδαγωγικά

    Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στην προσχολική και στην πρώτη σχολική ηλικία
    Συγγραφέας: Κατερίνα Πλακίτση
    Παιδαγωγικά / Διδακτική, ΒΚΜ: 6536, Τιμή: 24,00 €

    Θεωρίες μάθησης για εκπαιδευτικούς (β΄ έκδοση)
    Συγγραφείς: Morris L. Bigge, Samuel S. Shermis
    Παιδαγωγικά – Παιδαγωγική ψυχολογία, ΒΚΜ: 6566, Τιμή: 29,00 €

    Ο Προυστ και το καλαμάρι. Πώς ο εγκέφαλος έμαθε να διαβάζει
    Συγγραφέας: Maryanne Wolf
    Παιδαγωγικά – Παιδαγωγική ψυχολογία, ΒΚΜ: 7059, Τιμή: 19,50 €

    Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην προσχολική εκπαίδευση
    Συγγραφέας: Κλεοπάτρα Νικολοπούλου
    Παιδαγωγικά – Διδακτική, ΒΚΜ: 7363, Τιμή: 10,90 €

    Στα παρασκήνια του μουσείου. Η διαχείριση των μουσειακών συλλογών
    Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μπούνια
    Παιδαγωγικά, ΒΚΜ: 7307, Τιμή: 17,00 €

    η. Φιλοσοφία
    Νίτσε
    Συγγραφέας: Keith Ansell Pearson
    Φιλοσοφία – Σειρά: Αναγνώσεις, ΒΚΜ: 6890, Τιμή: 12,50 €

    Λακάν
    Συγγραφέας: Slavoj Zizek
    Φιλοσοφία – Σειρά: Αναγνώσεις, ΒΚΜ: 6892, Τιμή: 14,00 €

    Το βιβλίο των νεκρών φιλοσόφων
    Συγγραφέας: Simon Critchley
    Φιλοσοφία, ΒΚΜ: 7188, Τιμή: 22,50 €

    θ. Διοίκηση επιχειρήσεων

    Το σύστημα Έξι Σίγμα
    Συγγραφείς: P.S. Pande, R.P. Neuman, R.R. Cavanagh
    Διοίκηση επιχειρήσεων, ΒΚΜ: 5702, Τιμή: 29,00 €

    Εφαρμοσμένη χρηματοοικονομική επιχειρήσεων
    Συγγραφείς: Παν. Αρσένος, Παν. Καλδής
    Διοίκηση επιχειρήσεων, ΒΚΜ: 7055, Τιμή: 22,50 €

    Αριθμοδείκτες και μάνατζμεντ, β΄ έκδοση
    Συγγραφέας: Ciaran Walsh
    Διοίκηση επιχειρήσεων, ΒΚΜ: 5782, Τιμή: 24,50 €

    Μόνος εναντίον όλων. Η στρατηγική των διαπραγματεύσεων
    Συγγραφέας: Ανδρέας Νικολόπουλος
    Διοίκηση επιχειρήσεων, ΒΚΜ: 7306, Τιμή: 17,50 €

    ι. Εκλαϊκευμένη επιστήμη

    Το βιβλίο της ολικής άγνοιας
    Συγγραφείς: Τζον Λόυντ, Τζον Μίτσινσον (Ομάδα QI)
    Εκλαϊκευμένη επιστήμη, ΒΚΜ: 6735, Τιμή: 15,50 €

    6. Θετικές επιστήμες

    Από τις αριθμομηχανές στην κοινωνία της πληροφορίας (νέα έκδοση αναθεωρημένη)
    Συγγραφέας: Χρήστος Παναγιωτακόπουλος
    Πληροφορική, ΒΚΜ: 7054, Τιμή: 55,00 €

    7. Παιδικά – Νεανικά

    α. Διακοπές / γιορτές

    Πασχαλινά αυγά
    Εκδοτικός οίκος: Coppenrath
    Βιβλία από χαρτόνι, ΒΚΜ: 7031, Τιμή: 3,70 €

    Πασχαλινά ζωάκια
    Εκδοτικός οίκος: Coppenrath
    Βιβλία από χαρτόνι, ΒΚΜ: 7032, Τιμή: 3,70 €

    Πού πήγε το Πάσχα;
    Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
    Παιδικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7220, Τιμή: 14,90 €

    Διακοπές με αγγλικά. Για παιδιά που έχουν κάνει 2-3 χρόνια αγγλικά
    Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Αγγλικά - Βιβλία για τις διακοπές, ΒΚΜ: 7196, Τιμή: 11,50 €

    Καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκόλλητα
    Εκδοτικός οίκος εξωτερικού: Usborne
    Καλοκαίρι, ΒΚΜ: 7241, Τιμή: 6,90 €

    Διακοπές με αγγλικά – Holidays with English. Για παιδιά που έχουν κάνει 3-4 χρόνια αγγλικά
    Συγγραφέας: Αγγελική Βαρελλά, Δραστηριότητες: Μαρία Παπαμαργαρίτη
    Βιβλία για τις διακοπές με αγγλικά, ΒΚΜ: 7197, Τιμή: 11,50 €

    Χριστουγεννιάτικο βιβλίο με αυτοκόλλητα
    Παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων για τα Χριστούγεννα, ΒΚΜ: 7018, Τιμή: 8,80 €

    Χρωματίζοντας το βιβλίο των Χριστουγέννων
    Παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων για τα Χριστούγεννα, ΒΚΜ: 7433, Τιμή: 6,50 €

    Μελωδική Πρωτοχρονιά
    Παιδικά βιβλία από χαρτόνι με μουσική για τα Χριστούγεννα, ΒΚΜ: 7242, Τιμή: 17,00 €

    Αγγελίνα, η ιπτάμενη ποντικίνα – Λευκά Χριστούγεννα
    Συγγραφέας: Clara Vulliamy
    Παιδικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση για τα Χριστούγεννα, ΒΚΜ: 7297, Τιμή: 10,90 €

    β. Χαρτόνι – κινούμενα μέρη – γνώσεων και δραστηριοτήτων

    Οι πρώτοι μου αριθμοί – Μαθαίνω να μετρώ!
    Εκδοτικός οίκος: Dorling Kindersley
    Σειρά: Μαθαίνω, ΒΚΜ: 7030, Τιμή: 9,20 €

    Οι πρώτες μου λέξεις – Μαθαίνω να μιλώ!
    Εκδοτικός οίκος: Dorling Kindersley
    Σειρά: Μαθαίνω, ΒΚΜ: 7029, Τιμή: 9,20 €

    Φτιάξ’ το!
    Εκδοτικός οίκος: Dorling Kindersley
    Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων για το περιβάλλον
    ΒΚΜ: 7104, Τιμή: 14,00 €

    Νοιάζομαι για τη Γη. Μια εγκυκλοπαίδεια οικολογίας
    Εκδοτικός οίκος: Dorling Kindersley
    Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων για το περιβάλλον, ΒΚΜ: 7012, Τιμή: 24,50 €
    Τρομερές ιστορίες με αυτοκόλλητα
    Εκδοτικός οίκος: Usborne Publishing
    Βιβλία με αυτοκόλλητα, ΒΚΜ: 7026, Τιμή: 8,80 €

    Έλα για μπανάκι, κροκοδειλάκι! / Ο Πίνι το μικρό δελφίνι
    Εκδοτικός οίκος: Tourbillion
    Πλαστικά βιβλία για το μπάνιο, ΒΚΜ: 7075-7076, Τιμή: 8,80€/τίτλος

