Κατηγορίες

ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ, της Ελένης Κατσαμά


Λίγα λόγια για το βιβλίο ...
 
ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ λέγεται το διαστημικό κέντρο της Ρωσίας, απ’ όπου εκτοξεύονται διαστημόπλοια προς εξερεύνηση νέων κόσμων. Στο βιβλίο Κοσμοδρόμιο η γνωριμία μας με νέους κόσμους γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον δικό μας.

23 έφηβοι απο 23 σημεία του πλανήτη αφηγούνται τη δική τους ιστορία και μοιράζονται τους λόγους που τα μάτια τους δεν κλείνουν εύκολα το βράδυ...

Το βιβλίο κυκλοφορεί την 1η Απριλίου 2011

Διαβάστε ένα απόσπασμα ... Λίγα λόγια για τη συγγραφέα ...

 Η Ελένη Κατσαμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία και υποκριτική και αρθρογράφησε σε περιοδικά και εφημερίδες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της «Σαν τα χελιδόνια», το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων – Εικονογράφων Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.

Το 2007 βραβεύτηκε απ’ το Διεθνές ϊδρυμα Ολυμπιακής Εκεχυρείας για το εφηβικό διήγημα «Η ιστορία του Λύσανδρου» στην αγγλική γλώσσα. Άλλα της βιβλία: «Τα σύννεφα κανείς δεν πρέπει να τα παίρνει στα σοβαρά», «Οι Ωραίοι Γκρεμοί», «Χάδι στη ράψη ψαριού».
Με την εικονογράφο Μυρτώ Δεληβοριά και τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου δημιούργησαν το ηλεκτρονικό περιοδικό για την παιδική λογοτεχνία «Παπάκι στην μπανιέρα» (www.papakistimpaniera.gr).
Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και πλάθει σενάρια γενικότερα.



 






Page generated: 04/10/2024 17:22:34