Κατηγορίες

Διαγωνισμός συγγραφής μικρής ιστορίας με αφορμή το βιβλίο της Σοφίας Μαντουβάλου «Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι»

Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι

Οι Εκδόσεις Πατάκη, προσπαθώντας πάντα να στηρίζουν την αξία της ανάγνωσης και να προωθούν την ανάγκη για ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο, οργανώνουν δράσεις προς τον σκοπό αυτό. Έτσι λοιπόν, μια νέα ιδέα δημιουργείται και προκαλεί όλους τους μικρούς φίλους να πάρουν μέρος στον πιο ανατρεπτικό διαγωνισμό. Ένα διαγωνισμό για όσους πιστεύουν πως η εκπαίδευση μπορεί να γίνει μια περιπέτεια με χιούμορ και φαντασία. Ένα διαγωνισμό δημιουργικής γραφής, που ενισχύει την ομαδική εργασία και συνεργασία στο σχολείο, καλλιεργεί και ενεργοποιεί τη φαντασία και προσφέρει στα παιδιά τη χαρά της συλλογικής δημιουργίας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Το θέμα του διαγωνισμού ζητά από τα παιδιά να γράψουν για τη δική τους δασκάλα ή για τον δικό τους δάσκαλο που το κεφάλι της/του έγινε καζάνι.

Είστε μαθητές της Δ΄, Ε ΄και ΣΤ΄ Δημοτικού;
Διαθέτετε χιούμορ, κέφι και φαντασία;
Φοιτάτε σε ελληνικό σχολείο ή σε ελληνόφωνο σχολείο του εξωτερικού;
Κάνετε το κεφάλι της δασκάλας ή του δασκάλου σου καζάνι;
Θέλετε να εμπλουτίσετε τη βιβλιοθήκη του σχολείου σας;
Πάρτε μέρος ως τάξη ή ως ομάδα συγγραφής που εκπροσωπεί το σχολείο σας,
με υπεύθυνο τη δασκάλα ή τον δάσκαλό σας.
Διαβάστε το βιβλίο Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι.
Γράψτε μια μικρή ιστορία με αφορμή το βιβλίο και δώστε της τίτλο.
Καταθέστε την ιστορία σας στις Εκδόσεις Πατάκη μέσω του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.
Εμπιστευτείτε την επιτροπή αξιολόγησης:
Βαγγέλης Ηλιόπουλος - Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός
Μάνος Κοντολέων - Συγγραφέας, Κριτικός βιβλίου
Σοφία Μαντουβάλου - Συγγραφέας, ειδικός στην Εκπαιδευτική Επικοινωνία
Έλενα Πατάκη - Εκδότρια

Κερδίστε ένα από τα πέντε (5) βραβεία αξίας 80 ευρώ σε βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ζητήστε την ανακοίνωση και τους όρους του διαγωνισμού από το Τμήμα Εκδηλώσεων των Εκδόσεων Πατάκη, τηλ.: 210.36.50.024 και 210.36.50.026, ή δείτε τη στο site των Εκδόσεων Πατάκη: www.patakis.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


Διαγωνισμός συγγραφής μικρής ιστορίας από τις Εκδόσεις Πατάκη με αφορμή το βιβλίο της Σοφίας Μαντουβάλου
Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι

Η δασκάλα μας και ο δάσκαλός μας που το κεφάλι τους έγινε καζάνι

Το θέμα: Γράψτε για τη δική σας δασκάλα ή δάσκαλο που το κεφάλι τους έγινε καζάνι ή, διαβάζοντας το βιβλίο της Σοφίας Μαντουβάλου Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι, γράψτε ένα κεφάλαιο που εσείς, παιδιά, θα θέλατε να υπάρχει μέσα στο βιβλίο.

Διακρίσεις: Θα δοθούν πέντε (5) βραβεία των 80 ευρώ το καθένα σε μορφή δωροεπιταγής για βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη.

Η ανακοίνωση των βραβείων θα γίνει τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2008 στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Πατάκη, www.patakis.gr


Όροι συμμετοχής:

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες παιδιών που φοιτούν στις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού και η συμμετοχή είναι ανοιχτή και σε παιδιά που φοιτούν σε ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Οι συμμετοχές δεν μπορούν να είναι ατομικές, αλλά θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν μια τάξη ή μια ομάδα συγγραφής από ένα σχολείο και θα πρέπει να κατατεθούν στις Εκδόσεις Πατάκη από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύεται από την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, υπό την προϋπόθεση όμως ότι, σε περίπτωση διάκρισης του έργου, χρήση και δημοσίευση του κατά τα ανωτέρω από τις Εκδόσεις Πατάκη θα γίνει μόνο εάν εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών που έχουν συμμετάσχει. Απουσία της αίτησης συμμετοχής σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό από τον διαγωνισμό. Η αίτηση συμμετοχής με τους επισυναπτόμενους σε αυτήν όρους βρίσκεται αναρτημένη στο site των Εκδόσεων Πατάκη (www.patakis.gr).

Τα έργα που θα κατατεθούν, είτε διακριθούν είτε όχι, δεν επιστρέφονται.

Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν στις Εκδόσεις Πατάκη (Βαλτετσίου 14, 106 80 Αθήνα, τηλ.: 210.36.50.000), υπόψη κ. Δικαίου Χατζηπλή, μέσω κούριερ, ή να παραδοθούν από τον ενδιαφερόμενο απευθείας στα γραφεία των Εκδόσεων Πατάκη (Βαλτετσίου 14, 106 80 Αθήνα, τηλ.: 210.36.50.000) μέχρι 30 Απριλίου 2008 (ημερομηνία παραλαβής από τις Εκδόσεις Πατάκη). Στο φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται η φράση: «Για τον διαγωνισμό συγγραφής μικρής ιστορίας με θέμα “Η δασκάλα μας και ο δάσκαλός μας που το κεφάλι τους έγινε καζάνι”».

Σε κάθε συμμετοχή πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα όλων των παιδιών που συμμετείχαν.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά


Οι συμμετοχές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 1.500 λέξεις, ανεξάρτητα αν θα είναι χειρόγραφες ή δαχτυλογραφημένες. Θα πρέπει όμως, στην περίπτωση του χειρόγραφου, το κείμενο να είναι ευανάγνωστο, ώστε να κριθεί αποδεκτό από την επιτροπή αξιολόγησης.

Τα κείμενα θα πρέπει να αποσταλούν σε έντυπη μορφή και σε δύο αντίτυπα. Σε περίπτωση που το κείμενο είναι γραμμένο σε υπολογιστή, θα πρέπει να αποσταλεί και σε ηλεκτρονική μορφή με cd ή δισκέτα.

Καμία συμμετοχή δεν θα γίνει αποδεκτή αν σταλεί με e-mail.

Ο τίτλος της ιστορίας που θα γραφτεί είναι ελεύθερος.

 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκδηλώσεων των Εκδόσεων Πατάκη, τηλ.: 210.36.50.024 και 210.36.50.026, ekdiloseis@patakis.gr


Page generated: 02/10/2024 18:16:22