Κατηγορίες

Bραχείες Λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου 2018 (εκδόσεις 2017)

Bραχείες Λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου 2018 (εκδόσεις 2017)

Το Τμήμα Γραμμάτων και Βιβλίου της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τις Βραχείες Λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2018 (εκδόσεις 2017): Μυθιστορήματος, Διηγήματος – Νουβέλας, Ποίησης, Δοκιμίου – Κριτικής, Μαρτυρίας – Βιογραφίας – Χρονικού – Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας και Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, καθώς και τις Βραχείες Λίστες Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου: Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Κρατικό Βραβείο Εφηβικού –Νεανικού Βιβλίου και Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά.

 

Δεκατρείς συγγραφείς των Εκδόσεων Πατάκη είναι υποψήφιοι για Κρατικό Βραβείο.

 

Συγκεκριμένα στην κατηγορία Βραβείο Μυθιστορήματος υποψήφια είναι τα βιβλία των Κώστα Καβανόζη, Τυχερό, και  Σώτης Τριανταφύλλου, Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο.

 

Στην κατηγορία Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας υποψήφια είναι τα βιβλία των Αχιλλέα Κυριακίδη, Σώμα, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Ντεπό, και Κωνσταντίας Σωτηρίου, Φωνές από χώμα.

 

Στην κατηγορία Βραβείο Δοκιμίου – Κριτικής υποψήφιο είναι το βιβλίο του Γιώργου Θ. Μαυρογορδάτου, Μετά το 1922: Η παράταση του Διχασμού.

 

Στην κατηγορία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου υποψήφια είναι τα βιβλία των Άννα Κουππάνου, Η εξαφάνιση της Κ. Παπαδάκου και τι έγινε εκείνο το καλοκαίρι, Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη, Λέσχη αλλόκοτων πλασμάτων, βιβλίο 2, Όταν ήρθαν για εμένα και το βιβλίο του Σταμάτη Κεσόγλου, Τη μέρα που θα 'ρθουν τα αγριοπερίστερα.

 

Στην κατηγορία Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου υποψήφια είναι το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (συγγραφέας) και της  Έφης Λαδά (εικονογράφος),  Δεν , το βιβλίο της Κέλλυς Ματαθία-Κόβο, Τα κίτρινα καπέλα, και το βιβλίο της Έλλης Πεταλά (συγγραφέας) και της Φωτεινής Τίκκου (εικονογράφος),  Ήταν κάποτε ένα όνειρο.

 

Ενώ στην κατηγορία Εφηβικού-Νεανικού βιβλίου υποψήφια είναι τα βιβλία των Βαγγέλη Ηλιόπουλου, Θωμάς Q. BIT, Ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου, και Ελένης Κατσαμά, Το σκλαβάκι της Κνωσού.


 

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 27/09/2024 14:24:59