Κατηγορίες

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με την Κλάρις Μπιν

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με την Κλάρις Μπιν

Σχεδιασμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων: Φίλιππος Μανδηλαράς
Για παιδιά από 8 ετών

Ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο γίνεται ο καλύτερος σύντροφος των παιδιών. Βρίσκουν κοινά στοιχεία με τον ήρωα και ταυτίζονται μαζί του, τα βοηθάει να αναπτύξουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. Ο Wittgenstein έλεγε ότι «τα όρια του λεξιλογίου μου είναι τα όρια του κόσμου μου». Για τον καθένα από μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά υπάρχουν γύρω μας μόνο τα πράγματα που μπορούμε να ονομάσουμε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να τους δίνουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιούν ένα ευρύτερο λεξιλόγιο που θα τα βοηθήσει όχι μόνον στις σχολικές δραστηριότητες αλλά και στην καθημερινή τους ζωή: να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να εκφράσουν καλύτερα τις απόψεις και τις ιδέες τους, να καταφέρουν να πείσουν με επιχειρήματα τους γύρω τους.
Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε γλωσσικές δραστηριότητες που βασίζονται στο βιβλίο της Λόρεν Τσάιλντ Που έμπλεξες πάλι, Κλάρις Μπιν. Το πρώτο βιβλίο με ηρωίδα την Κλάρις Μπιν είναι το Με αγάπη, Κλάρις Μπιν.
Αφού τα παιδιά διαβάσουν τα βιβλία και γνωρίσουν τη βασική ηρωίδα, την Κλάρις Μπιν, και με αφορμή τους αγώνες ορθογραφίας που έχει επινοήσει η δασκάλα της, μπορείτε να δουλέψετε με τους μαθητές σας τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε. Βασίζονται κυρίως σε γλωσσικά παιχνίδια ενώ παράλληλα δίνονται κίνητρα στα παιδιά για δημιουργική γραφή.

Καλή διασκέδαση!

[Γλωσσικά παιχνίδια με την Κλάρις Μπιν - PDF 0,73 MB]


Page generated: 03/10/2024 23:18:40