Κατηγορίες

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Διαγωνισμός αφίσας από τις Εκδόσεις Πατάκη
Κεντρικό σύνθημα: «Μην του στερείτε ένα καλό βιβλίο»
Σε μια εποχή που δεν ευνοεί την ανάγνωση, όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί, δημιουργοί και όσοι υπηρετούμε το χώρο του βιβλίου, έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης. Οι Εκδόσεις Πατάκη, με τα βιβλία που επιλέγουν να εκδίδουν, με τους εκπαιδευτικούς φακέλους και τις παιχνιδοβαλίτσες που δανείζουν, αλλά και με τα προγράμματα φιλαναγνωσίας που διοργανώνουν σε όλη την Ελλάδα, επιδιώκουν διαρκώς να συμβάλουν στο να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο και την ανάγνωση.
Το καλοκαίρι του 2007 οι Εκδόσεις Πατάκη ξεκίνησαν καμπάνια προώθησης του παιδικού βιβλίου με κεντρικό σύνθημα:
Θα του στερούσατε το γάλα, τον ήλιο, τη θάλασσα;
Μην του στερείτε ένα καλό βιβλίο.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, διοργανώνουν διαγωνισμό αφίσας με σκοπό την προώθηση του παιδικού βιβλίου και προσκαλούν όλους όσοι νιώθουν δημιουργικοί να καταθέσουν τις ιδέες τους.
Θέμα: Η αφίσα θα πρέπει να επικοινωνεί το μήνυμα της αναγκαιότητας των βιβλίων στη ζωή των παιδιών.
Κεντρικό σύνθημαΜην του στερείτε ένα καλό βιβλίο»
Περιμένουμε φυσικά να ακούσουμε και τα ίδια τα παιδιά να φωνάζουν όλα μαζί απευθυνόμενα στους γονείς, στους συγγενείς, στο σχολείο, στους φίλους...
«Μη μας στερείτε ένα καλό βιβλίο» ή «Μη μου στερείτε ένα καλό βιβλίο»!
Όπως επίσης περιμένουμε να συγκρίνετε, μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες, την αναγκαιότητα του βιβλίου όχι μόνο με αυτή του γάλακτος, του ήλιου και της θάλασσας, αλλά και με άλλες αξίες και αγαθά. Αφήστε λοιπόν τη φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει το δικό σας σύνθημα, παράλληλα με την εικαστική του προσέγγιση.
Ο διαγωνισμός έχει δύο σκέλη, ένα για μαθητές όλων των βαθμίδων και ένα για ενήλικες, επαγγελματίες (εικονογράφους, ζωγράφους, γραφίστες κ.ά.) ή μη.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε έξι διαφορετικές ομάδες:
Α) Μαθητές Νηπιαγωγείου
Β) Μαθητές Α΄ Β΄ και Γ΄ Δημοτικού Σχολείου
Γ) Μαθητές Δ΄ Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου
Δ) Μαθητές Γυμνασίου
Ε) Μαθητές Λυκείου
ΣΤ) Σε ενήλικες (επαγγελματίες ή μη).
Σε κάθε περίπτωση οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές.
Βραβεία: Θα απονεμηθεί ένα βραβείο και ένας έπαινος σε κάθε ομάδα, δηλαδή συνολικά έξι βραβεία και έξι έπαινοι:
Ομάδες Α έως Ε: Μαθητές όλων των βαθμίδων
1ο Βραβείο: Δωροεπιταγή αξίας 200 ευρώ για βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη.
Έπαινος: Δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ για βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη.
Ομάδα ΣΤ: Ενήλικες (επαγγελματίες ή μη)
1ο Βραβείο: 600 ευρώ.
Έπαινος: Δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ για βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη.
Όλα ή κάποια από τα διακριθέντα έργα δύναται να τυπωθούν, να εκδοθούν, να δημοσιευθούν, να αναπαραχθούν, να εκτεθούν από τις Εκδόσεις Πατάκη και να αποτελέσουν επικοινωνιακό υλικό (αφίσες, πανό, κάρτες, διάκοσμο του βιβλιοπωλείου μας κ.ά.) για τις Εκδόσεις Πατάκη.

