Κατηγορίες

ΠΩΣ Ο ALAIN DE BOTTON ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Ο Alain de Botton ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα, προσκεκλημένος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και των Εκδόσεων Πατάκη με την ευκαιρία έκδοσης του νέου του βιβλίου, Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη τον Οκτώβριο του 2009.

Σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 20:00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάλεξη του γνωστού συγγραφέα για τη ζωή και το έργο του.

Το συγγραφέα θα παρουσιάσει ο ποιητής και διευθυντής του περιοδικού Ποιητική Χάρης Βλαβιανός.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» στις 20:00 (Νέα ώρα).

Ο Alain de Botton γεννήθηκε το 1969 στη Ζυρίχη και ζει στο Λονδίνο. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες με εξαιρετική επιτυχία. Είναι συγγραφέας μεταξύ άλλων των: Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου (2002), Μικρή φιλοσοφία του έρωτα (2003), Περί του κοινωνικού status (2005), Η τέχνη του ταξιδιού (2006) και Η αρχιτεκτονική της ευτυχίας (2007). Στα βιβλία του καταπιάνεται με διάφορα θέματα φιλοσοφικού ενδιαφέροντος, δίνοντας όμως έμφαση στη σχέση τους με την καθημερινή ζωή. Γι’ αυτό και έχει θεωρηθεί ότι με τη συγγραφή του κατορθώνει να καταστήσει τη φιλοσοφία προσιτή στο ευρύ κοινό. Ο De Botton είναι επίσης ιδρυτής του The School of Life στο Λονδίνο, σχολείου που προσφέρει μια νέα άποψη για την εκπαίδευση.


Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009, 20:00
Διεύθυνση: Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Είσοδος: Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Πληροφορίες:
Ελληνοαμερικανική Ένωση: Λίλα Μανιώτη (210 - 36.80.047), www.hau.gr/culture
Εκδόσεις Πατάκη: Γραφείο Τύπου (210 - 36.50.027-8, pr@patakis.gr, press@patakis.gr)


Λίγα λόγια για το νέο του βιβλίο

Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας
Συγγραφέας: Αλαίν ντε Μποττόν
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας στη δουλειά – όμως είναι εκπληκτικό πόσα λίγα πράγματα έχουν γραφτεί σχετικά με το τι κάνει την εργασία μία απ’ τις πιο συναρπαστικές και ταυτόχρονα επίπονες από όλες τις δραστηριότητές μας.
Το Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας διερευνά τις απολαύσεις και τους κινδύνους του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, ζωντανεύοντας εξαίσια με τι ασχολούνται οι άνθρωποι όλη μέρα –και όλη νύχτα– προκειμένου να λειτουργεί ομαλά η ξέφρενη καθημερινότητά μας. Με φιλοσοφική ματιά και με τον χαρακτηριστικό συνδυασμό χιούμορ και γνώσεων, ο Alain de Botton μάς οδηγεί σε ένα ταξίδι που περιλαμβάνει μια εσκεμμένα εκλεκτική ποικιλία επαγγελμάτων, από την κατασκευή πυραύλων ως την παρασκευή μπισκότων, από τη λογιστική ως την τέχνη – στην προσπάθεια να διερευνήσει τι κάνει άλλες δουλειές να μας ικανοποιούν κι άλλες να μας καταστρέφουν την ψυχή. Το βιβλίο αποτελεί έναν πανηγυρικό και μια έρευνα για κάτι που παίζει εξίσου κεντρικό ρόλο στη ζωή μας όσο ο έρωτας – αν και συνήθως δυσκολευόμαστε υπερβολικά να το αναλύσουμε όπως πρέπει. Όπως επισημαίνει ο De Botton, οι περισσότεροι συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά που επέλεξε για λογαριασμό μας ο δεκαεξάχρονος εαυτός μας. Εδώ λοιπόν έχουμε τον τέλειο οδηγό για ορισμένες από τις πλέον παράφορες αγωνίες και δελεαστικές ελπίδες που προκύπτουν από την πορεία μας στον χώρο της εργασίας.

«Το χάρισμα του De Botton είναι ότι μας παρακινεί να σκεφτούμε για τον τρόπο ζωής μας και πώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα».
The Times

«Αν έχει νόημα να πούμε ότι ένας ήδη διάσημος, πολυδιαβασμένος συγγραφέας, δημιούργησε κάτι το επαναστατικό, τότε σίγουρα μιλάμε γι’ αυτό το βιβλίο. Δίχως να χάσει το παραμικρό από τη σαφήνεια και το ανάλαφρο ύφος που τον χαρακτηρίζουν, ο Alain de Botton καταφέρνει να φτάσει σε μια βαθύτερη, καλοπροαίρετη ιλαρότητα και σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο μελαγχολικής οξύνοιας. Εκτός των άλλων, το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα θρίαμβο στιλιζαρισμένης, ανορθόδοξης δημοσιογραφίας».
Geoff Dyer

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν στα ελληνικά:
  • Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου (2002),
  • Μικρή φιλοσοφία του έρωτα (2003),
  • Περί του κοινωνικού status (2005),
  • Η τέχνη του ταξιδιού (2006),
  • Η αρχιτεκτονική της ευτυχίας (2007).
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Αλαίν ντε Μποττόν και το έργο του: www.alaindebotton.com.


  • Page generated: 02/10/2024 18:15:51