    Παγκόσμιος άτλας, τρισδιάστατος, διαδραστικός
    Εκδοτικός οίκος: DK
    Άτλαντες, ΒΚΜ: 7049, Τιμή: 15,50 €

    Ποδόσφαιρο – Ο απόλυτος οδηγός
    Εκδοτικός οίκος: DK
    Βιβλία γνώσεων, ΒΚΜ: 7077, Τιμή: 15,50 €

    Διαβάζω και γνωρίζω τη Βίβλο
    Συγγραφέας: Σόφι Πάιπερ
    Βιβλία γνώσεων, ΒΚΜ: 7106, Τιμή: 15,50 €

    Η φιλοσοφία
    Συγγραφέας: Υβ Μισό
    Σειρά: Αποκλειστικά για εφήβους, ΒΚΜ: 6349, Τιμή: 11,50 €

    Μια μέρα στη φάρμα (με DVD)
    Εκδοτικός οίκος: Dorling Kindersley
    Παιδικά βιβλία γνώσεων, ΒΚΜ: 6936, Τιμή: 12,00 €

    Η κιβωτός του Νώε
    Εκδοτικός οίκος: Scholastic
    Παιδικά βιβλία από χαρτόνι, ΒΚΜ: 6960, Τιμή: 10,50 €

    Ζώα της θάλασσας
    Εκδοτικός οίκος: Dorling Kindersley
    Σειρά: Αγγίζω και παίζω, ΒΚΜ: 7024, Τιμή: 8,50 €

    Χρώματα
    Εκδοτικός οίκος: Dorling Kindersley
    Σειρά: Αγγίζω και παίζω, ΒΚΜ: 7025, Τιμή: 8,50 €

    Η Τελίτσα και η Παυλίτσα στο παιχνίδι, στη δουλίτσα
    Εκδοτικός οίκος: Scholastic
    Παιδικά βιβλία γνώσεων από χαρτόνι, ΒΚΜ: 7033, Τιμή: 6,00 €

    Η Τελίτσα και η Παυλίτσα μαθαίνουν να παίζουν μαζί
    Εκδοτικός οίκος: Scholastic
    Παιδικά βιβλία γνώσεων από χαρτόνι, ΒΚΜ: 7034, Τιμή: 6,00 €

    Η Τελίτσα και η Παυλίτσα τρώνε το φαγητό τους
    Εκδοτικός οίκος: Scholastic
    Παιδικά βιβλία γνώσεων από χαρτόνι, ΒΚΜ: 7035, Τιμή: 6,00 €

    Η Τελίτσα και η Παυλίτσα βρίσκουν ένα φίλο
    Εκδοτικός οίκος: Scholastic
    Παιδικά βιβλία γνώσεων από χαρτόνι, ΒΚΜ: 7036, Τιμή: 6,00 €

    Το μουσείο των δεινοσαύρων
    Εκδοτικός οίκος: Quarto
    Πολυτελή λευκώματα, ΒΚΜ: 7078, Τιμή: 16,00 €

    Μαθαίνω να προσθέτω και να αφαιρώ
    Εκδοτικός οίκος: Sandvik
    Σειρά: Magnix® – Μικροί μαθητές, ΒΚΜ: 7089, Τιμή: 12,90 €

    Η ψυχολογία
    Συγγραφείς: Φιλίπ Ζαμμέ, Οντίλ Αμπλάρ
    Σειρά: 100% εφηβικά, ΒΚΜ: 6350, Τιμή: 11,50 €

    Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη γη έχει φτάσει
    Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Δημιουργικές δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα
    Παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, ΒΚΜ: 7258, Τιμή: 12,50 €

    Το φασαριόζικο τρακτέρ
    Κείμενα: Sam Taplin, Εκδότης εξωτερικού: Usborne
    Παιδικά βιβλία από χαρτόνι με ήχους, ΒΚΜ: 7074, Τιμή: 12,50 €

    Μια μέρα στη Ζωηρούπολη
    Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, ΒΚΜ: 6964, Τιμή: 11,50 €

    Λαγουδάκι
    Σειρά: Μικρές αγάπες, ΒΚΜ: 7091, Τιμή: 6,20 €

    Καμηλοπάρδαλη
    Σειρά: Μικρές αγάπες, ΒΚΜ: 7092, Τιμή: 6,20 €

    Σκυλάκι
    Σειρά: Μικρές αγάπες, ΒΚΜ: 7093, Τιμή: 6,20 €

    Τίγρη
    Σειρά: Μικρές αγάπες, ΒΚΜ: 7094, Τιμή: 6,20 €

    Φανταστικοί βάτραχοι – Πήδα, πήδα, βατραχάκι!
    Σειρά: Magnix – Μικροί επιστήμονες, ΒΚΜ: 7083, Τιμή: 9,00 €

    Λαμπερές πεταλούδες – Πέτα, πέτα, πεταλούδα!
    Σειρά: Magnix – Μικροί επιστήμονες, ΒΚΜ: 7084, Τιμή: 9,00 €

    Λέω και γράφω – Έντομα
    Σειρά: Magnix – Έξυπνα ζουζούνια, ΒΚΜ: 7085, Τιμή: 5,00 €

    Λέω και γράφω – Δεινόσαυροι
    Σειρά: Magnix – Έξυπνα ζουζούνια, ΒΚΜ: 7086, Τιμή: 5,00 €

    Λέω και γράφω – Μέσα μεταφοράς
    Σειρά: Magnix – Έξυπνα ζουζούνια, ΒΚΜ: 7087, Τιμή: 5,00 €

    Λέω και γράφω – Άγρια ζώα
    Σειρά: Magnix – Έξυπνα ζουζούνια, ΒΚΜ: 7088, Τιμή: 5,00 €

    Το μεγάλο βιβλίο της αντι-βαρεμάρας
    Συγγραφέας: Denis Pic-Lelievre
    Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, ΒΚΜ: 7141, Τιμή: 14,50 €

    Θάλασσες
    Σειρά: Καλειδοσκόπιο, ΒΚΜ: 7027, Τιμή: 14,50 €

    Ταξιδεύοντας με τον Ιάσονα
    Συγγραφέας: Σοφία Γιαλουράκη
    Βιβλία γνώσεων, ΒΚΜ: 6790, Τιμή: 17,50 €

    Χαρούμενα μαθαίνω τις πρώτες μου λέξεις στα αγγλικά
    Παιδικά βιβλία με κινούμενα μέρη, ΒΚΜ: 7082, Τιμή: 13,50 €

    Δεινόσαυροι
    Συγγραφέας: Μωρίς Πλέντζερ
    Σειρά: Άκου τη φύση, ΒΚΜ: 7080, Τιμή: 15,70 €

    Το μανιταρόσπιτο
    Εκδοτικός οίκος: Macmillan
    Παιδικά βιβλία με κινούμενα μέρη, ΒΚΜ: 7142, Τιμή: 9,00 €

    Το λουλουδόσπιτο
    Εκδοτικός οίκος: Macmillan
    Παιδικά βιβλία με κινούμενα μέρη, ΒΚΜ: 7143, Τιμή: 9,00 €

    Γρήγορα στο κρεβατάκι, προβατάκι!
    Παιδικά βιβλία με κινούμενα μέρη, ΒΚΜ: 7102, Τιμή: 9,90 €

    Σταματήστε να χασμουριέστε, έχει ξημερώσει!
    Παιδικά βιβλία με κινούμενα μέρη, ΒΚΜ: 7103, Τιμή: 9,90 €

    Καλοκαιρινό βιβλίο με αυτοκόλλητα
    Παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, ΒΚΜ: 7017, Τιμή: 6,90 €

