Κατηγορίες

Βραβείο ΕΒΓΕ για την Ιφιγένεια Καμπέρη και το βιβλίο ''Ναπολέων και Ιωσηφίνα''

Βραβείο ΕΒΓΕ για την Ιφιγένεια Καμπέρη και το βιβλίο ''Ναπολέων και Ιωσηφίνα''

Ανακοινώθηκαν 20 Ιουλίου, τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΓΕ 2021.

 

Στα φετινά Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης, 385 δημιουργοί κατέθεσαν 1.192 έργα τους προς κρίση.

 

Στην κατηγορία Εικονογράφηση βιβλίου απέσπασε Βραβείο η Ιφιγένεια Καμπέρη για το βιβλίο «Ναπολέων και Ιωσηφίνα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2020) της Αργυρώς Πιπίνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

 

 

ΜΙΚΡΑ ΓΑΤΙΚΑ 3: ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΙΩΣΗΦΙΝΑ

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ                                         |ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

 

ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ                                     |ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΜΠΕΡΗ

 

Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται µια γάτα. Μια χαρισµατική γάτα. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Με αφορμή τις έξυπνες, χαδιάρες, με έντονο ταμπεραμέντο γατούλες και τη λατρεία για τους αγαπημένους τους, η σειρά «Μικρά Γατικά» μάς ταξιδεύει στην ιστορία και μας γνωρίζει την εποχή, τις συνήθειες και τα σημαντικότερα έργα των μεγάλων αυτών ανδρών, με αστείρευτο χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση και δυνατό γουργούρισμα. Κι ανάµεσα σ’ αυτές, στο τρίτο βιβλίο Μικρά γατικά 3: Ναπολέων και Ιωσηφίνα, γνωρίζουμε τη γάτα τον Ναπολέοντα τον Μικρό, τον αγαπηµένο γάτο της Ιωσηφίνας και του Μεγάλου Ναπολέοντα, τον γάτο της Αυτού Μεγαλειότητος.

 

Μετά την ιστορία, δηλαδή στο Β΄ μέρος, ακολουθεί η ενότητα Αυτό το ήξερες;

 

Εκεί περιέχονται πληροφορίες για τα πρόσωπα: για τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, την Ιωσηφίνα ή Ζοζεφίν ντε Μπουαρναί αλλά και για τους ναπολεόντειους πολέμους, τη μάχη του Βατερλό και τη μάχη του Αούστερλιτς.

 

 

«Στα “Μικρά Γατικά” συνδύασα δύο πράγματα που αγαπώ: την ιστορία και τις γάτες. Αλλά, όπως ξέρουμε, οι συγγραφείς και τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία. Διαβάζουν μια λέξη και σκαρώνουν ολόκληρες ιστορίες – δε σημαίνει πως λένε ψέματα. Και τα τρία βιβλία βασίζονται σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, αλλά η λογοτεχνία βρίσκει ρωγμές και γλιστράει ανάμεσα σ’ αυτά, κλείνοντας το μάτι στον αναγνώστη. Θεώρησα απαραίτητο να προσθέσω και μια πιο επιστημονική νότα με την ενότητα “Αυτό το ήξερες;” στο τέλος του βιβλίου για τα παιδιά που θα ήθελαν να ψάξουν λίγο περισσότερο την ιστορική περίοδο. Επίσης, θέλαμε κάθε βιβλίο της σειράς να έχει τη μυρωδιά της εποχής του, έτσι η Ιφιγένεια Καμπέρη έκανε τη δική της έρευνα ώστε να αποδώσει πειστικά την ατμόσφαιρα αυτής της εποχής πριν τη “σχολιάσει” εικαστικά». Α. Πιπίνη

 

 

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 27/09/2024 20:22:01