Κατηγορίες

HOTEL «Internet»

Τρία εκατομμύρια διαδικτυακοί χρήστες και πλέον των 10.000 blogs στην Ελλάδα πιστοποιούν μια νέα πραγματικότητα – κι όχι μόνο ψηφιακή. Η διαδικτυακή βιβλιοφιλία εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ ήδη αρκετοί bloggers τυπώνουν τα άυλα ημερολόγιά τους σε βιβλία. Οι συγγραφείς της μπλογκόσφαιρας γράφοντας μικρά και ασυνεχή κείμενα συμμετέχουν, συνειδητά ή ερήμην, σε αυτό που η τρέχουσα θεωρητική κουβέντα χαρακτηρίζει microfiction ή metafiction.
Το νέο θέμα του Hotel 2008 ορίζεται ως μια ιστορία αντλημένη από το Διαδίκτυο· ένα διήγημα που θα εμψυχώνεται από τη θεματική και την ποιητική της ψηφιακής πραγματικότητας.

Hotel Internet, λοιπόν. Σε αυτό το νέο λογοτεχνικό παιχνίδι συμμετέχουν: οι συγγραφείς Ελιάνα Χουρμουζιάδου και Χρήστος Χρυσόπουλος, η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου (διαδικτυακώς γνωστή ως Αθήναιος) και ο Χρίστος Κυθρεώτης (νικητής του περσινού Hotel «Μετανάστευση»), οι οποίοι καλούνται να γράψουν από ένα διήγημα και, παράλληλα, να κρίνουν και να διακρίνουν τα κείμενα που θα φτάσουν στη ρεσεψιόν του Hotel «Internet». Η Τιτίκα Δημητρούλια (που χρόνια εντρυφεί στις αμφίθυμες σχέσεις Λογοτεχνίας-Διαδικτύου) θα πλαισιώσει θεωρητικώς το όλο εγχείρημα. Τόσο η εκδότρια Άννα Πατάκη όσο και ο Μισέλ Φάις θα κάνουν blogging στη διαδικασία ανάδειξης των έξι καλύτερων διαδικτυακών ιστοριών.

Όροι συμμετοχής
Δεκτές θα γίνονται συμμετοχές που έχουν ημερομηνία αποστολής έως την 30ή Ιουνίου 2008 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο βραχύς κατάλογος των 12 διακριθέντων. Αρχές Νοεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση, θα παρουσιαστεί ο συλλογικός τόμος των 6+4 διηγημάτων, όπου θα μάθουμε και το όνομα του βραβευμένου διηγηματογράφου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δεν έχουν εκδώσει πεζογραφικό βιβλίο. Τα διηγήματα πρέπει να είναι σε έντυπη μορφή, δακτυλογραφημένα με μονό διάστιχο και να συνοδεύονται από CD (και όχι δισκέτα) με το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν κείμενα των 5.000-7.000 λέξεων, καθώς και ένα ευσύνοπτο βιογραφικό τους με στοιχεία επικοινωνίας, ταχυδρομικά στις Εκδόσεις Πατάκη στη διεύθυνση Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, 104 37 Αθήνα, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό διηγήματος», υπόψη του κου Γιώργου Πάντσιου (τηλ.: 210.36.50.051, 210.52.05.651).


Page generated: 02/10/2024 18:18:06