Κατηγορίες

HOTEL «Μετανάστευση» - βραχύς κατάλογος

Ένα από τα πλέον κρίσιμα θέματα στην παγκόσμια ατζέντα είναι η μετανάστευση. Μετανάστευση για λόγους οικονομικής ή πολιτικής επιβίωσης, αλλά και μετανάστευση ιδεών, φαινομένων, συμπεριφορών. Αυτό ήταν και το ζητούμενο για το HOTEL 2007.
Η αυξημένη φετινή συμμετοχή (227 κείμενα, έναντι 147 του περσινού HOTEL Γ.Μ. Βιζυηνός) στον πανελλήνιο και θεματικό διαγωνισμό διηγημάτων των Εκδόσεων Πατάκη, σε συνδυασμό με τη σημαντική στάθμη των προς κρίση κειμένων, δημιουργεί μια σημαντική δυναμική για το μέλλον αυτής της λογοτεχνικής πρότασης.

Η κριτική επιτροπή 2007 κατέληξε σ' ένα βραχύ κατάλογο 12 υποψηφίων, κατά αλφαβητική σειρά: Ιωάννα Αγιοστρατίτη, Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Ανδρέας Καροτσιέρης, Χρήστος Κυθρεώτης, A. Van Leadam, Αλεξάνδρα Μέξα, Άκης Παπαντώνης, Αντώνης Πέρης, Ελένη Σβορώνου, Γεωργία Τάτση, Γιάννης Τσίρμπας, Ελένη Φακάλου.

Έξι από αυτούς θα εγκατασταθούν στο «HOTEL Μετανάστευση», μαζί με τους τέσσερις νέους, αξιόλογους πεζογράφους (Πέτρο Κουτσιαμπασάκο, Ηλία Παπαμόσχο, Χρύσα Φάντη και την περσινή νικήτρια Λουΐζα Σπηλιωτοπούλου) που όχι μόνο έγραψαν ένα διήγημα με κοινό θέμα τη Μετανάστευση αλλά διάβασαν και αξιολόγησαν, συνεπικουρούμενοι από την πανεπιστημιακό Αναστασία Νάτσινα, την εκδότρια Άννα Πατάκη και το διευθυντή της σειράς Μισέλ Φάις, τα υποψήφια διηγήματα.

Ο νικητής του HOTEL 2007 θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση τον προσεχή Νοέμβριο. Την ίδια μέρα θα παρουσιαστεί ο νέος τόμος της σειράς HOTEL, ένοικοι γραφής με τα 4+6 διηγήματα και θα ανακοινωθεί το θέμα του HOTEL 2008, καθώς και τα πρόσωπα που θα το πλαισιώσουν.



Page generated: 02/10/2024 19:22:01