Κατηγορίες

Βραβείο Jean Moréas 2022 για τον ποιητή Δημήτρη Δασκαλόπουλο

Βραβείο Jean Moréas 2022 για τον ποιητή Δημήτρη Δασκαλόπουλο

To βραβείο Jean Moréas 2022 για το σύνολο του έργου του, απέσπασε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος  ποιητής, κριτικός και βιβλιογράφος.

Ο Δηµήτρης Δασκαλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, βιβλιογραφίες και βιβλία µε µελετήµατα για πρόσωπα και θέµατα νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το 2006 ανακηρύχτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2010 του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2015 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε πρόσφατα η ποιητική του συλλογή

‘’Τα χρόνια που θά 'ρθουν. Ποιήματα 1958-2018’’.

 

Η απονομή των Διεθνών Βραβείων  Ποίησης Jean Moréas 2022 έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στις 15 Μαρτίου 2023.

Την τελετή της απονομής των Διεθνών Βραβείων Ποίησης Jean Moréas 2022 άνοιξε ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς. Ακολούθησε στο βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος των Βραβείων Jean Moréas, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος.

Το έργο του Γραφείου Ποιήσεως στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελληνιστών και Ελληνιστριών στα πανεπιστήμια της Ευρώπης, η Greek Library of London.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ποιητές, ποιήτριες, συγγραφείς, μεταφραστές, μεταφράστριες απο την ευρύτερη περιοχή και την Αθήνα. Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απονομή του Βραβείου για την προβολή των ελληνικών γραμμάτων στο εξωτερικό στην Gonda Van Steen, που κατέχει την έδρα Κοραής στο King's College του Λονδίνου.

 

 

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 29/09/2024 02:21:28