    Σταχτοπούτα: Μαγνητικό θέατρο
    Παιδικά βιβλία με μαγνήτες, ΒΚΜ: 6966, Τιμή: 12,50 €

    Η Τελίτσα και η Παυλίτσα πάνε στην παραλία
    Παιδικά βιβλία από χαρτόνι με αφή, ΒΚΜ: 7090, Τιμή: 10,50 €

    Ηρέμησε, Μπόρις! / Φρόλο, φρόνιμα!
    Βιβλία από χαρτόνι με γαντόκουκλα, ΒΚΜ: 7114 / 7115, Τιμή: 12,70 € / τίτλο

    28 ιστορίες για καληνύχτα
    Ανθολόγηση: Μπριγκίττε Βένιγκερ, Εικονογράφηση: Εύα Θάρλετ
    Παιδικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7131, Τιμή: 15,90 €

    Όλα τα μυστικά για τη μόδα, Σειρά: Τέτα Κοκέτα
    Εκδοτικός οίκος εξωτερικού: PlayBac
    Χρωματίζω / Αυτοκόλλητα, ΒΚΜ: 7161, Τιμή: 9,90 €

    Όλα τα μυστικά για τη μόδα, Άνοιξη - Καλοκαίρι, Σειρά: Τέτα Κοκέτα
    Εκδοτικός οίκος εξωτερικού: PlayBac
    Χρωματίζω / Αυτοκόλλητα, ΒΚΜ: 7162, Τιμή: 9,90 €

    Όλα τα μυστικά για να δημιουργήσεις χτενίσματα και μακιγιάζ, Σειρά: Τέτα Κοκέτα
    Εκδοτικός οίκος εξωτερικού: PlayBac
    Χρωματίζω / Αυτοκόλλητα, ΒΚΜ: 7163, Τιμή: 9,90 €

    Μάτια / Χώνεψη / Εγκέφαλος / Σκελετός (4 τίτλοι)
    Σειρά: Magnix®-Μικρός παντογνώστης, ΒΚΜ: 7153, 7154, 7155, 7156, Τιμή: 6,00 € / τίτλος

    Ανακυκλώνω
    Σειρά: Magnix®-Μικροί Οικολόγοι, ΒΚΜ: 7164, Τιμή: 8,50 €

    Εξοικονομώ ενέργεια
    Σειρά: Magnix®-Μικροί Οικολόγοι, ΒΚΜ 7165, Τιμή: 8,50 €

    Ο καιρός
    Σειρά: Magnix®-Μικροί Ερευνητές, ΒΚΜ: 7166, Τιμή: 10,90 €

    Οι αισθήσεις μου
    Σειρά: Magnix®-Μικροί Ερευνητές, ΒΚΜ: 7167, Τιμή: 10,90 €

    Χρώματα: Τσίρκο
    Σειρά: Χρωματίζω, ΒΚΜ: 7244, Τιμή: 3,30 €

    Χρώματα: Αγρόκτημα
    Σειρά: Χρωματίζω, ΒΚΜ: 7245, Τιμή: 3,30 €

    Μια κούπα για τον καθένα
    Κείμενο-εικονογράφηση: Γιουσούκε Γιονέζου
    Παιδικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7061, Τιμή: 9,00 €

    Χαμογέλα
    Κείμενο-εικονογράφηση: Τζον Ά. Ρόου
    Παιδικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7062, Τιμή: 10,90 €

    Πέντε κόλπα μπας και γυρίσει σπίτι ο μπαμπάς
    Συγγραφέας: Παναγιώτα Χούτα
    Συλλογή Χελιδόνια, ΒΚΜ: 6744, Τιμή: 7,50 €

    Το χαμένο έπος, Σειρά: Oι Yποσχέσεις του δόκτορα Σιγμούνδου (τόμος 3)
    Συγγραφέας: Μπράιαν Κίνυ
    Μυθιστορήματα φαντασίας, ΒΚΜ: 7168, Τιμή: 10,90 €

    Θα πούμε ψέματα, θα πούμε την αλήθεια
    Αφήγηση: Λίλη Λαμπρέλλη, Μουσική - φωνή: Μυρτώ Μποκολίνη
    CD και βιβλίο με παραμύθια, ΒΚΜ: 7285, Τιμή: 7,90 €

    Αυτή είμαι εγώ!
    Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη
    Λεύκωμα για κορίτσια, ΒΚΜ: 7113, Τιμή: 13,90 €

    Λεύκωμα με νεράιδες (μοβ)
    Εικονογράφηση: Πολυτίμη Λιανού
    Λεύκωμα συμμαθητών, ΒΚΜ: 7321, Τιμή: 9,50 €

    Στο βυθό, στο βυθό
    Σειρά: Ώρα για μπάνιο / Πλαστικά βιβλία για παιδιά, ΒΚΜ: 7099, Τιμή: 10,50 €

    Στο γιαλό, στο γιαλό
    Σειρά: Ώρα για μπάνιο / Πλαστικά βιβλία για παιδιά, ΒΚΜ: 7100, Τιμή: 10,50 €

    Άκου τη ζούγκλα!
    Κείμενο: Sam Taplin, Εικονογράφηση: Lee Wildish
    Βιβλία δραστηριοτήτων με αυτοκόλλητα, ΒΚΜ: 7243, Τιμή: 15,50 €

    Ποπ σταρ. Ο αστραφτερός τους κόσμος σε αυτοκόλλητα
    Βιβλία δραστηριοτήτων, ΒΚΜ: 7288, Τιμή: 8,80 €

    Φτιάξε τους δικούς σου δεινόσαυρους
    Βιβλία δραστηριοτήτων, ΒΚΜ: 7109, Τιμή: 9,90 €

    Φτιάξε τα δικά σου οχήματα
    Βιβλία δραστηριοτήτων, ΒΚΜ: 7289, Τιμή: 9,90 €

    Μυθολογία – Εγχειρίδιο
    Πολυτελή λευκώματα, ΒΚΜ: 7254, Τιμή: 12,90 €

    Η Μικρή Γοργόνα πώς να ζήσει στο Σκουπιδονήσι;
    Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
    Βιβλία γνώσεων – Σειρά: ΟΙΚΟλογήματα, ΒΚΜ: 7259, Τιμή: 12,50 €

    Το Γκρούφαλο. Βιβλίο με σκηνή θεάτρου που ξεπετάγεται
    Βιβλία με κινούμενα μέρη, ΒΚΜ: 7273, Τιμή: 19,50 €

    Όλα τα μυστικά για να σχεδιάσεις πριγκίπισσες
    Μετάφραση: Βικτώρια Παπαγιάννη
    Σειρά: Τέτα Κοκέτα - Παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων με αυτοκόλλητα-στένσιλ, ΒΚΜ: 7157, Τιμή: 9,90 €

    Όλα τα μυστικά για να σχεδιάσεις χορεύτριες
    Μετάφραση: Βικτώρια Παπαγιάννη
    Σειρά: Τέτα Κοκέτα - Παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων με αυτοκόλλητα-στένσιλ, ΒΚΜ: 7159, Τιμή: 9,90 €

    Το βιβλίο της επιστήμης – Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν τελειώσεις το Δημοτικό
    Μετάφραση: Ελένη Γκαγκάτσιου
    Βιβλία γνώσεων, ΒΚΜ: 7283, Τιμή: 18,00 €

    Ζώα – Μια εγκυκλοπαίδεια για παιδιά
    Μετάφραση: Ευαγγελία Μαυρικάκη, Αγγελική Τζαβάρα
    Βιβλία γνώσεων, ΒΚΜ: 7290, Τιμή: 21,90 €

