Κατηγορίες

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ

Οι παρακάτω παραστάσεις μπορούν να μεταφερθούν και στο χώρο του σχολείου:

Μετακινούμενη παράσταση, από την ομάδα Το-Φί-και-Το-Φί, με ένα φλάουτο και μια φωνή έγινε Το ελιξίριο της ευτυχίας, ένα από τα τρία παραμύθια του βιβλίου της Μαρίας Παπαγιάννη,
Η κλέφτρα των ονείρων. Ένα λαϊκότροπο παραμύθι που μας προτρέπει να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο θα βρούμε την πραγματική ευτυχία.
Η κλέφτρα των ονείρων
H ίδια ομάδα παρουσιάζει Το Ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα, το δεύτερο κατά σειρά παραμύθι της σειράς «Τρέχει, τρέχει» της Μάρως Λοΐζου. Το παραμύθι εξοικειώνει τα παιδιά με τους κύκλους της φύσης και καλλιεργεί τη φαντασία τους με αφορμή το στοιχείο του νερού. Η ζωή του ποταμού παρουσιάζεται με τη βοήθεια ενός φλάουτου και μιας φωνής. Την αφήγηση ακολουθεί μια σειρά δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν τη σωματική πλέον συμμετοχή των παιδιών στις διάφορες ιστορίες του ποταμού.


Και οι δύο παραστάσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας μέχρι και 9 χρόνων (τηλ. επικοινωνίας: Ελένη Μάρρα 6937.09.57.69 για να καλέσετε την ομάδα στο σχολείο σας).
Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα

O Bιβλιοπόντικας
«Το κουκλοθέατρο έρχεται...» και παρουσιάζει τα έργα που είναι βασισμένα στα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, Ο Βιβλιοπόντικας, όπου διαβάζουμε την ιστορία ενός διαφορετικού ποντικού που, αντί για τυρί, προτιμά να καταβροχθίζει... βιβλία.
Ακόμη, για πέμπτη χρονιά παρουσιάζει το οικολογικό παραμύθι Ο Τριγωνοψαρούλης, ο Μαυρολέπιας κι ο τελευταίος ιππόκαμπος. Παραστάσεις δίνονται στο χώρο του σχολείου σας.








(Τηλ. επικοινωνίας: Αλεξάνδρα Πυρπιρή, 210.40.02.979, 694.69.85.076 -
Μαρία Μοίρα: 210.76.55.898)
Ο Τριγωνοψαρούλης, ο Μαυρολέπιας κι ο τελευταίος ιππόκαμπος

κουκλοθέατρο Κοκου-μουκλό

Το κουκλοθέατρο Κοκου-μουκλό παρουσιάζει το παραμύθι της Βάσως Γιαρένη και του Φίλιππου Μανδηλαρά, Η φεγγαρόσουπα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση στο θέατρο της ομάδας στην Καλλιθέα, Μεγίστης 30-32, ή να φιλοξενηθεί στο χώρο του σχολείου και να παρουσιαστεί μέσα στην τάξη. Ακόμη, η ομάδα μπορεί να μεταφέρει στο χώρο του σχολείου σας την παράσταση Το τελευταίο χρυσό αυγό του κόσμου, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη.

(τηλ. επικοινωνίας: 210 95.32.236 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kokoumouklo.gr)


Η κουκλοθεατρική ομάδα Πράσσειν Άλογα φέτος ανεβάζει τη νέα θεατρική παράσταση Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη (τηλ. επικοινωνίας Αριστέα Κοντραφούρη 210.57.63.246).

Ακόμη, η ομάδα συνεχίζει τη Γοργόνα, γοργονίτσα, μία παράσταση εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν, με κούκλες και ηθοποιό. Η βαθιά αγάπη της μικρής γοργόνας την κάνει να λάμπει σαν φεγγάρι...

Στην οδό Βουλγαροκτόνου 60, στην Αθήνα, λειτουργεί το Κουκλόσπιτο της ομάδας, όπου τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση ή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Επίσκεψη στο μουσειάκι" (Τηλ. επικοινωνίας: 210.64.28.769 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.prasinaloga.gr)



Page generated: 04/10/2024 01:23:48