Κατηγορίες

Δημιουργικό Σχολείο

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

Η επικοινωνία με μαθητές... στα δύσκολα: Το βιωματικό αυτό σεμινάριο της Χριστίνας Ρασιδάκη βασίζεται στην καινοτόμο μέθοδο 3step, μια επιστημονικά τεκμηριωμένη και εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο επικοινωνίας που βοηθά τους εκπαιδευτικούς στην επαφή τους με τους μαθητές, επιφέροντας άμεση συνεργασία και ανταπόκριση. 

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες:

- Θα εξασκηθούν σε διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους πλαισίωσης της δύσκολης συμπεριφοράς και επιτυχούς επικοινωνίας.

- Θα μάθουν πώς να καλλιεργούν την αλληλεγγύη, την αυτοσυγκράτηση, την κρίση, την υπευθυνότητα και το φιλότιμο στους μαθητές, καθώς και να δημιουργούν κλίμα ασφάλειας στην τάξη.

- Θα γνωρίσουν τεχνικές για να ενδυναμώνουν και να κινητοποιούν μαθητές με χαμηλή απόδοση και κοινωνικές δυσκολίες, αλλά και για να μειώνουν τις αντιδράσεις σε περιπτώσεις μη αποδεκτής συμπεριφοράς και bullying.

- Θα ενημερωθούν για τρόπους αποτελεσματικής παρέμβασης σε έκρυθμες καταστάσεις.

 

Πότε: Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, 10:00-16:00
Πού; Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, Αθήνα, μετρό ΟΜΟΝΟΙΑ
Απευθύνεται: Σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές και φοιτητές
Συντονιστής: Χριστίνα Ρασιδάκη, ψυχολόγος-συγγραφέας
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
 

Κόστος συμμετοχής: 23 € (20% έκπτωση για τα μέλη του Δημιουργικού Σχολείου και τους μαθητές της Σχόλης)

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. 
Πληροφορίες-εγγραφές: sxoli@patakis.gr και 210.36.500.10

Η Χριστίνα Ρασιδάκη,ΜΑ έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Συμβουλευτική. Είναι από τους πλέον πεπειραμένους συμβούλους γονέων και εκπαιδευτικών. Έχει εκπονήσει το πρόγραμμα «3Step: Η επικοινωνία…στα δύσκολα», μια ταχύρυθμη εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών που τους επιτρέπει να διαπαιδαγωγούν σωστά στα δύσκολα, προστατεύοντας παράλληλα τη σχέση με παιδιά και μαθητές. Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων. Είναι συγγραφέας των μπεστ σέλερ βιβλίων στήριξης εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών Ξέρω να λέω ΟΧΙ!, Σχολικός εκφοβισμός -Bullying, Σχολείο και εξετάσεις... σε πρώτο πλάνο, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Αίτηση συμμετοχής

 

   




Page generated: 05/10/2024 11:18:01