Κατηγορίες

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τον Φίλιππο Μανδηλαρά

 

Δημιουργική Γραφή στην τάξη - Οδηγίες χρήσης


Οδηγίες χρήσης για να οργανώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά ένα εβδομαδιαίο Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στην τάξη.

Το εντατικό αυτό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, συνολικής διάρκειας 15 ωρών, θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους.

Στον Α΄ κύκλο του σεμιναρίου θα μας απασχολήσει το πώς θα ξεκλειδώσουμε τη δημιουργικότητα των μαθητών και θα καλλιεργήσουμε την ικανότητά τους να αποτυπώνουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. Στόχος, η συγγραφή μιας ιστορίας με αρχή και τέλος μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι που ν’ ακονίζει τη σκέψη και τη φαντασία τους. Ταυτόχρονα, θα γνωρίσουμε τρόπους ενίσχυσης της σχέσης των παιδιών με τις λέξεις, τη γλώσσα και τη γραπτή έκφραση.

Στο επίκεντρο του Β΄ κύκλου θα βρίσκονται οι πρώτες ολοκληρωμένες ιστορίες των νεαρών δημιουργών. Μέσω αυτών θα εξερευνήσουμε τη δυναμική της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών, αλλά και την ικανότητά τους να αποτυπώνουν τον κόσμο τους. Τέλος, θα γνωρίσουμε περαιτέρω τρόπους για να ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τη γλώσσα και για να μάθουν να κυριαρχούν στο λεκτικό τους υλικό.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, 17.00 - 20.00Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, 10.00 - 16.00 &

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, 10.00 - 16.00

Τόπος διεξαγωγής: Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, Αθήνα, μετρό ΟΜΟΝΟΙΑ.
Εισηγητής: Φίλιππος Μανδηλαράς, συγγραφέας
Κόστος συμμετοχής: 45 € (20% έκπτωση για τα μέλη του Δημιουργικού Σχολείου και τους μαθητές της Σχόλης).

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε τρεις συναντήσεις (Α' & Β' κύκλος). Η συμμετοχή προϋποθέτει τη συνολική παρακολούθηση του προγράμματος.

* Δυνατότητα αποσπασματικής συμμετοχής στον Β' κύκλο έχουν όσοι παρακολούθησαν μόνο τον Α' κύκλο σε προηγούμενη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.   Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr.  


Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία, την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Έχει δημιουργήσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για παιδιά (Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά, Εκδόσεις Πατάκη 1998, cd-rom και εκπαιδευτική μέθοδος, Μεγάλο Βραβείο στον ελληνικό διαγωνισμό MOEBIUS 1999 και τιμητικός έπαινος στην κατηγορία των εκπαιδευτικών cd-rom στον διεθνή διαγωνισμό MOEBIUS 2000)και έχει γράψει,μεταφράσει και διασκευάσει πάμπολλα βιβλία για παιδιά και εφήβους. Το 2014 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο εφηβικής-νεανικής λογοτεχνίας παραγωγής 2012 για το μυθιστόρημά του Ζωή σαν ασανσέρ, τρίτο και τελευταίο μέρος της Τριλογίας του Δρόμου. Για το έργο του Υπέροχος κόσμος (Εκδόσεις  Πατάκη, 2016) απέσπασε το βραβείο Λογοτεχνικού βιβλίου για εφήβους του περιοδικού Ο Αναγνώστης.



Page generated: 05/10/2024 11:16:17