Κατηγορίες

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι Εκδόσεις Πατάκη, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια παρουσίας τους στο εκπαιδευτικό βιβλίο, διοργανώνουν διαγωνισμό γραπτού λόγου με θέμα το Περιβάλλον. Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι πυρκαγιές που αφανίζουν κάθε χρόνο τα δάση μάς πληγώνουν όλους. Η συγκίνηση ή η οργή μας πρέπει να εκφραστούν, να γίνουν λόγος ευαισθητοποίησης, συγκίνησης, διαμαρτυρίας.

Καλούμε εσάς, τους μαθητές κάθε ηλικίας, να γράψετε ένα ή περισσότερα πεζά ή ποιητικά κείμενα στην ελληνική γλώσσα, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή και τις προτάσεις σας για το περιβάλλον.
(Τα πεζά κείμενα πρέπει να υπερβαίνουν τις εκατό λέξεις· για τα ποιητικά κείμενα δεν υπάρχει ελάχιστο όριο λέξεων. Οι συμμετοχές είναι ατομικές.)

Ειδική επιτροπή θα επιλέξει 3 κείμενα, που θα κερδίσουν:

1ο βραβείο: 1 ταξίδι στην Αγγλία για δύο άτομα (Λονδίνο – Οξφόρδη)
2ο βραβείο: 1 φορητός υπολογιστής αξίας 600 €
3ο βραβείο: 1 Apple i-pod Nano (4 GB) αξίας 140 €


Επίσης, 35 συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα κερδίσουν με κλήρωση 2 βιβλία (συνολικής αξίας μέχρι 50 €) των Εκδόσεων Πατάκη.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 02/05/2009.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται, μαζί με το/α κείμενο/α που θα παραδοθεί/ούν απευθείας από τον ενδιαφερόμενο ή θα σταλεί/ούν μέσω απλού ταχυδρομείου ή κούριερ στις Εκδόσεις Πατάκη (Παναγή Τσαλδάρη 38, 104 37 Αθήνα, τηλ. 210.36.50.000) έντυπα ή/και ψηφιακά σε cd-rom σε μορφή doc ή pdf μέχρι την 30.03.2009, να αποσταλεί συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τους γονείς/κηδεμόνες η αίτηση συμμετοχής με συνημμένους τους όρους του διαγωνισμού.
Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από το κεντρικό κατάστημα των Εκδόσεων Πατάκη (Εμμανουήλ Μπενάκη 16, 106 78 Αθήνα), βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, 106 78 Αθήνα), από το υποκατάστημα των Εκδόσεων Πατάκη (Νέα Μοναστηρίου 122, 563 34 Θεσσαλονίκη) ή από το site των Εκδόσεων Πατάκη (www.patakis.gr). Τα κείμενα που θα κατατεθούν από τους διαγωνιζόμενους, είτε διακριθούν είτε όχι, δεν επιστρέφονται. Όλα ή κάποια από τα διακριθέντα έργα δύναται να τυπωθούν, να εκδοθούν, να αναρτηθούν στο διαδίκτυο, να δημοσιευθούν, να αναπαραχθούν από τις Εκδόσεις Πατάκη, χωρίς όμως να υφίσταται σχετική υποχρέωση των Εκδόσεων Πατάκη.

Αίτηση και όροι συμμετοχής



Page generated: 02/10/2024 19:20:49