    ΟΙΚΟλογήματα – Τραγούδια για το περιβάλλον και την οικολογία (CD)
    Παιδικά CD-AUDIO, ΒΚΜ: 7317, Τιμή: 15,50 €

    Έντομα (Σειρά: Καλειδοσκόπιο)
    Παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, ΒΚΜ: 7253, Τιμή: 14,50 €

    Αρπακτικά (Σειρά: Καλειδοσκόπιο)
    Παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, ΒΚΜ: 7284, Τιμή: 14,50 €

    Ολοζώντανα αρπακτικά
    Παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων – Πολυτελή pop-up, ΒΚΜ: 7268, Τιμή: 17,50 €

    Σύμπαν! Ένας εκρηκτικός, τρισδιάστατος οδηγός άστρων και πλανητών
    Παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων – Πολυτελή λευκώματα, ΒΚΜ: 7320, Τιμή: 20,50 €

    Ναυτικές ιστορίες
    Παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων – Πολυτελή λευκώματα, ΒΚΜ: 7279, Τιμή: 16,50 €

    Πριγκίπισσα Τριανταφυλλένια – Πώς να γίνεις μια τέλεια μπαλαρίνα
    Παιδικά βιβλία – Βιβλία-δώρα για κορίτσια, ΒΚΜ: 7250, Τιμή: 12,50 €

    Ο Κάρολος Δαρβίνος και η περιπέτεια του Μπιγκλ
    Παιδικά βιβλία γνώσεων, ΒΚΜ: 7286, Τιμή: 17,90 €

    Η ιστορία των πραγμάτων
    Παιδικά βιβλία γνώσεων με εικόνες που ξεπετάγονται, ΒΚΜ: 7298, Τιμή: 15,90 €

    Χιονάτη – Μαγνητικό θέατρο
    Παιδικά βιβλία με μαγνήτες, ΒΚΜ: 7269, Τιμή: 12,50 €

    Το μαγεμένο κουκλόσπιτο
    Παιδικά βιβλία – Βιβλιοσκευές, ΒΚΜ: 7278, Τιμή: 21,50 €

    Το μαγικό πειρατικό πλοίο
    Παιδικά βιβλία – Βιβλιοσκευές, ΒΚΜ: 7282, Τιμή: 21,50 €

    Το ασχημόπαπο
    Παιδικά βιβλία από χαρτόνι με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7318, Τιμή: 11,90 €

    Η Σταχτοπούτα
    Παιδικά βιβλία από χαρτόνι με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7319, Τιμή: 11,90 €

    γ. Διηγήματα – λογοτεχνία

    Ο Δεινόσαυρος πάει σχολείο
    Εκδοτικός οίκος: Pamela Duncan Edwards
    Παιδική λογοτεχνία με πολύχρωμη εικονογράφηση
    ΒΚΜ: 7013, Τιμή: 9,00 €

    Προσσελήνωση
    Εκδοτικός οίκος: Templar
    Παιδικά βιβλία γνώσεων – Πολυτελή λευκώματα
    ΒΚΜ: 7015, Τιμή: 20,50 €

    Νεράιδες, ξωτικά κι άλλα πλάσματα μαγικά
    Εκδοτικός οίκος: Walker Books
    Σειρά: Μυθολογική εγκυκλοπαίδεια, Πολυτελή βιβλία με κινούμενα μέρη
    ΒΚΜ: 6935, Τιμή: 24,50 €

    Ο φύλακας της βαρύτητας
    Συγγραφέας: Μάικλ Ράισμαν
    Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους – Μυθιστορήματα φαντασίας
    ΒΚΜ: 6794, Τιμή: 11,50 €

    Ο πόλεμος των Δρακύλων (Βιβλίο 4)
    Συγγραφείς: Κρ. Γκόλντεν, T.Ε. Σνιγκόσκι
    Τριλογία «Εξόριστος» – Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους / Μυθιστορήματα φαντασίας
    ΒΚΜ: 6967, Τιμή: 12,70 €

    Ταξίδι χωρίς βαλίτσα
    Συγγραφέας: Αγγελική Βαρελλά
    Παιδική λογοτεχνία – Σειρά: Στα βαθιά! / 4.000 λεύγες, ΒΚΜ: 7071, Τιμή: 5,50 €

    Οι άνθρωποι που έκλεψαν τα γράμματα από τους θεούς
    Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου
    Παιδική λογοτεχνία – Συλλογή: Σπουργιτάκια, ΒΚΜ: 6863, Τιμή: 5,50 €

    Το τέρας που έτρωγε σκοτάδια
    Συγγραφέας: Joyce Dunbar
    Παιδική λογοτεχνία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7040, Τιμή: 10,90 €

    Ο Αυτιάς
    Συγγραφέας: Τζούλια Γκόσκε
    Παιδική λογοτεχνία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 6259, Τιμή: 9,50 €

    Αμάρ, το ξωτικό της γης / Φέρια, η νεράιδα της φωτιάς /
    Λίρια, η νεράιδα του νερού / Αλίνα, η νεράιδα του αέρα

    Συγγραφέας: Σιμόνε Λίντνερ
    Παιδική λογοτεχνία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7063-7066, Τιμή: 10,50€/τίτλος

    Ο Ηρακλής και οι άθλοι του
    Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου
    Παιδικά βιβλία – Μυθολογία, ΒΚΜ: 6546, Τιμή: 12,90 €

    Το μονοπάτι της εκδίκησης (Ο δεσμός του ξίφους – τόμος 2)
    Συγγραφέας: Μάγια Σνόου
    Σειρά: Μυθιστορήματα περιπέτειας, ΒΚΜ: 6959, Τιμή: 12,00 €

    Ήρωες, τόποι, πολιτισμοί: Κρήτη
    Συγγραφέας: Αγγελική Βαρελλά
    Σειρά: Ήρωες-τόποι-πολιτισμοί, ΒΚΜ: 7231, Τιμή: 12,50 €

    Ήρωες, τόποι, πολιτισμοί: Κόρινθος
    Συγγραφέας: Αγγελική Βαρελλά
    Σειρά: Ήρωες-τόποι-πολιτισμοί, ΒΚΜ: 7232, Τιμή: 12,00 €

    Ηρακλής, ο ήρωας που έγινε αθάνατος
    Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου
    Σειρά: Από το μύθο στην ιστορία, ΒΚΜ: 6791, Τιμή: 11,50 €

    Το βασίλειο του Κενσούκε
    Συγγραφέας: Μάικλ Μορπούργκο
    Συλλογή Περιστέρια, ΒΚΜ: 6958, Τιμή: 8,50 €

    Ο πόλεμος του μπαρουτιού, Σειρά: Τεμεραίρ, τόμος 3
    Συγγραφέας: Ναόμι Νόβικ
    Μυθιστορήματα φαντασίας, ΒΚΜ: 7265, Τιμή: 19,00 €

    Πίκρα...
    Συγγραφέας: Νικ Χόρνμπυ
    Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους, ΒΚΜ: 7101, Τιμή: 14,50 €

    Ο παππούς μάς άφησε
    Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Σειρά: Στα βαθιά... – 2.000 λεύγες, ΒΚΜ: 6862, Τιμή: 4,50 €

    Ψίθυροι αγοριών
    Συγγραφέας: Βούλα Μάστορη
    Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους, ΒΚΜ: 7251, Τιμή: 10,50 €

    Ο πρίγκιπας – Αλέξανδρος Υψηλάντης
    Συγγραφέας: Μαρία Σκιαδαρέση
    Σειρά: Προσωπογραφίες, ΒΚΜ: 7213, Τιμή: 9 €

