Κατηγορίες

Διάκριση White Ravens 2018 για το

Διάκριση White Ravens 2018 για το "Όταν ήρθαν για εμένα" (Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων, βιβλίο 2) του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη

 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

 Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη διάκριση που απέσπασε το βιβλίο των Εκδόσεων Πατάκη Όταν ήρθαν για εμένα (Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων, βιβλίο 2) του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη.

Το βιβλίο συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα 200 καλύτερα παιδικά και νεανικά βιβλία παγκοσμίως για το 2018 στους ετήσιους καταλόγους White Ravens 2018 της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου http://whiteravens.ijb.de/book/961

 

Ο κατάλογος και το σήμα White Ravens εκδίδονται από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας του Μονάχου, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη νεανική βιβλιοθήκη στον κόσμο. Κάθε χρόνο, ειδικοί συνεργάτες της Βιβλιοθήκης ξεχωρίζουν 200 βιβλία, τα οποία θεωρούν ότι πραγματεύονται θέματα με παγκόσμια απήχηση ή διαθέτουν εξαιρετική και πρωτοπόρα εικαστική και λογοτεχνική προσέγγιση.

 

Η ετήσια λίστα White Ravens θεωρείται διεθνούς κύρους και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εκδοτών του κόσμου, οι οποίοι βρίσκουν σε αυτή τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις προκειμένου να αγοράσουν δικαιώματα μετάφρασης. Για τη φετινή χρονιά, οι τίτλοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία από 50 χώρες και σε 30 γλώσσες.

 

 

 

Ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης είναι ένας συγγραφέας της νέας γενιάς που προέρχεται από τον κόσμο της δημοσιογραφίας, εξαιρετικά αγαπητός, δυναμικός, με δουλεμένα βιβλία, φαντασία, παραμυθικό στοιχείο, ανατροπές και σύγχρονη γραφή.

 

 

 

Το βιβλίο του Όταν ήρθαν για εμένα (Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων, βιβλίο 2) βραβεύτηκε και με το Βραβείο του περιοδικού Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο για Εφήβους.

 

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 

 

 

Ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Επίσης δούλεψε ως συντάκτης σε περιοδικά και ιστοσελίδες και έγραψε σενάρια για ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Τελικά έγινε και συγγραφέας. Του αρέσουν οι ιστορίες µε καλό τέλος, αλλά παραδέχεται ότι και οι υπόλοιπες μπορεί να έχουν τη χάρη τους. Έχει γράψει τα έργα Το µυστικό της άτυχης πέστροφας ή η βίβλος της αµφιβολίας (Κέδρος, 2008), Η θαυµαστή περιπέτεια του Φραντζολάκη (Κέδρος, 2009), Μικρόκοσµος (Κέδρος, 2011), τα έξι βιβλία της σειράς «Αταξίες στην τάξη» (Κέδρος, 2011-2017, εκ των οποίων το Παράσταση για κλάµατα τιµήθηκε το 2015 µε το Βραβείο Καλύτερου Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά του περιοδικού Ο Αναγνώστης), Αλάστρα – Το βιβλίο των δύο κόσµων (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) και τα τρία βιβλία σειράς «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασµάτων», Το Μυστικό Καταφύγιο (Εκδόσεις Πατάκη, 2017), Όταν ήρθαν για εμένα (Εκδόσεις Πατάκη, 2017, Βραβείο Καλύτερου Λογοτεχνικού Βιβλίου για Εφήβους του περιοδικού Ο Αναγνώστης) και Η Δοκιμασία (υπό έκδοση από τις Εκδόσεις Πατάκη).

 

 

 

Προηγούμενο
Επόμενο


Page generated: 28/09/2024 02:27:11