Κατηγορίες

Πανελλήνιος διαγωνισμός διηγήματος

Ένα από τα πλέον κρίσιμα θέματα στην παγκόσμια ατζέντα είναι η μετανάστευση. Μετανάστευση για λόγους οικονομικής ή πολιτικής επιβίωσης, μετανάστευση ως φυγή ή εσωτερική αναζήτηση, αλλά και μετανάστευση ιδεών, τάσεων, φαινομένων, συμπεριφορών. Aυτό είναι το νέο ζητούμενο για το «Hotel 2007». Η αξιοσημείωτη συμμετοχή κειμένων, καθώς και η σημαντική στάθμη τους στο Hotel 2006, με θέμα το Γ.Μ Βιζυηνό, επιβάλλει να είμαστε επιπλέον απαιτητικοί στην επιλογή και στην παρουσίαση νέων πεζογραφικών φωνών.

Στο «Hotel Μετανάστευση» θα φιλοξενηθούν τέσσερις νέοι συγγραφείς οι: Πέτρος Κουτσιαμπασάκος, Ηλίας Παπαμόσχος, Λουίζα Σπηλιωτοπούλου (βραβευθείσα στον περσινό διαγωνισμό) και Χρύσα Φάντη. Θα γράψουν από μια ιστορία συνόρων και από κοινού με την πανεπιστημιακό Αναστασία Νάτσινα (που θα πλαισιώσει θεωρητικά το όλο εγχείρημα), την εκδότρια ¶ννα Πατάκη και τον υπεύθυνο της σειράς Μισέλ Φάις θα κρίνουν και θα προκρίνουν τους πέντε ένοικους γραφής, οι οποίοι θα προκύψουν από τον πανελλήνιο διαγωνισμό και θα εγκατασταθούν στο «Ηotel Μετανάστευση» - ένας εξ αυτών θα βραβευθεί και θα συμμετάσχει στο Hotel 2008.

Όροι συμμετοχής

Δεκτές θα γίνονται συμμετοχές που έχουν ως ημερομηνία αποστολής την 30ή Ιουνίου 2007 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δεν έχουν εκδώσει πεζογραφικό βιβλίο. Τα κείμενα πρέπει να κινούνται στα όρια των 5.000-7.000 λέξεων, να είναι δακτυλογραφημένα με μονό διάστιχο και να συνοδεύονται από δισκέτα ή cd με το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν κι ένα σύντομο βιογραφικό μαζί με στοιχεία επικοινωνίας. Αποστολή με ταχυδρομείο: Εκδόσεις Πατάκη, Βαλτετσίου 14, 10680 Αθήνα, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό διηγήματος», υπόψη κ. Γιώργου Πάντσιου (τηλ. 210.36 50.051)



Page generated: 02/10/2024 20:20:05