    Κόκκινη κλωστή μετάξι...
    Συγγραφέας: Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου
    Συλλογή: Σπουργιτάκια, ΒΚΜ: 6806, Τιμή: 7,20 €

    Κανείς δεν είναι τέλειος
    Συγγραφέας: Κατερίνα Γεωργίου
    Συλλογή: Σπουργιτάκια, ΒΚΜ: 6861, Τιμή: 6,20€

    Οι άνθρωποι που δεν εννοούσαν να πεθάνουν – Ο μύθος του Σίσυφου
    Συγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου
    Συλλογή Σπουργιτάκια, ΒΚΜ: 7262, Τιμή: 5,50 €

    Όταν ξεχάστηκε η λέξη πόλεμος
    Συγγραφέας: Άννα Ρούσσο
    Συλλογή: Χελιδόνια, ΒΚΜ: 7140, Τιμή: 7,00 €

    Το πρόσωπο της Σάρα
    Συγγραφέας: Μέλβιν Μπέρτζες
    Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους, ΒΚΜ: 7136, Τιμή: 14,00 €

    «Αν θέλετε να ξέρετε, ο μπαμπάς μου...»
    Συγγραφέας-Εικονογράφος: Ρέιτσελ Μπράιτ
    Παιδικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7236, Τιμή: 10,90 €

    Κασσάνδρα, η μάντισσα της Τροίας
    Συγγραφέας: Λίτσα Ψαραύτη
    Συλλογή Χελιδόνια, ΒΚΜ: 7234, Τιμή: 9,00 €

    Θέλω να σας πω την αλήθεια
    Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Μητσιάλη
    Σειρά: Χωρίς σωσίβιο / Επίπεδο 2: Ψαράκια, ΒΚΜ: 7214, Τιμή: 3,90 €

    Ο φαφούτης αδερφός
    Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
    Σειρά: Χωρίς σωσίβιο / Επίπεδο 2: Ψαράκια, ΒΚΜ: 7068, Τιμή: 3,90 €

    Το παιδί από τη θάλασσα
    Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
    Σειρά: Στα βαθιά – 4.000 λεύγες, ΒΚΜ: 7070, Τιμή: 5,50 €

    Πώς γεννιούνται τα παιδιά;
    Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Συλλογή Σπουργιτάκια, ΒΚΜ: 6627, Τιμή: 6,50 €

    Άνοιξη ή Φθινόπωρο;
    Συγγραφέας: Σωτηρούλα Καλιοντζοπούλου
    Συλλογή Χελιδόνια, ΒΚΜ: 6962, Τιμή: 6,50 €

    Όλη η Γη μια μπάλα
    Συγγραφείς: Ομάδα συγγραφέων – Μία από τις ιστορίες του βιβλίου έχει γράψει ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς
    Συλλογή Περιστέρια, ΒΚΜ: 6956, Τιμή: 15,50 €

    Μπρίσινγκρ
    Συγγραφέας: Κρίστοφερ Παολίνι
    Μυθιστορήματα φαντασίας, ΒΚΜ: 7303, Τιμή: 27,50 €

    Αγγελίνα, η ιπτάμενη ποντικίνα
    Εκδοτικός οίκος εξωτερικού: Watts
    Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7233, Τιμή: 10,90 €

    Η Κίκο ταξιδεύει και γνωρίζει τον κόσμο
    Συγγραφέας: Μανόλης Μαυρολέων
    Συλλογή Σπουργιτάκια, ΒΚΜ: 7263, Τιμή: 7,50 €

    Ο αυλός
    Συγγραφέας: Μαρία Λυρατζή
    Συλλογή Χελιδόνια, ΒΚΜ: 7223, Τιμή: 6,00 €

    Μπελάδες για τρεις – Μια ιστορία για τη φιλία, την ανακύκλωση και τη συνεργασία
    Συγγραφέας: Κατερίνα Τζωρίδου
    Συλλογή Χελιδόνια, ΒΚΜ: 7134, Τιμή: 9,00 €

    Η Τρίτη Ευχή
    Συγγραφέας: Χαρά Γιαννακοπούλου
    Συλλογή Κύκνοι, ΒΚΜ: 7152, Τιμή: 11,50 €

    Τερατολογία
    Σχεδιασμός: Jonathan Lambert
    Παιδική λογοτεχνία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7211, Τιμή: 18,50 €

    Ένα ψάρι στο κακάο
    Συγγραφέας: Ελένη Τορόση
    Σειρά: Χωρίς Σωσίβιο - Καβουράκια, ΒΚΜ: 7316, Τιμή: 3,50 €

    Ο Τραμ
    Συγγραφέας: Κώστας Μάγος
    Σειρά: Χωρίς Σωσίβιο - Δελφινάκια, ΒΚΜ: 7315, Τιμή: 4,40 €

    Η Ούρσουλα και η συμμορία της Κίτρινης Γάτας
    Συγγραφέας: Κρις Ρίντελ
    Σειρά: Σπουργιτάκια, ΒΚΜ: 6742, Τιμή: 10,50 €

    Γενιά Xnet
    Συγγραφέας: Κόρυ Ντοκτορόου
    Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους, ΒΚΜ: 7171, Τιμή: 19,00 €

    Πώς να μιλήσετε δρακονέζικα
    Συγγραφέας: Κρεσσίντα Κάουελ
    Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά – Συλλογή: Χελιδόνια, ΒΚΜ: 7264, Τιμή: 11,70 €

    Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο
    Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση
    Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά – Συλλογή: Περιστέρια, ΒΚΜ: 7338, Τιμή: 10,90 €

    Ιστορίες για παιδάκια που δε νυστάζουν
    Παιδικά λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7272, Τιμή: 10,90 €

    Θέλω κι εγώ...
    Συγγραφέας: Κνίστερ
    Εικονογράφηση: Εύα Θάρλετ
    Παιδικά λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7434, Τιμή: 9,90 €

    Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων
    Συγγραφέας: Λιούις Κάρρολ
    Εικονογράφηση: Ρόμπερτ Ίνγκπεν
    Παιδικά λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7221, Τιμή: 17,50 €

    Θα σε κρατάω εγώ σφιχτά στην αγκαλιά μου
    Εικονογράφηση: Ντέμπι Λιόρι
    Παιδικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7454, Τιμή: 9,90 €

    Η πριγκίπισσα του χιονιού
    Κείμενο: Έμιλυ Χόουκινς
    Παιδικά λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, ΒΚΜ: 7323, Τιμή: 15,50 €

    Ο κλέφτης μάγος (Τριλογία: Κλέφτης Μάγος, Βιβλίο Ι)
    Συγγραφέας: Σάρα Πρίνιας
    Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους – Σειρά: Περιπέτειες, ΒΚΜ: 7138, Τιμή: 14,50 €

    Η βραχνή φωνή του ερωδιού (Οι μύθοι των Οτόρι, βιβλίο IV, Το τελευταίο βιβλίο)
    Συγγραφέας: Λίαν Χερν
    Λογοτεχνία για νέους – Σειρά: Μυθιστορήματα φαντασίας, ΒΚΜ: 7455, Τιμή: 22,50 €

    8. Εκπαίδευση

    α. Ελληνόγλωσση εκπαίδευση

    Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου Γ΄ Γενικού Λυκείου, γενικής παιδείας
    Συγγραφέας: Δημήτρης Θ. Κατσουλάκος
    Λύκειο, ΒΚΜ: 7020, Τιμή: 12,70 €

    Αρχαία ελληνική γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου (συντομευμένη έκδοση)
    Συγγραφέας: Μιχάλης Σαρρής
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 7122, Τιμή: 10,50 €

