Κατηγορίες

BΡΑΒΕΙΑ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

2 Απριλίου 2007

Απονεμήθηκαν από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου τα ετήσια Βραβεία του, το Σάββατο, 31/3/2007, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν οι εξής διακρίσεις, που αφορούν βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη:

 

Για τη βράβευσή της η κυρία Τίγκα είπε: «Τα Πουλιά στο χιόνι μπορεί να είναι τα πραγματικά πουλιά που ψάχνουν για μια ζεστή γωνιά. Μπορεί να είναι οι άνθρωποι, μικροί ή μεγάλοι, που μέσα από δυσκολίες προσπαθούν να βρουν μια καινούρια πατρίδα και αγωνίζονται να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή τους. Τα παιδιά που θα διαβάσουν το βιβλίο, θα καταφέρουν να δώσουν και την απάντηση.»

 

 

H κυρία Μπογδάνη-Σουγιούλ αφιέρωσε το βραβείο της «σε όλα τα πρωτάκια του δημοτικού σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών, που ήταν για μένα η αφορμή για να γράψω αυτό το βιβλίο, σε μια προσπάθεια να τους μιλήσω για το Μάνο Χατζιδάκι, για τη ζωή και το έργο του.»

Το Βραβείο των Εκδόσεων Πατάκη (βιβλία αξίας 1.000€), το οποίο απονέμεται από το 1996 σε σχολείο, βιβλιοθήκη, άλλο φορέα ή πρόσωπο, ως επιβράβευση των προσπαθειών για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά και νέους, δόθηκε φέτος στο Εργαστήρι Λόγου και Τέχνης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη απονεμήθηκε επίσης έπαινος για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στον εκπαιδευτικό Μιχάλη Αργυρίδη, για τη βιβλιοθήκη «Ζωρζ Σαρή - Aλκη Ζέη» που δημιούργησε στη Λάρισα.



Page generated: 02/10/2024 16:10:40