Κατηγορίες

Οι Εκδόσεις Πατάκη στη Χρυσή Λίστα Elniplex 2024

Οι Εκδόσεις Πατάκη στη Χρυσή Λίστα Elniplex 2024

Μα τι είναι αυτό το Elniplex που έρχεται κάθε χρόνο να μας αναστατώσει με τις χρυσές λίστες του; 

Με σύνθημά τους «Με το παιδί στο επίκεντρο!», το Elniplex είναι μια ομάδα εκπαιδευτικών και παθιασμένων αναγνωστών που διαβάζουν σχεδόν όλα τα παιδικά βιβλία που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια για να μιλήσουν για όσα από αυτά κερδίζουν την προσοχή τους και, τελικά, την αγάπη τους. Τους ευχαριστούμε που υπάρχουν, γιατί και στο δικό μας επίκεντρο βρίσκεται το παιδί, καθημερινά, εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια. 

Και είναι μεγάλη η χαρά μας, φέτος που κλείνουμε τα 50 μας χρόνια, που το Elniplex ξεχώρισε ως ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ της ΧΡΟΝΙΑΣ τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο και ως ΞΕΝΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ της ΧΡΟΝΙΑΣ τον Ραούλ Ντελεό

Με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο έχουμε πολλά χρόνια κοινής πορείας με δεκάδες εκδόσεις στην Ελλάδα και με αρκετά βιβλία του να μεταφράζονται στο εξωτερικό. Φέτος μας χάρισε το «Οικογένεια είμαστε» και το «Εσύ να με φωνάζεις Εμπενίζερ», δυο βιβλία που μιλάνε για καυτά κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. 

Με τον Ραούλ Ντελεό έχουμε μόνο ένα βιβλίο αλλά και μια ολόκληρη άγνωστη ήπειρο –την Terra Ultima– να ανακαλύψουμε. 

Οι φετινές Χρυσές λίστες μάς επιφύλαξαν και την ευχάριστη έκπληξη να ξεχωρίσουν στην κατηγορία BEST OF THE BEST τα μυθιστορήματα «Η Διδώ και η μαύρη βίβλος» της Μαρίας Παπαγιάννη, για παιδιά 8-11 ετών, και «Οι μέρες που δακρύζουν», της Αλεξάνδρας Μητσιάλη, για έφηβους από 12 ετών. 

BEST OF THE BEST και το «Μαθήματα από τους προγόνους μας», ένα βιβλίο που, μέσα από μια φρέσκια ματιά σε στιγμές από την ιστορία της ανθρωπότητας, μάς δίνει έμπνευση να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο με ΙΣΟΤΗΤΑ, ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ & ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ. 

Στα εφηβικά βιβλία στη Χρυσή Λίστα ξεχώρισαν επίσης τα νέα cross over μυθιστορήματα δύο έμπειρων και καταξιωμένων συγγραφέων, το «Ποτέ πιο πριν…» του Μάνου Κοντολέων και το «Η Τζούλια και ο καρχαρίας» της Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ, όπως και τα «Νήματα που ενώνουν» της Κίκας Χατζοπούλου, της Ελληνίδας που έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο με τη διλογία της να κυκλοφορεί από την Penguin σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο. 

«Η ιστορία βλέπει» της Φωτεινής Φραγκούλη, μια δυνατή, ποιητική και γλυκόπικρη ιστορία για την επιμονή, την πίστη, την περιπλάνηση, την αλήθεια, την ελευθερία, την ανεξιθρησκία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στον εαυτό, στην τέχνη, εκδόθηκε πέντε χρόνια μετά τον θάνατό της, σε εικονογράφηση της Εύης Τσακνιά

Να επιστρέψουμε στα μικρά παιδιά. Ανακαλύψτε τα μεταφρασμένα βιβλία για μικρά παιδιά που επέλεξε το Elniplex για τη Χρυσή Λίστα 2024. 

Το «Ούτε στο όνειρό σας!» της Μπεατρίτσε Αλεμάνια –υπάρχουν πολλοί θαυμαστές της που πανηγυρίζουν για τις ελληνικές εκδόσεις των βιβλίων της–, «Ο καλύτερος αγώνας του Μαντάνι», ένα μικρό διαμάντι που προτείνουμε σε όλα τα παιδιά να το διαβάσουν κι ύστερα να το χαρίσουν μ’ ένα σημείωμα στη μητέρα τους, «Ο θάνατος της κάμπιας», ένα βιβλίο-γέφυρα για να μιλήσουμε με τα μικρά παιδιά για τον κύκλο της ζωής. 

Και, τέλος, στη Χρυσή Λίστα τα βιβλία γνώσεων «Μαρία Κάλλας- Ζώντας μόνο για την τέχνη», της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ, εικονογραφημένο από τη Χριστίνα Δημητρά - Studded Betrayal και «Παλιές τέχνες και τεχνικές- Οδηγός για να τις ανακαλύψουμε ξανά» και ένα βιβλίο με παιχνίδια μυστηρίου με τίτλο «Βρες τον ένοχο!», από τη σειρά: Γρίφοι σε κάθε όροφο. 

Συμπερασματικά: Είναι πάρα πολλά τα καλά βιβλία. Ανακαλύψτε τα με συχνές επισκέψεις στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας! 

Δείτε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη που μπήκαν στη Χρυσή Λίστα Elniplex 2024.

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 05/10/2024 01:11:30