    Τεχνολογία Β΄ Γυμνασίου
    Συγγραφείς: Ι. Τούρλος, Ε. Χονδρογιάννης
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 6785, Τιμή: 13,00 €

    Το μαθηματικό εργαστήριο του κύριου Πυθαγόρα – Μαθαίνω να γράφω τους αριθμούς
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 7146, Τιμή: 4,50 €

    Το μαθηματικό εργαστήριο του κύριου Πυθαγόρα - Η πρόσθεση και η αφαίρεση
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 7148, Τιμή: 5,50 €

    Γλωσσικές ασκήσεις για την Ε΄ Δημοτικού
    Συγγραφείς: Αθ. Κοκοβίνος, Χρ. Ζηκούλης
    Δημοτικό
    ΒΚΜ: 6922, Τιμή: 11,90 €

    Οικιακή οικονομία β’ γυμνασίου
    Συγγραφείς: Άρης Ασλανίδης, Κυριακή Μπαρουτσή
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 6919, Τιμή: 14,00 €

    Τα θέματα των Πανελλήνιων απολυτήριων εξετάσεων Γ΄ Γενικού Λυκείου (Μάιος-Ιούνιος 2008)
    Συγγραφείς: Ν. Πρωτοπαπάς, Ε. Πρωτοπαπάς, Χ. Παπαϊωάννου, Β. Μπακλαβάς, Π. Μηλίτσης, Ε. Χονδρογιάννης, Μ. Σαρρής, Α. Τένγκου, Γ. Κεφαλλωνίτης
    Λύκειο, ΒΚΜ: 7121, Τιμή: 14,50 €

    Γλωσσικές ασκήσεις για την Γ΄ Δημοτικού
    Συγγραφέας: Δήμητρα Τσεπεντζή
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 6884, Τιμή: 9,50 €

    Χημεία Γ΄ Γενικού Λυκείου, θετικής κατεύθυνσης, α΄ τόμος
    Συγγραφείς: Π. Κονδύλης, Π. Λατζώνης
    Λύκειο, ΒΚΜ: 6902, Τιμή: 19,50 €

    Γραμματική για παιδιά Γ΄-Δ΄ Δημοτικού
    Συγγραφείς: Αντώνης Μπέσιος, Μαρία Δελάκη
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 6625, Τιμή: 17,00 €

    Μαθηματικά Γ΄ Γενικού Λυκείου, θετικής & τεχνολογικής κατεύθυνσης, β΄ τόμος
    Συγγραφείς: Θανάσης Τσιούμας, Γιάννης Σιάχος
    Λύκειο, ΒΚΜ: 6305, Τιμή: 22,00 €

    Μαθηματικά Α΄ Δημοτικού
    Συγγραφείς: Ελευθ. Πρωτοπαπάς, Νεκτ. Πρωτοπαπάς
    Εκπαίδευση – Δημοτικό, ΒΚΜ: 6704, Τιμή: 21,50 €

    Οδηγός λύσεων για τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων Β΄ Δημοτικού
    Συγγραφείς: Βασίλης Καραγιάννης, Αλέξανδρος Ευαγγελόπουλος
    Εκπαίδευση – Δημοτικό, ΒΚΜ: 7118, Τιμή: 15,00 €

    Γλώσσα Α΄ Δημοτικού – Εμπεδωτικές ασκήσεις
    Συγγραφέας: Βασίλης Καραγιάννης
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 7037, Τιμή: 22,00 €

    Έκθεση για την Δ΄ Δημοτικού
    Συγγραφέας: Μαρία Δελάκη
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 6740, Τιμή: 13,70 €

    Ομήρου Οδύσσεια Α΄ Γυμνασίου (συνοπτική έκδοση)
    Συγγραφέας: Ανδρέας Παπαγεωργίου
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 7287, Τιμή: 15,00 €

    Ομήρου Οδύσσεια Α΄ Γυμνασίου
    Συγγραφέας: Ανδρέας Παπαγεωργίου
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 6488, Τιμή: 22,00 €

    Φυσική Γ΄ Γενικού Λυκείου, α΄ τόμος, θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης
    Συγγραφέας: Αντώνης Σαρρηγιάννης
    Λύκειο, ΒΚΜ: 7129, Τιμή: 19,90 €

    Μαθηματικά Δ΄ Δημοτικού
    Συγγραφείς: Ελευθέριος Πρωτοπαπάς, Νεκτάριος Πρωτοπαπάς
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 6707, Τιμή: 17,90 €

    Ερευνώ και ανακαλύπτω ΣΤ΄Δημοτικού (Φυσικά Δημοτικού)
    Συγγραφέας: Αντώνης Σαρρηγιάννης
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 6949, Τιμή: 17,00 €

    Έκθεση για την Γ΄ Γυμνασίου. Γράφοντας και διορθώνοντας την έκθεση
    Συγγραφείς: Στέλλα Λιβανίου, Κατερίνα Παπαδοπούλου
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 7038, Τιμή: 8,50 €

    Φυσική Γ΄ Γυμνασίου
    Συγγραφείς: Σωτήρης Κοκκωνάκης, Αργύρης Ψαλίδας
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 6709, Τιμή: 19,90 €

    Μαθηματικά Γ΄ Γενικού Λυκείου, θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, α΄ τόμος
    Συγγραφέας: Γιώργος Φραγκουλόπουλος
    Λύκειο, ΒΚΜ: 6716, Τιμή: 24,00 €

    Πρώτη γραφή. Ένα τετράδιο για όλο το χρόνο. Α΄ Δημοτικού
    Συγγραφέας: Φανή Αναγνώστου
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 6729, Τιμή: 2,90 €

    Μαθηματικά ΣΤ΄ Δημοτικού
    Συγγραφέας: Ελευθέριος Πρωτοπαπάς, Νεκτάριος Πρωτοπαπάς
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 7128, Τιμή: 19,90 €

    Γεωλογία – Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
    Συγγραφέας: Άρης Ασλανίδης
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 7312, Τιμή: 13,50 €

    Μαθηματικά Δ΄ Δημοτικού (τετράχρωμο)
    Συγγραφείς: Βασιλική Σοφού, Θανάσης Σαΐτης
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 6445, Τιμή: 25,00 €

    Ιστορία Ε΄ Δημοτικού
    Συγγραφείς: Τερέζα Μπάουμ, Αντωνία Καβαλλιέρου
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 7436, Τιμή: 14,70 €

    Ανθολόγιο φιλοσοφικών κειμένων Γ΄ Γυμνασίου
    Συγγραφείς: Θεοδώρα Μερτίκα, Στέλλα Πανουργιά-Σαββανή, Παναγιώτης Τσιαμούρας, Χρήστος Γρηγορίου, Κώστας Γεωργιάδης
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 6490, Τιμή: 18,50 €

    Πλάτωνα Πολιτεία Γ΄ Γενικού Λυκείου θεωρητικής κατεύθυνσης (αναμορφωμένη έκδοση)
    Συγγραφείς: Μιχάλης Σαρρής, Κώστας Πετρόπουλος, Ανδρέας Παπαγεωργίου
    Λύκειο, ΒΚΜ: 7120, Τιμή: 16,20 €

    Πολιτική και Δίκαιο Β΄ Γενικού Λυκείου Γενικής Παιδείας
    Συγγραφέας: Κώστας Θεριανός
    Λύκειο, ΒΚΜ: 7447, Τιμή: 10,90 €

    β. Ξενόγλωσση εκπαίδευση

    Αγγλικά Ε΄ Δημοτικού (με CD)
    Συγγραφείς: Πολυξένη Ζημιανίτου, Παρασκευή Μουστακίδου
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 6830, Τιμή: 11,50 €

