Κατηγορίες

Το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων

Το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων "Ποτέ πιο πριν..." στους ετήσιους καταλόγους White Ravens 2024!

 Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη διάκριση που απέσπασε το βιβλίο των Εκδόσεων Πατάκη Ποτέ πιο πριν..του Μάνου Κοντολέων.

Το βιβλίο συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα 200 καλύτερα παιδικά και νεανικά βιβλία παγκοσμίως για το 2024 στους ετήσιους καταλόγους White Ravens 2024 της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου.

Ο κατάλογος και το σήμα White Ravens εκδίδονται από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας του Μονάχου, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη νεανική βιβλιοθήκη στον κόσμο. Κάθε χρόνο, ειδικοί συνεργάτες της Βιβλιοθήκης ξεχωρίζουν 200 βιβλία, τα οποία θεωρούν ότι πραγματεύονται θέματα με παγκόσμια απήχηση ή διαθέτουν εξαιρετική και πρωτοπόρα εικαστική και λογοτεχνική προσέγγιση.

 

Η ετήσια λίστα White Ravens θεωρείται διεθνούς κύρους και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εκδοτών του κόσμου, οι οποίοι βρίσκουν σε αυτή τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις προκειμένου να αγοράσουν δικαιώματα μετάφρασης. Για τη φετινή χρονιά, οι τίτλοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία από 62 χώρες και σε 44 γλώσσες.

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και τον κατάλογο «The White Ravens 2024» εδώ: https://www.ijb.de/en/home/the-white-ravens

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Ανίκα ζει μαζί με τον πατέρα της και τη θεία της, πάνω από δεκαπέντε χρόνια σε μια χώρα του Βορρά. Η ίδια, όπως βέβαια και οι δικοί της, είχε γεννηθεί σε μακρινή χώρα της Ανατολής, αλλά ένα τραγικό γεγονός που συνέβηκε όταν η Ανίκα ήταν ακόμα δυο χρονών, ανάγκασε όλη την οικογένεια όχι μόνο να μεταναστεύσει, αλλά και σχεδόν κάθε χρόνο να μετακομίζουν σε ακόμα πιο βορεινές περιοχές. Η Ανίκα καταπιέζεται από τα αυστηρά ήθη της πατρίδας της που οι δικοί της θέλουν να της επιβάλουν. Έχει μπει στην εφηβεία, αναζητά τρόπους να εκπληρώσει τα προσωπικά της όνειρα, ο έρωτας μπαίνει στη ζωή της… Κι ενώ η Ανίκα προσπαθεί να βρει τους δικούς της βηματισμούς, το παλιό οικογενειακό μυστικό έρχεται να υπενθυμίσει πως σε κάποιες περιοχές της γης το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων είναι απαγορευμένο.

Ο Μάνος Κοντολέων με το τελευταίο του αυτό μυθιστόρημα μας ταξιδεύει από μια ήπειρο σε άλλη και μέσα από την εξιστόρηση της ζωής δυο νέων γυναικών μάς υπενθυμίζει πως κάποιες συνθήκες σχετικές με τις ατομικές ελευθερίες δεν είναι μήτε πάντα μήτε και παντού δεδομένες. Ένα απόλυτα cross over μυθιστόρημα ενηλικίωσης που με μια ιδιαίτερη, σε κάποιες σελίδες, γραφή ξεσκεπάζει την καταπίεση των γυναικών, τη βία που υφίστανται όσοι θέλουν να αμφισβητήσουν συντηρητικές δοξασίες και υποστηρίζει την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 

Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, μικρές ιστορίες και παραμύθια. Παράλληλα ασχολείται με την κριτική της λογοτεχνίας. Συνεργάτης περιοδικών, εφημερίδων, καθώς και του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Έργα του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Ταϊλάνδη. Έχει βραβευτεί με Κρατικά Βραβεία, ήταν υποψήφιος για τα Διεθνή Βραβεία Άντερσεν και ALMA, ενώ έργα του έχουν τιμηθεί από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και διακριθεί από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, όπως και από το αντίστοιχο των ΗΠΑ. Υπήρξε για χρόνια αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Unicef, όπως και κατά καιρούς μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Συγγραφέων, μέλος των επιτροπών Ελληνικών Κρατικών Βραβείων και της επιτροπής βραβείων του περιοδικού Διαβάζω, καθώς και πρόεδρος των επιτροπών Κρατικών Βραβείων Παιδικής/Νεανικής Λογοτεχνίας και Εικονογράφησης της Κύπρου.

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 20/10/2024 03:15:17