Κατηγορίες

Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς

 
Δάσκαλος και θεατρική κούκλα στην τάξη
 
Εισηγήτρια: Εμμανουέλα Καποκάκη
(καλλιτεχνική υπεύθυνη Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»)  

 
 
 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 17.00 – 21.00 & Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, 17.00 – 21.00

Τόπος διεξαγωγής: Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα)
 
 
Η Εμμανουέλα Καποκάκη και το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» προτείνουν το εργαστήριο «Δάσκαλος και θεατρική κούκλα στην τάξη», ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στη βιωματική και ευφάνταστη μαθησιακή διδασκαλία μέσα από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση της κούκλας στην τάξη και τη συμμετοχή των μαθητών σε μια δημιουργική αφομοίωση της διδακτέας ύλης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται στην κατασκευή και εμψύχωση της θεατρικής κούκλας, ενώ έρχονται σε επαφή με τρόπους δραματοποίησης των γνωστικών αντικειμένων της διδακτέας ύλης, καθώς και τη βιωματική εφαρμογή αυτών των τεχνικών την ώρα του μαθήματος ή και στην ελεύθερη ζώνη. 
 
Το εργαστήριο προσφέρει ένα δυναμικό παιδαγωγικό εργαλείο, το οποίο ο ενημερωμένος εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει για την αύξηση της συμμετοχικότητας, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την τόνωση της δημιουργικής φαντασίας και της νοητικής ικανότητας των μαθητών του.  

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, νηπιαγωγούς, εμψυχωτές, θεατροπαιδαγωγούς, ψυχοθεραπευτές.

Τα υλικά παρέχονται από την εισηγήτρια.


Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr. 

 

Η Εμμανουέλα Καποκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα μουσικής, θεάτρου Κούκλας, χορού και ζωγραφικής. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΚΟΥΚΛΟΔΡΑΣΗ (1992). Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μαριονέτας της Γαλλίας (Ecole Nationale Superieure des Arts de la Marionnette, 1993-1996) με υποτροφία του ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Δίδαξε θέατρο κούκλας στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Κατασκεύασε κούκλες για θεατρικές ομάδες και την τηλεόραση (ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2). Το 1997 ίδρυσε το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "Πράσσειν Άλογα" (www.prasinaloga.gr), το οποίο προτείνει σε παιδιά και ενήλικες παρα¬στάσεις που συνδυάζουν το θέατρο με τις εικαστικές τέχνες, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας με εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα.  

 



Page generated: 05/10/2024 15:21:39