    Αγγλικά Δ΄ Δημοτικού (περιλαμβάνει Audio-CD)
    Συγγραφέας: Παναγιώτα Παπαδοπούλου
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 6829, Τιμή: 9,90 €

    Αγγλικά ΣΤ΄ Δημοτικού (περιλαμβάνει Audio-CD)
    Συγγραφέας: Αντιγόνη Μπρατσόλη
    Δημοτικό, ΒΚΜ: 7308, Τιμή: 11,70 €

    Αγγλικά Γ΄ Γυμνασίου
    Συγγραφείς: Patrick McGavigan, Ρένα Παπαριστείδου
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 7311, Τιμή: 11,00 €

    Αγγλικά Β΄ Γυμνασίου
    Συγγραφείς: Patrick McGavigan, Ρένα Παπαριστείδου
    Γυμνάσιο, ΒΚΜ: 7310, Τιμή: 11,00 €

    γ. Βιβλία για εκπαιδευτικούς

    Μαθησιακές δυσκολίες: Ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση
    Συγγραφέας: Ν. Τομαράς
    Σειρά: Διδακτική πράξη & θεωρία, ΒΚΜ: 6971, Τιμή: 12,50 €

    Ο Προυστ και το καλαμάρι. Πώς ο εγκέφαλος έμαθε να διαβάζει
    Συγγραφέας: Maryanne Wolf
    Βιβλία για τους εκπαιδευτικούς, ΒΚΜ: 7059, Τιμή: 19,50 €

    Παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής για μικρά και μεγάλα παιδιά
    Συγγραφέας: Dieter Krowatschek
    Σειρά: Διδακτική πράξη & θεωρία, ΒΚΜ: 6233, Τιμή: 14,00 €

    Το ψάρι που προσπαθεί – Ένα πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας
    Συγγραφέας: Αγγελική Θάνου
    Σειρά: Διδακτική πράξη & θεωρία, ΒΚΜ: 5871, Τιμή: 10,50 €

    Δημιουργικές δραστηριότητες Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού
    Συγγραφέας: Παναγιώτης Γ. Καμπύλης
    Δημοτικό / Φάκελος εκπαιδευτικού υλικού, ΒΚΜ: 6632, Τιμή: 18,50 €

    Κριτήρια αξιολόγησης για τη Γλώσσα Γ΄- Δ΄ Δημοτικού
    Συγγραφείς: Αντώνης Μπέσιος, Μαρία Δελάκη
    Δημοτικό / Φάκελος εκπαιδευτικού υλικού, ΒΚΜ: 6626, Τιμή: 19,00 €

    9. Λεξικά

    α. Σε ελληνική γλώσσα

    Θησαυρός συνωνύμων και αντιθέτων της νέας ελληνικής γλώσσας (β΄ έκδοση)
    Συγγραφείς: Ομάδα συγγραφέων
    Λεξικά Νεοελληνικής Γλώσσας, ΒΚΜ: 7172, Τιμή: 15,50 €

    β. Ξενόγλωσσα
    1000 λέξεις και μιλάς τη γλώσσα: Αγγλικά – Γενικό λεξιλόγιο
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7190, Τιμή: 8,80 €

    1000 λέξεις και μιλάς τη γλώσσα: Ιταλικά – Γενικό λεξιλόγιο
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7191, Τιμή: 8,80 €

    1000 λέξεις και μιλάς τη γλώσσα: Αγγλικά – Φαγητό και ποτό
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7192, Τιμή: 8,80 €

    1000 λέξεις και μιλάς τη γλώσσα: Γαλλικά – Φαγητό και ποτό
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7193, Τιμή: 8,80 €

    1000 λέξεις και μιλάς τη γλώσσα: Ιταλικά – Ταξίδια και διακοπές
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7194, Τιμή: 8,80 €

    1000 λέξεις και μιλάς τη γλώσσα: Αγγλικά – Αργκό
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7195, Τιμή: 8,80 €

    Το μικρό ελληνο-γαλλικό λεξικό
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7043, Τιμή: 4,90 €

    Το μικρό ελληνο-αγγλικό λεξικό
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7044, Τιμή: 4,90 €

    Το μικρό ελληνο-ισπανικό λεξικό
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7045, Τιμή: 6,50 €

    Το μικρό ελληνο-γερμανικό λεξικό
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7046, Τιμή: 6,90 €

    Το μικρό ελληνο-ιταλικό λεξικό
    Ξενόγλωσσα λεξικά, ΒΚΜ: 7047, Τιμή: 4,90 €

    10. Πρακτικοί οδηγοί

    Ο κόσμος του μωρού μας
    Ιδέα: Judy Hershner, Marie D. Jones, Helen F. Pill
    Ημερολόγιο του μωρού, ΒΚΜ: 7014, Τιμή: 21,50 €

    Η μοναξιά στον εικοστό πρώτο αιώνα
    Συγγραφέας: Marie-France Hirigoyen
    Σωματική και ψυχική υγιεινή, ΒΚΜ: 6955, Τιμή: 17,00 €

    Προικισμένα μωρά, εμπνευσμένοι γονείς: Για μια άλλη προσχολική ηλικία
    Συγγραφέας: Gordon Ramsay
    Βιβλία για τους γονείς, ΒΚΜ: 7187, Τιμή: 9,50 €

    Καλή όρεξη – Υγιεινές συνταγές για μια καλύτερη ζωή από έναν κορυφαίο σεφ
    Συγγραφέας: Στέλιος Παπαβέντσης
    Μαγειρική, ΒΚΜ: 7389, Τιμή: 24,00 €

    Ψυχαγωγώντας και εκπαιδεύοντας το μωρό σας
    Συγγραφέας: Καρολάιν Γιανγκ
    Πρακτικοί οδηγοί – Σειρά: Οδηγοί για γονείς, ΒΚΜ: 7108, Τιμή: 11,70 €

    Ψυχαγωγώντας και εκπαιδεύοντας τα μικρά παιδιά
    Συγγραφέας: Καρολάιν Γιανγκ
    Πρακτικοί οδηγοί – Σειρά: Οδηγοί για γονείς, ΒΚΜ: 7107, Τιμή: 11,70 €

    Αντιμετώπισε το κοινωνικό άγχος
    Συγγραφείς: Debra A. Hope, Richard G. Heimberg, Harlan R. Juster, Cynthia L. Turk
    Πρακτικοί οδηγοί – Σειρά: Βιβλιοθεραπεία, ΒΚΜ: 6572, Τιμή: 19,90 €

    11. Βιβλία δώρα

    Μάθε να τολμάς!
    Σειρά: Έλεν Έξλεϋ – Από καρδιάς, ΒΚΜ: 7227, Τιμή: 6,20 €

    Πόσο τρελά σ’ αγαπώ
    Σειρά: Έλεν Έξλεϋ – Από καρδιάς, ΒΚΜ: 7228, Τιμή: 6,20 €

    Φίλη μου αγαπημένη
    Σειρά: Έλεν Έξλεϋ – Από καρδιάς, ΒΚΜ: 7229, Τιμή: 6,20 €

    Μικρά σπουδαία πράγματα...
    Σειρά: Έλεν Έξλεϋ – Από καρδιάς, ΒΚΜ: 7230, Τιμή: 6,20 €

    Μωράκι, καλώς ήρθες
    Συγγραφέας: Έλεν Έξλεϋ
    Σειρά: Μικροί Θησαυροί, ΒΚΜ: 7276, Τιμή: 6,90 €

