Κατηγορίες

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ

Γνωρίζω και προστατεύω το Φυσικό Περιβάλλον!
Αφιέρωμα από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου
στο Φυσικό Περιβάλλον και την προστασία του

«Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια!» είναι ο γενικός τίτλος της επιτυχημένης σειράς εκδηλώσεων για παιδιά που διοργανώνει το Νεανικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της «τυπωμένης σελίδας», που ειδικά για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο αφιερώνεται στο Φυσικό Περιβάλλον και την προστασία του.

Με αφορμή τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας, οι συγγραφείς και οι εικονογράφοι με τη βοήθεια παιδαγωγών και εμψυχωτών, προσκαλούν τους μικρούς φίλους του βιβλίου, σε 7 ωριαίες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν πρωτότυπα δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια, εμπνευσμένα από τα δικά τους βιβλία, τα οποία αντλούν τα θέματά τους από τη φύση, το περιβάλλον και την προστασία του. Η σειρά των εκδηλώσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους.

Η σειρά «Ένα βιβλίο μια θαυμαστή περιπέτεια!» που εγκαινιάστηκε από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου το Φθινόπωρο του 2009, φιλοδοξεί να αποτελέσει το δημιουργικό όχημα, μέσω του οποίου οι νεαροί φίλοι θα προσεγγίσουν τη γνώση με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Στόχος των νέων αυτών δράσεων της Βιβλιοθήκης είναι να «ανοίξει τις πόρτες της» στα παιδιά, να τα φέρει σε επαφή με το βιβλίο και να παράγει μια σειρά από θετικές εικόνες και συναισθήματα, που θα τα βοηθήσουν να αγαπήσουν την ανάγνωση, τη μελέτη και το θεσμό της βιβλιοθήκης γενικότερα, γεμίζοντας το χρόνο τους με παιχνίδι, φαντασία και γνώση.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στους φιλόξενους χώρους της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης είναι ελεύθερη. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα: 210 94 69 631 και 632, Δευτέρα έως Πέμπτη, από 08:30 έως 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, από 08:30 έως 14:00.
 
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 5 Ιουνίου, ώρα 12:00 (Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος)
«Πλανόδιο πάρκο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Εκδόσεις Πατάκη
Προτείνεται για τους μικρούς μας φίλους 6-10 ετών.

Λίγα λόγια για τη δραστηριότητα:
Αν μια Κυριακή ανοίξετε το παράθυρο και δείτε ένα ολόκληρο πάρκο στη μέση του δρόμου, μην τρομάξετε. Είναι το πλανόδιο πάρκο. Ο Μήτσος, η Φανή, ο Πέτρος, ο Μάνθος, σαράντα δύο δέντρα, ένας παπαγάλος, ένα παγκάκι, δύο σκουπιδοτενεκέδες, ένας συνταξιούχος δασοφύλακας και ένας πάγκος με πορτοκαλάδες... Τι είπατε; Αδύνατον; Ε, λοιπόν, τίποτα δεν είναι αδύνατον!
Ελάτε στο Πλανητάριο, να φτιάξουμε και εμείς ένα αληθινό πλανόδιο πάρκο και μέσα από εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια να οργανώσουμε διαμαρτυρία για τη διάσωση του περιβάλλοντος. Μαζί με το συγγραφέα, τον εικονογράφο του βιβλίου και με τη βοήθεια εμψυχωτών θα... ταρακουνήσουμε το Σύμπαν!
 
Ένα πλανόδιο πάρκο ΜΠΟΡΕΙ!
Σε μια πόλη,
σε μια χώρα,
στον πλανήτη
να φέρει την ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο εμψυχωτής Δικαίος Χατζηπλής.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τη σχετική σειρά πειραμάτων με τίτλο: «Η Επιστήμη και το Περιβάλλον», που πραγματοποιεί η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, στις 13:30, με κόστος συμμετοχής 4 Ευρώ/άτομο. Το ίδιο εισιτήριο θα ισχύει για την παράλληλη επίσκεψή τους σε όλη τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.


Page generated: 02/10/2024 22:19:46