Η απονομή των βραβείων και των επαίνων θα γίνει στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου 2008.
Συμμετοχή
Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους όσοι αισθάνονται δημιουργικοί, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένα άτομα, ομάδες, τάξεις – σχολεία, δημιουργικά γραφεία κ.ά. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα κερδίσει βραβείο ή έπαινο, το βραβείο ή ο έπαινος θα μοιραστεί ισόποσα στα μέλη της ομάδας.
Κάθε συμμετέχων μπορεί να καταθέσει μόνο μία πρόταση, δηλαδή δεν μπορεί να συμμετάσχει ως μέλος σε περισσότερες από μία ομάδες ούτε να συμμετάσχει και ατομικά και ως μέλος ομάδας.
Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύεται με την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από κάθε ένα συμμετέχοντα σε περίπτωση ομάδας και από τους γονείς/κηδεμόνες σε περίπτωση μεμονωμένης συμμετοχής ανηλίκων. Σε περίπτωση συμμετοχής σχολείου ή σχολικής τάξης την αίτηση συμμετοχής δύναται να υπογράφει μόνο ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός, υπό την προϋπόθεση όμως ότι, σε περίπτωση διάκρισης του έργου, χρήση και δημοσίευσή του κατά τα ανωτέρω από τις Εκδόσεις Πατάκη θα γίνει μόνο εφόσον εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών που έχουν συμμετάσχει. Απουσία της αίτησης συμμετοχής σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό από το διαγωνισμό. Η αίτηση συμμετοχής με τους επισυναπτόμενους σε αυτήν όρους βρίσκεται αναρτημένη στο site των Εκδόσεων Πατάκη (www.patakis.gr) και διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Εμμανουήλ Μπενάκη 16, 106 80 Αθήνα.
Τα έργα που θα κατατεθούν, είτε διακριθούν είτε όχι, δεν επιστρέφονται.
Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν στις Εκδόσεις Πατάκη (Βαλτετσίου 14, 10680 Αθήνα, τηλ.: 210.36.50.000), υπόψη κ. Δικαίου Χατζηπλή, μέσω κούριερ ή να παραδοθούν από τον ενδιαφερόμενο απευθείας στα γραφεία των Εκδόσεων Πατάκη (Βαλτετσίου 14, 10680 Αθήνα, τηλ.: 210.36.50.000) μέχρι 28-02-2008 (ημερομηνία παραλαβής από τις Εκδόσεις Πατάκη). Στο φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται η φράση: «Για το διαγωνισμό αφίσας με κεντρικό σύνθημα: Μην του στερείτε ένα καλό βιβλίο».
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αφίσας
Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν έντυπα ή/και ψηφιακά σε cd-rom σε μορφή Tiff, eps, pdf στα 300 dpi. Όπως επίσης και σε ανοιχτό αρχείο Quark Xpress, In Design, Photoshop, Illustrator, Corel Draw. Κανένα έργο δεν πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικά με τη μορφή e-mail.
Οι αφίσες θα πρέπει να έχουν μέγεθος 35 εκ. πλάτος επί 50 εκ. ύψος.
Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί είναι ελεύθερη (φωτογραφία, κολάζ, ζωγραφική, γραφιστική κ.ά.), αλλά το έργο δεν πρέπει να περιέχει εικόνες, φωτογραφίες, πρόσωπα, εμπορικά σήματα, διακριτικά γνωρίσματα ή άλλα στοιχεία για τα οποία ο διαγωνιζόμενος δεν έχει την άδεια χρήσης και δεν μπορεί να παραχωρήσει άδεια δημοσίευσης, χρήσης, αναπαραγωγής, έκδοσης και εκμετάλλευσης στις Εκδόσεις Πατάκη.
Το σύνθημα «Μην του στερείτε ένα καλό βιβλίο» πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά στην αφίσα.
Προαιρετικά μπορεί να εμφανίζεται και το σήμα των Εκδόσεων Πατάκη, το οποίο μπορείτε να βρείτε ειδικά για το διαγωνισμό στο site των Εκδόσεων Πατάκη.
Επιπλέον κείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οι Εκδόσεις Πατάκη έχουν το δικαίωμα να το διαφοροποιήσουν ή και να το αφαιρέσουν σε περίπτωση που το έργο επιλεγεί ως επικοινωνιακό υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκδηλώσεων των Εκδόσεων Πατάκη, τηλ.: 210.36.50.024 και 210.36.50.026, ekdiloseis@patakis.gr


Page generated: 02/10/2024 20:21:32