Κατηγορίες

Βραβείο του περιοδικού «Ο Αναγνώστης» στο βιβλίο «Ο Μίλτος» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη

Βραβείο του περιοδικού «Ο Αναγνώστης» στο βιβλίο «Ο Μίλτος» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη

 

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 16/6, στη διάρκεια τελετής στο Μουσείο Μπενάκη, τα Λογοτεχνικά Βραβεία 2022 του περιοδικού Ο Αναγνώστης, για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2021. 

Το Βραβείο Παιδικού βιβλίου με εικονογράφηση, απέσπασε, το βιβλίο Ο Μίλτος, της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη, των Εκδόσεων Πατάκη! 

 

Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία για τη σχέση μεταξύ ενός άνδρα και ενός σκύλου, μια σχέση πραγματικής φιλίας. 

Με λένε Σωκράτη. Γιατί όλοι στην οικογένειά μου έχουμε αρχαία ονόματα. Όπως και ο Μίλτος, δηλαδή ο Μιλτιάδης. Κάποτε δεν τα χώνευα τα ζώα, μου φαίνονταν κάπως... λίγο ζώα. Αλλά η ζωή είναι – πώς να το πω... συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Από τη μέρα που γνώρισα τον Μίλτο η ζωή μου άλλαξε.. Μια καταραμένη Τετάρτη ο Σωκράτης έχασε τον σκύλο του, τον Μίλτο. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν πάντα ρόδινα για τους δύο αχώριστους φίλους. Το περιστατικό αυτό στέκεται ως αφορμή για να γνωρίσουμε μέσα από τα μάτια του Σωκράτη, όλη την πορεία της φιλίας του αχτύπητου αυτού διδύμου και το μέγεθος της σπουδαιότητας στη σχέση ανθρώπων και ζώων. Γίνεται να έχεις για καλύτερο φίλο έναν σκύλο; Ο Σωκράτης θα σας πει πως γίνεται, σε μια αφήγηση αστεία, τρυφερή και ευτράπελη. 
 

Η ιστορία της Ξένιας Καλογεροπούλου έχει εκείνη την ιδιαιτερότητα του να μην σ’ αφήνει να λυπηθείς για τα δυσάρεστα νέα, αλλά να σε κάνει να δώσεις κι άλλη χαρά, κι άλλη ζωή κι άλλη ψυχή σε πλάσματα που τα έχουν ανάγκη.
Ελένη Μπετεινάκη, «Fractalart» 

Η συγγραφέας παραδίδει ένα μεστό μάθημα λογοτεχνικής αρτιότητας και ομορφιάς, καθώς αντλεί και παραδίδει μια ιστορία από την φαρέτρα της καθημερινότητας δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αναγνωστικής απόλαυσης. Σε αυτήν συνεισφέρει σπουδαία με την πάντα υψηλής αισθητικής εικονογράφησή του ο Φίλιππος Φωτιάδης, ο οποίος με την εκφραστικότητα των ιδιαίτερων κομίστικων σκίτσων του και με την τριχρωμία του κίτρινου, του μαύρου και του λευκού δημιουργεί μια ζωντάνια που αγγίζει τα όρια της κίνησης ενός animation.
Απόστολος Πάππος, «Εlniplex»

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ και να δείτε την εργογραφία της Ξένιας Καλογεροπούλου και του εικονογράφου Φίλιππου Φωτιάδη στις Εκδόσεις Πατάκη.

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 28/09/2024 08:20:30