    Η βίβλος της εργαζόμενης γυναίκας στον 21ο αιώνα
    Επιμέλεια: Έλεν Έξλεϋ
    Σειρά: Μικροί Θησαυροί, ΒΚΜ: 7275, Τιμή: 6,90 €

    Τρελά γέλια
    Σειρά: Μικροί Θησαυροί, ΒΚΜ: 7274, Τιμή: 6,90 €

    Μωρό μου
    Λεύκωμα για το μωρό, ΒΚΜ: 6593, Τιμή: 14,70 €

    12. Ημερολόγια
    Ημερολόγιο για τον δάσκαλο 2009-2010
    Επιμέλεια: Βασιλική Νίκα
    ΒΚΜ: 6819, Τιμή: 12,50 €

    Ημερολόγιο του καθηγητή 2009-2010
    ΒΚΜ: 7117, Τιμή: 12,50 €

    Μαθητικό ημερολόγιο 2009-2010
    ΒΚΜ: 7225, Τιμή: 4,90 €

    Σχολικό ημερολόγιο για μαθητές Δημοτικού 2009-2010
    Επιμέλεια: Βασιλική Νίκα
    Ημερολόγια, ΒΚΜ: 7116, Τιμή: 5,50 €

    Ημερολόγιο 2010 (ημερήσιο με ώρες και γραμμές)
    Ημερολόγια, ΒΚΜ: Η046, Τιμή: 10,50 €

    Ημερολόγιο 2010 (ημερήσιο χωρίς ώρες και γραμμές)
    Ημερολόγια, ΒΚΜ: Η047, Τιμή: 10,50 €

    Ημερολόγιο τριών ετών 2010-2011-2012
    Ημερολόγια, ΒΚΜ: Η045, Τιμή: 15,00 €

    Το σχολικό ημερολόγιο των Βιβλιοφάγων 2009-2010
    Ημερολόγια, ΒΚΜ: 7145, Τιμή: 7,50 €

    Νους, σώμα και πνεύμα. Ημερολόγιο 2010
    Ημερολόγια, ΒΚΜ: 7294, Τιμή: 12,90 €

    Diary / Ημερολόγιο 2010 - Ένας χρόνος με αγγλικά
    Ημερολόγια, ΒΚΜ: 7356, Τιμή: 9,00 €

    Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2010 (άδετο) – Είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη
    Επιμέλεια-Ανθολόγηση κειμένων: Κώστας Σταμάτης
    Ημερολόγια, ΒΚΜ: 7355, Τιμή: 1,90 € €

    13. Περιοδικά

    Νέα Παιδεία, τεύχος 128
    Συγγραφική ομάδα: Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία»
    Επιστημονικά περιοδικά, ΒΚΜ: ΕΓ54, Τιμή: 6,50 €

    Νέα Παιδεία – τεύχος 129
    Συγγραφική ομάδα: Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία»
    Επιστημονικά περιοδικά, ΒΚΜ: ΕΓ55, Τιμή: 6,50 €

    Ποιητική - τεύχος 3
    Διευθυντής: Χάρης Βλαβιανός
    ΒΚΜ: ΕΓ56, Τιμή: 19,00 €

    Νέα Παιδεία – τεύχος 130
    Συγγραφική ομάδα: Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία»
    Επιστημονικά Περιοδικά, ΒΚΜ: ΕΓ58, Τιμή: 6,50 €

    Εκδηλώσεις-Σεμινάρια-Εορτασμοί:

    • Οι Εκδόσεις Πατάκη στη 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου 23-26 Ιανουαρίου 2009.

      Ένα υπέροχο ταξίδι ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, ένα ταξίδι που πέρασε μέσα από τη φαντασία, τη γνώση, τη χαρά και τη δημιουργία. Μικροί και μεγάλοι αναγνώστες επισκέφθηκαν για τέσσερις μέρες τη 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου που έγινε στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι. Η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου μάς γέμισε όλους χαρά, μιας και είδαμε τις ιδέες μας, τα σχέδιά μας και, φυσικά, το καλό βιβλίο να βρίσκουν ένθερμους υποστηρικτές.

      Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη μπορούσε κανείς να ανακαλύψει βιβλία κάθε ενδιαφέροντος μέσα από τους εκατοντάδες προσεκτικά επιλεγμένους τίτλους.

      Ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων έφερε κοντά συγγραφείς, εικονογράφους, βιβλία και αναγνώστες. Σε είκοσι τρεις εκδηλώσεις είχαν συνολικά την ευκαιρία να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι βιβλιοφάγοι. Ακόμη όμως και πέρα από το πρόγραμμα -που οργάνωσαν προσεκτικά- στο φιλόξενο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη έδωσαν το «παρών» πολυαγαπημένοι συγγραφείς και εικονογράφοι.

      Η αγαπημένη Ζωρζ Σαρή επισκέφθηκε, εκτός προγράμματος, την έκθεση και για πάνω από 2 ώρες συνάντησε αναγνώστες πολλών ηλικιών και τους αφιέρωσε βιβλία της. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για πολλούς γονείς που συνάντησαν και γνώρισαν στα παιδιά τους τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα της λογοτεχνίας.

      Η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά συνάντησε στο περίπτερο των Εκδόσεων Πατάκη 100 μαθητές, οι οποίοι της πήραν μια ραδιοφωνική συνέντευξη. Η Βούλα Μάστορη υπέγραψε συλλεκτικά Συμβόλαια Φιλίας και έγινε «κολλητή» με τους αναγνώστες της.

      Ο Φίλιππος Μανδηλαράς συνάντησε τον Kevin Brooks σε ένα ραδιοφωνικό παιχνίδι μουσικής και λογοτεχνίας.

      Ο Κότσυφας και η Μεσόγειος, οι ήρωες των νέων βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τη σειρά ΟΙΚΟλογήματα, με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βασιλικής Νίκα, έμαθαν στα παιδιά πώς θα πείσουν τους μεγάλους για τη διάσωση του πλανήτη. Χόρεψαν μαζί τους και τραγούδησαν δυνατά τα οικο-τραγούδια, σε μουσική του Κώστα Θωμαΐδη, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν.

      Μια μαγική αφήγηση της Κλέφτρας των Ονείρων με τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και το μουσικό Σόλη Μπαρκή, μια δραματοποιημένη αφήγηση του μύθου της Ατλαντίδας όπως τον έγραψε η Μαρία Αγγελίδου, ένα ανατρεπτικό μουσικό εργαστήρι με τον συγγραφέα και μουσικοπαιδαγωγό Παναγιώτη Τσιρίδη, με αφορμή το βιβλίο του Εδώ Παύλος, ένα ξεχωριστό δρώμενο-νεραϊδοσυνάντηση με τον θεατρολόγο Γιώργο Περπινιά και την παιδαγωγό Μάρα Κελίδη είναι μια μικρή αλλά δυνατή γεύση αυτού του γεμάτου πολιτιστικού 4ήμερου.

      Οι συγγραφείς Αγγελική Βαρελλά, Βούλα Μάστορη, Kevin Brooks, Φίλιππος Μανδηλαράς, Μάνος Κοντολέων, Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Σοφία Μαντουβάλου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Αλεξάνδρα Μπίζη, Μαρία Παπαγιάννη, Λίτσα Ψαραύτη, Celia Rees, Ελένη Δικαίου, Παναγιώτης Τσιρίδης, Μαρία Αγγελίδου, Βάσω Ψαράκη, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Αθηνά Μπίνιου, ήταν όλοι εκεί.


    Δείτε εδώ την συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα TA ΝΕΑ - ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΟ η Άννα Πατάκη



    Page generated: 25/08/2024 01:19:49